زورخانه بینالمللی همدان پایان سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد
گروه استانها- کلنگ پروژه زورخانه بینالمللی همدان در سال ۹۷ زده شد و پس از مدتی وقفه از سال گذشته عملیات اجرایی آن دوباره آغاز شده است و بنابر اعلام مدیرکل ورزش و جوانان استان این پروژه پایان سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، ورزش باستانی و زورخانهای در همدان قدمتی 200 ساله دارد و باستانیکاران همدانی در سطح کشور مطرح و دارای عناوین متعددی هستند.
استان همدان در گذشتههای دور پهلوانان نامداری همچون فیله همدانی، علی میرزای همدانی و احمدکوهکش و در عصر حاضر سیداحمد بطحایی، عبدالله کاظمی روشن، موسی قیاسی و محمد مسچی را به ورزش باستانی و زورخانهای کشور معرفی کرده است.
کلنگ زورخانه بینالمللی همدان 2 سال پیش زده شد
اما یکی از مشکلات ورزش باستانی همدان نداشتن زورخانهای با ابعاد، امکانات و تجهیزات مناسب برای برگزاری مسابقات ملی و بین المللی بود؛ همین مسئله باعث شد تا احداث یک زورخانه بینالمللی در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین در دستور کار متولیان ورزش استان قرار بگیرد.
در سال 97 حمیدرضا حاجبابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی برای نخستین بار خبر از احداث یک زورخانه بینالملی در همدان داد.
دیری نپایید که در شهریور سال 97 همزمان با عید غدیر، کلنگ این زورخانه با حضور نیکبخت استاندار وقت، حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس و رسول منعم، مدیرکل وقت ورزش و جوانان استان و نیز جمعی از مسئولان همدان در زمینی به متراژ 650 مترمربع و اعتباری بالغ بر 30 میلیارد ریال زده شد که بخش عمده اعتبار آن از محل اعتبارات ملی تامین میشد.
کوچک بودن زمین پروژه، عملیات اجرایی را به تعویق انداخت
اما پس از کلنگزنی پروژه نزدیک به 5 ماه هیچگونه عملیات اجرایی در محل پروژه اتفاق نیافتاد که پس از پیگیریهای خبرنگار تسنیم در آن برهه و گفت وگو با مدیرکل وقت ورزش و جوانان استان مشخص شد زمین 650 متری که به این پروژه اختصاص یافته است، کفاف احداث فضاهای جانبی پروژه از جمله خوابگاه و جایگاه تماشاچیان را نمیداد. ( حال چرا قبل از کلنگزنی پروژه این موارد در نظر گرفته نشده بود و چه اصراری بود که گلنگ این پروژه قبل از حل و رفع این موارد زده شود، بماند)
شهرداری به کمک زورخانه بینالمللی همدان آمد
زمینی که قرار بود زورخانه بینالمللی همدان در آن احداث شود متعلق به شهرداری همدان بود و پس از معطلی چند ماهه پروژه، با رایزنی مسئولان و مساعدت شهردار همدان به ابعاد این زمین اضافه شد و متراژ آن به 2 هزار و 350 متر مربع رسید.
با اینحال عمر مدیریت نیکبخت استاندار همدان و رسول منعم مدیرکل وقت ورزش و جوانان به شروع عملیات اجرایی پروژه کفاف نداد. اما با حضور شاهرخی به عنوان استاندار و محسن جهانشیر به عنوان مدیرکل ورزش و جوانان استان بخشی از عملیات عمرانی پروژه انجام شده و کارگاه آن فعال است.
ابعاد و حجم عملیاتی پروژه در سطح کشور بینظیر است
مدیرکل ورزش و جوانان استان، در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که پروژه زورخانه بینالمللی همدان گس از افتتاح به مجهزترین، بزرگترین و مهمترین زورخانه کشور تبدیل میشود، اظهار داشت: حجم عملیاتی این پروژه و تاسیسات جانبی آن در سطح کشور بینظیر است.
محسن جهانشیر افزود: پس از چندی وقفه، عملیات اجرایی زورخانه بینالمللی همدان از سال گذشته آغاز شده است.
وی با اشاره به این که پیمانکار پروژه از پیمانکاران خبره و باسابقه پروژههای ورزشی است، گفت: این پیمانکار سابقه اجرای پروژه استخر و زورخانه مریانج را در کارنامه خود دارد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان با اشاره به این که فندانسیون پروژه کامل شده است گفت: 90 درصد اسکلت نیز آماده شده و ستونها پای کار آمده است و به امید خدا پس از دهه اول محرم اسکلت پروژه را برپا میکنیم.
جهانشیر تصریح کرد: اعتباری که برای این پروژه در نظر گرفته شده، 80 میلیارد ریال است.
افتتاح پروژه در پایان سال 1400
وی با بیان این که اعتباری که امسال به این پروژه اختصاص یافته 20 میلیارد ریال است تاکید کرد: در نظر داریم اعتباری هم از محل اختصاص 27 صدم درصد ارزش افزوده، امسال به پروژه زورخانه بینالمللی همدان اختصاص دهیم تا در کار پیشرفت خوبی داشته باشیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان در پاسخ به این سوال که پروژه زورخانه بینالمللی همدان چه زمانی به بهرهبرداری میرسد گفت: همه تلاش خود را میکنیم این پروژه تا پایان سال 1400 به بهرهبرداری برسد.
انتهایپیام/747/ی