علینژاد: برای دوپینگ ووشوکاران پروپاگاندا صورت گرفت/ ورود ورزشکاران به حاشیه با اتمام دوران قهرمانی آنها همراه خواهد بود
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان گفت: با وجود دوپینگهای صورت گرفته و با کسر مدالها تغییری در جایگاه قهرمانی ما ایجاد نشد که نشان دهنده قدرت ووشو ایران است.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مهدی علینژاد در مراسم روز جهانی ووشو، رونمایی از تمبر فدراسیون ووشو و اختتامیه لیگهای این رشته در خصوص اینکه با پایان مسابقات لیگ برتر ووشو به صورت نیمهکاره و مشخص کردن تیمهای برتر موافق بوده است، گفت: لیگ برتر ووشو سال گذشته در زمان ریاست من در فدراسیون ووشو آغاز شد و در زمانی که دیگر مسئولیت نداشتم به این شکل به خاطر کرونا به پایان رسید. چاره دیگری غیر از پایان مسابقات به این شکل نبود، چرا که به رشتهها پر برخورد مجوز فعالیت از سوی ستاد مبارزه با کرونا اجازه فعالیت داده نشد و در این شرایط باید سرنوست مسابقات تعیین تکلیف میشد. با نظر تمامی مسئولان لیگهای مختلف، فدراسیون ووشو با توجه به نتایج تیمها تا مقطع برگزاری مسابقات به جمع بندی برای اعلام تیمهای برتر رسید که به نظر من تدبیر بسیار خوبی بود که با رضایت همه باشگاهها انجام شد.
وی در خصوص بحث دوپینگ ووشوکاران و محرومیت خواهران منصوریان عنوان کرد: دوپینگ یک اتفاق مذموم و نامبارک است که متاسفانه در ورزش دنیا سالیان سال است وجود دارد و هر روز اخبار آن را در اقصی نقاط دنیا میشنوید. بارها دوپینگ قهرمانان بزرگ المپیک و بازیهای آسیایی پس از سالها مثبت اعلام میشود و آنها مدالهای خود را از دست میدهند. در طول 13 سال ریاست در فدراسیون ووشو نیز مبارزه جدی با پدیده دوپینگ، آموزش در این خصوص و تستگیری دوپینگ با هماهنگی نادو را داشتیم.
علینژاد تصریح کرد: در طی 13 سال، 318 نمونه تست دوپینگ در اردوهای تیم ملی و مسابقات قهرمانی کشور با هماهنگی نادو از قهرمانان و ملیپوشان گرفتیم و تنها 13 مورد تست مثبت از این تعداد داشتیم که تقریبا سه درصد و نیم میشود. عددی که در طول 13 سال بسیار اندک است. در طی این سالها نزدیک به 110 تا 120 تست در مسابقات بینالمللی از ملیپوشان در بازیهای آسیایی، قهرمانی آسیا و مسابقات جهانی گرفته شد. بچههای ما با توجه به اینکه عموما در همه مسابقات موفق به کسب مدالهای خوشرنگ میشدند، تستهای بیشتری نیز از آنها گرفته میشد و از این تعداد 110 تا 120 تست هیچ تست مثبتی تا مسابقات 2018 که دو نمونه و در مسابقات 2019 یک نمونه بود، نداشتیم. این سه مورد نیز از 120 نمونه تست دوپینگ عدد قابل توجهی نیست، اما هر کاری بدون اشتباه نیست. آمارهای سه درصدی نرم طبیعی است که در دنیا مورد قبول است. نکته دیگر مثبت اعلام شدن تست سه قهرمان خوب کشورمان است که هر سه این نفرات به ویژه حمید قلیپور و مریم هاشمی بارها و بارها دل مردم را در میادین مختلف شاد و مدالهای خوشرنگی را کسب کردند و تعدد مدالهای آنها باعث شد در میان رکورداران کسب مدال در مسابقات جهانی باشند.
رئیس سابق فدراسیون ووشو خاطرنشان کرد: مریم هاشمی قبل از این مسابقات و در تیرماه سال 99 نیز در اردوی تیم ملی تست انجام داده بود که نتیجه تست او منفی اعلام شده بود. ما قبل از اعزام از همه ملیپوشان تست دوپینگ میگرفتیم، اما نهایتا در این سه مورد تست این نفرات مثبت شد. هر سه این قهرمانان را میشناسم و بعید میدانم تعمدی در آلوده شدن این نفرات وجود داشته باشد و هر چیزی بوده است اتفاق سهوی بوده است. این نفرات ورزشکارانی نبودند که بخواهند اینگونه ناشیانه دوپینگ بکنند و هر سه این نفرات بارها و بارها در مسابقات مختلف تست دادند.
علینژاد تاکید کرد: بعد از اینکه 2 نمونه تست مثبت در مسابقات جهانی 2018 به فدراسیون ووشو ایران اعلام شد، مراحل دادرسی حدود 7، 8 ماه طول کشید و نهایتا در تیرماه 98 این خبر روی سایت فدراسیون جهانی ووشو اعلام شد. از آنجایی که بر اساس قوانین وادا تمام موضوعات تعریف دارد و چیز پنهانی وجود نداشت. قانون برای ما ضرورتی در اعلام موضوع اعلام نکرده بود. در سال 2019 میلادی، 57 تست نادو ایران در رشتههای مختلف مثبت اعلام شده است. کدامیک از این موارد توسط فدراسیونهای ملی اعلام شده است و همه آنها را نادو ایران اعلام کرده است. در تستهای خارجی نیز مسئولان بینالمللی باید اعلام کنند.
رئیس سابق فدراسیون ووشو در خصوص تست مریم هاشمی نیز گفت: نتیجه توسط هاشمی نیز 7، 8 روز پیش اعلام شد و صدور رای آن به زمان ریاست من در فدراسیون نرسید. فدراسیون ووشو ایران در سال 2017 با 7 طلا و یک نقره قهرمان ساندا دنیا شد و این عنوان را در سال 2019 با کسب هشت طلا از هشت نفر تکرار کرد که حالا یک مورد آن دوپینگی اعلام شده است. با این وجود باز ما با کسب 7 مدال طلا قهرمان دنیا هستیم. در مسابقات جامجهانی 2018 نیز با کسب 7 مدال طلا و یک مدال نقره قهرمان شدیم که با کسر یک مدال طلا و یک نقره باز هم با کسب 6 مدال طلا قهرمانی جامجهانی شدیم. علیرغم این اتفاقات و با کسر مدالها تغییری در جایگاه قهرمانی ما ایجاد نشد که نشان دهنده قدرت ووشو ایران است.
وی افزود: فکر نمیکنم دو یا سه نمونه تست مثبت باید باعث شود که این افتخارات را نادیده بگیریم. اتفاقاتی که در ورزش ایران و ورزش دنیا نیز میافتد و در سال 2019 نیز 57 مورد داخلی و در سال 2020 نیز 5 نمونه خارجی تست مثبت دوپینگ داشتیم. جالب است که در هیچ رسانهای اشاره نمیشود که چرا در فدراسیون مربوطه تستهایش مثبت اعلام شده است و ما 8 تا 10 مورد تست دوپینگ مثبت در برخی رشتهها داریم. به نظر میرسد توفیقات تمام این سالها و قهرمانی در سالها 2017 تا 2019 در تمامی ردههای سنی برای بعضیها گران تمام شده است یا حضور من در معاونت وزارت ورزش و جوانان خوشایند برخیها نبوده است و این حرف و حدیثها گفته شد. موضوعاتی که چیز عادی بود، اما خیلی پروپاگاندا در خصوص آن صورت گرفت.
رئیس سابق فدراسیون ووشو در خصوص محرومیت سنگین شهربانو و سهیلا منصوریان عنوان کرد: خواهران منصوریان ثمره مدیریت همین فدراسیون هستند. اولین باردر سال 2007 یکی از این خواهران به مسابقات اعزام شد. الهه منصوریان در سال 2007 به مسابقات جوانان آسیا اعزام شد و پس از آن نیز به مسابقات 2009 جوانان آسیا و بزرگسالان جهان اعزام شد. شهربانو منصوریان نیز در سال 2011 و پس از 4 سال از حضور من برای اولین بار به مسابقات اعزام شد.
وی در ادامه بیان کرد: در تمام این سالها به عنوان پدر خانواده تلاش کردم در خصوص شیطنتهای بچهها آنها را در مسیر درست قرار بدهم و آنها را هدایت و حمایت کنم. در اتفاقات اخیر به نظر من آنها خارج از ریل حرکت کردند و طبیعتا ورزشکاری که وارد حاشیه شود، ارکان انضباطی در مقابل او اقدام خواهد کرد. البته مسئولیت این کارها با کمیته انضباطی فدراسیون ووشو است و من مسئولیتی در این زمینه مانند تمام کمیتههای انضباطی دیگر ندارم.
علینژاد خاطرنشان کرد:کمیتههای انضباطی مکانیسمی دارد و آنها میتوانند اعتراض کنند تا کمیته تجدیدنظر شکل بگیرد. در نهایت امیدوارم هر تصمیمی گرفته میشود به نفع ووشو ایران باشد. به طور کلی توصیه من به ورزشکاران این است که وارد حاشیه نشوند، چرا که ورود به حاشیه با اتمام دوران قهرمانی خواهد بود و این موضوع به نفع آنها، کشور و خانواده آنها نیست. در خصوص چرایی این احکام نیز فدراسیون ووشو اطلاعیهای داد و موارد را به شکل سربسته اعلام کرد. مواردی وجود داشته است و شکایت شخصی و بحثهای نیز عمومی بوده است. بحثهای نیز با امنیت ملی سر و کار دارد که نهادهای دیگر در حال رسیدگی هستند.
معاون ورزش قهرمانی و توصعه ورزش حرفهای وزارت ورزش در خصوص انتشار قرارداد بازیکنان خارجی استقلال و پرسپولیس گفت: انتشار قرارداد بازیکنان که محرمانه نباشد نمیتواند اشکالی داشته باشد و ما نمیتوانیم بگویم قرارداد ورزشکاران محرمانه است و نباید انتشار داده بشود، اما موضوع این است که این قراردادها غلط یا درست است و به چه شکل به رسانهها داده میشود، بحثهای دیگر است. به طور کلی در فضای شفاف و روشن راحتتر میشود تصمیم گرفت.
وی در خصوص ناراحتی سعادتمند، مدیرعامل استقلال در این خصوص گفت: تا آنجا که اطلاع دارم این قراردادها جنبه محرمانه ندارد، اما این توافق بین بازیکن و باشگاه است که میتوانند منتشر بکنند یا نکنند. اتفاقی که باعث ناراحتی سعادتمند شده است نحوه بیرون رفتن این قراردادها است که باید در باشگاه بررسی و منافذی که وجود دارد از بین برود.
انتهای پیام/