یادداشت| پیشتازان جامعه در ترویج سبک زندگی اسلامی ایفای نقش کنند


یادداشت| پیشتازان جامعه در ترویج سبک زندگی اسلامی ایفای نقش کنند

رشد و تعالی خانواده به عنوان نهاد مهم در جامعه اسلامی نیز از جایگاه والایی برخوردار بوده و همواره توجه به این کانون تربیتی مورد تاکید قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آیت‌الله سیدمحمدکاظم مدرسی در یادداشتی با موضوع خانواده که همزمان با روز خانواده در اختیار تسنیم قرار گرفته به بیان مطالبی در این خصوص پرداخته که در ادمه به مرور آن می‌پردازیم،

«خانواده یکی از ارکان مهم زندگی بشری در جایگاه تربیتی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، اقتصادی و به طور کلی اثرگذار بر تمامی جریان‌های شکل یافته در یک جامعه است. رشد و تعالی این نهاد مهم در جامعه اسلامی نیز از جایگاه والایی برخوردار بوده و همواره توجه به این کانون تربیتی مورد تاکید قرار گرفته است.

یکی از زیربنایی‌ترین ارکان که موجبات رشد و تعالی خانواده را فراهم می‌سازد سبک زندگی و آداب اسلامی در عرصه زندگی فردی و اجتماعی است زیرا هر جامعه‌ای زمانی می‌تواند ثمره خود را به دیگران نشان دهد که سبک زندگی او مناسب با باورها و ارزش‌های شکل یافته حقیقی برای حرکت در مسیر الهی و متعالی باشد.

خانواده مهم‌ترین جایی است که در آن باورها و اعتقادات دینی، ارزش‌های اخلاقی و هنجارهای اجتماعی از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شوند. افراد چگونگی معاشرت و روابط اجتماعی را با دیگران می‌آموزند و راه و رسم زندگی؛ اخلاق و آداب و رسوم اجتماعی را فرا می‌گیرند.

از این‌ رو اسلام برای حفظ قداست و ارزش خانواده اهمیت ویژه‌ای قائل است. به همین دلیل پاک‌سازی محیط خانواده و جامعه از آلودگی‌ها، تشویق به ازدواج و تشکیل خانواده، تبیین روابط سالم و سازنده میان همسر و دیگر اعضای خانواده و تاکید بر تربیت فرزند از جمله برنامه‌هایی است که اسلام برای حفاظت از کانون مقدس خانواده در قالب سبک زندگی اسلامی مورد توجه قرار داده است.

بدون شک اقشار پیشتاز جامعه از جمله علما، روحانیون، دانشگاهیان، بزرگان، نخبگان علمی، فرهنگی، ورزشی و هنری در شکل دهی به سبک زندگی موثرند و با توجه به آسیب‌هایی که امروزه نهاد خانواده را هدف قرار داده است ضروری است نسبت به این امر مهم ورود پیدا کرده و در جامعه به شکلی تاثیرگذار ایفای نقش کنند.

از سوی دیگر یکی از سفارش‌های پیامبر اسلام(ص) به مسلمانان این بود که ملزم به آداب اسلامی باشند و از نمادهای دشمنان دین و مخالفان اسلام استفاده نکنند و خود را شبیه آنان نسازند.این نگاه امروز نیز یکی از الگوهای موثر برای تقویت بنیان خانواده بر مبنای ارزش‌ها و آداب اسلامی است تا خانواده و اعضای آن در برابر آسیب‌های اجتماعی و برنامه‌های دشمن واکسینه شده و مصون بمانند.

یکی از مهم‌ترین باورهای اسلامی که در همه ابعاد زندگی یک مسلمان باید خود را نشان دهد، باور به توحید و یگانکی خداوند است بر این اساس نظام‌های اجتماعی اعم از نظام اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و به تبع آنها سبک زندگی انسان موحد متفاوت با افراد و جوامع غیر موحد خواهد بود.

بر این مبنا تشکیل خانوده از نگاه اسلام از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. خانواده هر چند از نظر جمعیت یک جامعه بسیار کوچک دانسته می‌شود اما اسلام به منظور سالم‌سازی جوامع بزرگ‌تر انسانی اهتمام ویژه‌ای به سلامت نهاد خانواده دارد.

با توجه به آنچه مطرح شد برای حفظ و تقویت بنیان خانواده باید عادت‌های ناپسند را کنار گذاشت، نسبت به برنامه‌های مخرب از سوی رسانه‌ها و فضای مجازی منفعل نبود و با آگاهی و گزینشگری واکنش نشان داد. از تجملات و مصرف‌گرایی دور شد و بر حفظ ارزش‌های ماندگار و تعالی بخش پافشاری کرد تا بتوان با تقویت خانواده در زمینه اصلاح جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز موثر واقع شد.»

انتهای پیام/781/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon