‌گزارش| آیا درمان کرونا با داروهای گیاهی پشتوانه علمی دارد؟ / خود‌درمانى‌ها‌یی که به مرگ می‌انجامد


گروه استان‌ها ـ داروهاى گیاهى و سنتى که به درمان و از بین بردن کرونا نسبت می‌دهند، داراى هیچ‌گونه پشتوانه و تحقیقات علمى نیست و در سراسر دنیا هم، تاثیر مثبت این دارو ها بر درمان کووید ۱۹، ثابت نشده است.

به گزارش خبرگزارى تسنیم از بندرعباس، از ابتداى شیوع کرونا در کشور، خبرهاى زیادى در رسانه ها و فضاى مجازى مبنى بر تاثیرات داروهاى طب سنتى و گیاهى بر این ویروس، دست به دست میچرخید که بسیارى از آنها به عنوان داروى قطعى کرونا مطرح می‌شوند.

در این بین داروها و روش هاى نامتعارفى نیز از طرف افراد سودجویى که تخصصى هم در زمینه طب سنتى ندارند، به مردم معرفى شد و تاثیرات نامطلوبى بر اثر استفاده از آن ها دیده شده که درنهایت اعتراض و تمسخر جامعه را به دنبال داشته است. 

روزهاى گذشته نیز معاون اجرایى اداره کل فرآورده‌هاى طبیعى و سنتى و مکمل سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود با وجود درخواست‌هاى متعدد از سوى نقاط مختلف کشور جهت دریافت مجوز براى فرآورده‌هاى درمان کرونا، تاکنون هیچگونه مجوزى براى فرآورده‌هاى سنتى و مکمل درمان کووید 19 داده نشده است.

با این وجود، باز هم عده اى از مردم تصورات غلط درخصوص استفاده از این داروهاى سنتى و گیاهى را کنار نگذاشته و حتى برخى از این داروها را بیش از حد استفاده میکنند که خطرهایى براى سلامت فرد به دنبال خواهد داشت. از این رو به سراغ مدیر روابط عمومى دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان رفته و به گفتگو پرداختیم.

تاکنون هیچگونه داروى سنتى و گیاهى براى درمان کووید 19 ثبت نشده است

دکتر فاطمه نوروزیان در این باره گفت: داروهاى گیاهى و سنتى که به درمان و از بین بردن کرونا نسبت میدهند، داراى هیچگونه پشتوانه و تحقیقات علمى نمیباشد و در سراسر دنیا هم، تاثیر مثبت این دارو ها بر درمان کووید١٩، ثابت نشده است.

وى ادامه داد: البته تخصص طب سنتى در رشته هاى پزشکى قرار دارد و معتبر و علمى می‌باشد اما برخى از افراد بدون علم و تخصص لازم، اقدام به نام بردن برخى داروهاى سنتى و گیاهى میکنند که تاثیرى بر درمان کووید١٩ ندارد.

دکتر نوروزیان تصریح کرد: برخى از این داروها بیشتر براى تقویت سیستم ایمنى بدن و پیشگیرى از ابتلا به کووید 19، مفید است که البته باید زیرنظر پزشک و متخصصین طب سنتى و داروهاى گیاهى، تجویز شود.

وى تاکید کرد: مصرف خودسرانه یا بیش از حد این داروها و همچنین ادغام و مصرف چند داروى گیاهى با یکدیگر، عوارض جبران ناپذیرى براى افراد بویژه کسانى که بیمارى هاى زمینه اى و گوارشى داشته باشند، به وجود مى آورد.

مدیر روابط عمومى دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان خاطرنشان کرد: برخى از مردم با تفکر اینکه مصرف داروهاى گیاهى اگر فایده نداشته باشد، ضررى هم ندارد، اقدام به خود‌درمانى با این داروها می‌کنند که بسیار اشتباه است و در برخى از موارد باعث بروز مسمومیت شدید و حتى مرگ میشود.

به گزارش تسنیم، استفاده از داروهاى گیاهى و سنتى، تنها در بعضى از موارد محدود که توسط متخصصین طب سنتى نیز تائید شده باشد، باعث پیشگیرى یا کم کردن علائم و عوارض بیمارى کووید١٩ میشود و  مردم جهت درمان یا پیشگیرى هرگز نباید از داروهاى فاقد استاندارد که در فضاى مجازى گفته می‌شود و زیر نظر متخصصین این علم نیست، استفاده کنند.

انتهای پیام/868/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon