گزارش ویدئویی|روزگار ناخوش گردشگری در مشگین‌شهر/ مجتمع‌های آب‌درمانی نفس‌های آخر را می‌کشند


گزارش ویدئویی|روزگار ناخوش گردشگری در مشگین‌شهر/ مجتمع‌های آب‌درمانی نفس‌های آخر را می‌کشند

گروه استانها-همه ساله مشگین‌شهر در فصلگردشگری میزبان مسافرانی است که از سراسر کشور دامنه ییلاقی را برای مسافرت انتخاب می‌کردند  و در آبهای درمانی مسیر گردشگری موئیل و قینرجه  تنی به آب روان و گرم داغترین چشمه جهان می‌سپرند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل ، امسال دامنه سر سبلان بر خلاف سال‌های گذشته روزهای بی‌رمق گردشگری را سپری می‌کند و آینده مبهم و تاریک صنعت گردشگری با ویروس کرونا گره خورده و هر روز بر نگرانی و مشکلات سرمایه‌گذاران بخش خصوصی افزوده می‌شود.

مشگین‌شهر در طول سال‌های گذشته به لطف سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تبدیل به مقصد گردشگری شده  و بیش از 400 نفر در مجتمع‌های آبدرمانی و اقامتی مشگین‌شهر به صورت مستقیم مشغول به کار بودند که با تعطیلی مناطق گردشگری اکثرا آنها از کار بیکار شدند.

 اکثر مجتمع‌های آبدرمانی و گردشگری توسط سرمایه‌گذاران بومی تاسیس شده  که سرمایه‌های اندک خود را در این مجتمع‌ها هزینه کردند و از بنیه مالی زیادی برخوردار نیستند لذا در صورت عدم حمایت با شکستی تلخ مواجه خواهند شد.

عسگر لطفعلی اوغلی یکی از سرمایه‌گذاران این منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از زمانی که کرونا شیوع پیدا کرده   مجتمع‌ها در تعطیلی به سر می‌برند و حتی زمانی که اجازه بازگشایی دادند مسافری نبود تا پذیرای آنها باشیم.

وی گفت: دز طول این مدت قرار بود که برای اقساط وام‌ها سه ماه فرصت بدهند که پس از پایان فرصت با جریمه دیرکرد 24 درصدی مواجه شدیم که به جای حمایت اینگونه از ما استقبال کردند.

اسلام عبدلی مدیر مجتمع آبدرمانی نیز افزود: با شیوع کرونا همه امیدهای ما ناامید شد و ما که چشم به فصل گردشگری دوخته بودیم با تعطیلی مواجه شدیم و چک‌هایی که از بابت آب‌بها به امور آب استان داده بودیم همه را برگشت زدند.

وی گفت: مسئولان نباید در این موقعیت پشت سرمایه‌گذاران را خالی کنند و به جای حمایت با برگشت زدن چک‌ها آن‌ها را تحت فشار قرار دهند.

حمزه محمودی مدیر آبدرمانی می‌گوید: فصل پاییز و زمستان این منطقه خالی از مسافر است و در آستانه نوروز و فصل گردشگری ویروس کرونا مجتمع‌ها را به تعطیلی کشاند با این وجود به خاطر حفظ تاسیسات آبدرمانی مجبور هستیم که تاسیسات را فعال نگه داریم چرا که به خاطر وجود املاح در آب‌های گرم معدنی در صورت تعطیلی کامل تاسیسات به صورت کامل دچارخوردگی و آسیب خواهند شد که این هم مستلزم هزینه است.

وی بیان کرد: در صورت عدم حمایت دولت با ورشکستگی مواجه خواهیم شد و تمامی زندگی‌مان را بانک‌ها خواهند بلعید.

  رحیمی یکی دیگر از مدیران آبدرمانی گفت: برای هزینه‌های جاری مجتمع‌ها هم با مشکل مواجه هستیم و حتی توان پرداخت پول برق را نداریم و از سوی اداره برق نیز چندین بار با اخطار  مواجه شدیم و حتی برخی مجتمع‌ها  با قطعی برق مواجه بودند که فعلا موقتا فرصت داده شده است تا نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند.

باید قرارگاهی برای مدیریت خسارات اقتصادی کرونا راه بیندازیم

 نماینده مردم مشگین‌شهر بیان کرد: کرونا ظاهرا یک ویروس تهدید کننده جان انسانهاست اما در واقع بلایی بی رحم برای اقتصاد کشور هم می‌باشد

وی تصریح کرد: کرونا بیش از تمام بخش‌های اقتصادی، بخش خدمات و گردشگری را زمین‌گیر کرده است صنعت هتل‌داری ، رستوران‌داری و در منطقه ما آبدرمانی‌ها و غیره را به تعطیلی کشانده  است.

محمود عباس‌زاده افزود: مراکزی که بخش قابل توجهی از نیروهای کار در آنها مشغول بوده‌اند یا سرمایه‌گذاران این مراکز تسهیلات بانکی دریافت کرده‌اند و قرار بوده از عایدی و درآمد مکتسبه اقساط خود را بپردازند که با این وضعیت با مشکل بزرگی در بازپرداخت مواجه شدند.

وی می‌گوید: بدیهی است که ما در کنار ستاد مقابله با کرونا باید قرارگاهی هم برای مدیریت خسارات اقتصادی کرونا راه بیندازیم تا در سطح ملی خسارات و تبعات اقتصادی این پدیده را مدیریت کنیم و در خصوص مراکز اقامتی-تفریحی- خدماتی استان بویژه شهرستان مشگین‌شهر هم باید به صورت ویژه تدبیر کنیم.

 دولت باید قاطعانه در کنار  سرمایه‌گذاران باشد

فرماندار مشگین‌شهر ضمن حمایت کامل از مجموعه‌های گردشگری افزود: در این راستا جلساتی با ادارات خدمات رسان از جمله اداره آب، اداره برق و گاز داشتیم که قرار شد تا عادی شدن وضعیت و رونق گردشگری از هرگونه قطع انشعاب مجتمع‌ها خودداری شود.  

اکبر صمدی گفت: با پیگیری‌های انجام گرفته مقرر شده است تا امور آب استان 50 درصد آب بهای مجتمع‌های آبدرمانی را مورد بخشودگی کامل قرار دهد و مابقی نیز پس از رونق بازار گردشگری پرداخت نمایند.

وی افزود: دولت در طول این دو سال برای زیرساخت‌های گردشگری منطقه اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است به‌خصوص در بحث راه بیش از 7 کیلومتر از مسیر گردشگری آسفالت‌ریزی شده و مابقی مسیر به طول 7 کیلومتر اجرا خواهد شد.

فرماندار مشگین‌شهر بیان کرد: سه دکل برای افزایش آنتن‌دهی تلفن همراه و اینترنت در مسیر گردشگری قینرجه و آقبلاغ نصب شده است و کلیه این مسیر دارای پوشش اینترنت و تلفن همراه است.

صمدی گفت: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و مدیران مجتمع‌های آبدرمانی تمام زندگی خود را گذاشتند و سالهاست موجب مطرح شدن نام و آوازه مشگین‌شهر در گردشگری هستیم و موجب اشتغال‌زایی و رونق گردشگری و کسب و کار در مشگین‌شهر شدند و در عرصه اقتصاد مقاومتی پیام رهبری را لبیک گفته ‌اند و امروز که دچار مشکل شدند دولت باید قاطعانه در کنار اینها باشد و با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و وام‌های بلاعوض کمک کند تا حداقل تا بازگشت به شرایط عادی بتوانند سرپا بمانند.

رئیس میراث فرهنگی مشکین شهر: دستمان خالی است

رئیس میراث فرهنگی و گردشگری مشگین‌شهر در رابطه با مشکلات مجتمع‌های آبدرمانی گفت: متاسفانه دستان ما خالی است و هیچ اعتباری برای حمایت از مجتمع‌های گردشگری در اختیار نداریم  و منابعی نیز برای وام بلاعوض و یا کم بهره در اختیار میراث فرهنگی قرار ندارد.

ایمانعلی ایمانی گفت: اطلاعات  تمامی مجتمع‌های گردشگری و بوم‌گردی شهرستان  در سامانه جامع آمار میراث فرهنگی و گردشگری ثبت شده است تا از تسهیلات بنگاه‌های آسیب دیده استفاده کنند و برای هر بیمه شده مبلغ 16 میلیون تومان می‌توانند  دریافت کنند.

ارائه بسته‌های حمایتی ویژه، تنفس مصنوعی برای سرپا نگه داشتن

با وجود اینکه دولت تسهیلاتی را برای این مجمع‌ها در نظر گرفته اما مبلغ 16 میلیون تومان برای مجتمع‌های بزرگی که با هزینه جاری و حق بیمه و حقوق کارگران دست و پنجه نرم می‌کنند بسیار ناچیز است و به گفته یکی از سرمایه‌گذاران حتی ارزش تشکیل پرونده در بانک را ندارد.

 علیرغم حرفهای  مسئولان به نظر می‌رسد هیچ راهکار و برنامه  اساسی برای حمایت از فعالان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حوزه گردشگری وجود ندارد در صورتی که این بنگاه‌ها بیشترین ضرر و زیان را در طول این مدت دیدند اما با بروکراسی و بخشنامه‌ها و مصوبات بی‌شماری روبرو هستند که هیچکدام دردی از آنها دوا نمی‌کند و نیازمند حمایت عملی هستند.

ارائه بسته‌های حمایتی ویژه به‌خصوص در رابطه با بیمه و همچنین اعطای تسهیلات بلاعوض و فراهم نمودن فرصتی برای بدهی بانکی و همچنین بخشودگی آب بهای مجتمع‌های آبدرمانی می‌تواند به منزله تنفس مصنوعی برای سرپا نگه داشتن این مجتمع‌ها باشد.

در صورت عدم حمایت این مجتمع‌ها که با سرمایه‌های اندک سرمایه گذاران بومی شکل گرفته است به زودی در راه پله‌های دستگاه قضایی اسیر توقیف اموال از سوی بانک‌ها و اشخاص خواهند شد در صورتی که با اندک فرجه‌ای به این واحدها می‌توان نفس تازه‌ای به جان بی‌رمق آنها داد و قطع این تنفس مصنوعی و حمایت اندک منجر به ورشکستگی کامل خواهد شد که اگر کرونا هم برود درد این ورشکستگی در جان منطقه باقی خواهد ماند.

انتهای‌پیام/141/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon