۱۰۰۰ آهو در جزیره خارگ استان بوشهر با علوفه دستی تغذیه میشوند
گروه استانها- رئیس اداره امور حیات وحش محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه علوفه دهی به یکهزار آهو در جزیره خارگ استان بوشهر آغاز شده است گفت: در تابستان که علوفه زیستگاههای آهوان کاهش مییابد تغذیه آهوان با علوفه دستی آغاز میشود.
خسرو درویشی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه یکی از جانواران حیات وحش استان بوشهر آهو است اظهار داشت: اکنون در 2 زیستگاه منطقه حفاظت شده مند و جزیره خارگ آهوان زیست میکنند که حفاظت از آنان در اولویت برنامهها قرار دارد.
وی با بیان اینکه یکهزار راس آهو در خارگ و یکهزار هم در منطقه حفاظت شده مند در بردخون زیست میکنند افزود: آهوان مستقر در منطقه حفاظت شده مند در بخش بردخون شهرستان دیر، از طریق علوفههای منطقه تغذیه میشوند ولی جزیره نفتی خارگ شرایط خاصی برای زیست و تامین علوفه آهوان ایجاد کرده است.
رئیس اداره امور حیات وحش محیط زیست استان بوشهر با اشاره به اینکه بیش از 20 تن علوفه برای تغذیه آهوان خارگ تهیه شده است گفت: با توجه به اینکه رویش علف در خارگ به عنوان جزیره نفتی در فصل تابستان با مشکلاتی روبه رو است از این نظر ماموران یگان حفاظت محیط زیست خارگ در آغاز فصل تابستان اقدام به علوفه دهی به آهوان میکنند.
درویشی با اشاره به ادامه علوفهدهی دستی آهوان تا آغاز فصل بارندگی افزود: ماموران اداره حفاظت محیط زیست خارگ به صورت شبانهروزی منطقه تردد آهوان را مورد گشت و کنترل قرار میدهند و همچنین آبشخورهایی که در نقاط مختلف منطقه ساخته شده را آبگیری میکنند.
وی ضمن قدردانی از مجموعه ادارات مستقر در خارگ شامل بخشداری، شرکتهای نفتی، بندر و دریانوردی و دریابانی و تمامی مردم جزیره خارگ، از تمامی ساکن جزیره خارگ خواست هنگام رانندگی در طول مسیر سرعت مطمئنه را رعایت کنند و در مکانهای حساس که تابلوی عبور حیوانات وحشی نصب شده با احتیاط عبور و از ریختن پسماندها و سبزیجاتی مانند کاهو خودداری کنند.
رئیس اداره امور حیات وحش محیط زیست استان بوشهر حلقه گذاری لاکپشتهای دریایی را از دیگر برنامهها دانست و خاطرنشان کرد: در اجرای طرح پایش لاکپشتهای دریایی بیش از 200 لاکپشت دریایی در جزیره نخلیو و امالگرم، نایبند و خارگو استان بوشهر علامتگذاری شد.
درویشی لاکپشت منقار عقابی را از جمله لاک پشتهای دریایی این مناطق دانست و بیان کرد: لاکپشت منقار عقابی از گونههای در معرض خطر انقراض است و در این راستا توجه و مراقبت از زیستگاهها و محلهای زادآوری آنها از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی زمان تخمگذاری لاکپشت منقار عقابی در مناطق حفاظت شده نایبند، امالگوم نخیلو، خارگو را اواخر اسفندماه دانست و افزود: در مردادماه آغار بیرون آمدن بچه لاک پشتها از تخمها است که در این راستا حلقه گذاری میشود و در این عملیات اندازه گیری و زیست سنجی لاک پشتها و محل و وضعیت تخمگذاری آنها مورد توجه قرار میگیرد.
انتهای پیام/190/ح