گزارش تسنیم از فعالیت زنان روستایی استان مرکزی در تعاونی‌ / بخشی از تعاونی‌ها به سبب مشکلات اقتصادی غیرفعال شده‌اند


گزارش تسنیم از فعالیت زنان روستایی استان مرکزی در تعاونی‌ / بخشی از تعاونی‌ها به سبب مشکلات اقتصادی غیرفعال شده‌اند

گروه استان‌ها- تعاونی‌های روستایی بستری مناسب برای فعالیت زنان روستایی استان مرکزی به شمار می‌روند اما بخشی از تعاونی‌های زنان روستایی به سبب مشکلات اقتصادی غیرفعال شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مشارکت جامعه زنان در فعالیت های مختلف در راستای توسعه روستایی، نقش موثری دارد. یکی از راهکارهای مناسب در جهت بکارگیری مشارکت زنان، ایجاد شرکت های تعاونی روستایی زنان است .

ایجاد این نهادها، مسلماً در وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آنها، مفید است و شرکت‌های تعاونی روستایی نقش موثری در بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی زنان دارند که نباید این شرکت ها که یاری رسان زنان روستایی به دست فراموشی سپرده شود.

شرکت‌های تعاونی زنان به عنوان محیطی اجتماعی، زمینه‌ای را فراهم می‌سازد تا زنان بیرون از خانه و در متن جامعه خود به مشارکت در امور بپردازند و حتی در سطوح عالی در متن تصمیم‌گیری‌های جامعه قرار گیرند و به نوعی باعث توانمند شدن اعضای خود در ابعاد مختلف نظیر اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و روانی می گردد.

نقش موثر تعاونی‌های زنان در توانمندسازی

یکی از موثرترین راهکارها که بستر لازم را برای رشد شخصیتی و ارتقای توانمندی های ذهنی و فکری زنان مهیا می کند و موجب مشارکت فعال آنها در فعالیت‌های گروهی می‌گردد، فعالیت در قالب تعاونی ها است. تعاونی‌ها می‌توانند با ارتقای دانش و ظرفیت های علمی زنان، آنان را توانمندسازند و با آموزش اصول توسعه مشارکتی، تدریس روش‌های تصمیم‌گیری گروهی و پرورش اعتماد به نفس، به آنها خدمت موثری ارائه دهند.

با توجه به اهمیت شرکت های تعاونی زنان روستایی با یک بررسی و واکاوی کلی، باید دید چقدر این شرکت ها چقدر کارایی برای زنان روستایی در استان مرکزی داشته است؟

استان مرکزی دارای 10 شرکت تعاونی زنان روستایی است

مدیرعامل تعاونی روستایی استان مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به اهمیت شرکت های تعاونی زنان روستایی اظهار داشت: استان مرکزی دارای 10 شرکت تعاونی زنان روستایی است که شهرستان های محلات، ساوه، خمین، اراک، شازند، تفرش و زرندیه دارای بیشترین شرکت های تعاونی زنان روستایی است.

سیدحسین هاشمی افزود: حدود یک هزار نفر عضو شرکت های تعاونی زنان روستایی که 9 نفر در این شرکت ها فعالیت می کنند و دارای 5میلیارد ریال سرمایه است و در زمینه های فرآوری محصولات کشاورزی، خیاطی، تولید پوشاک و در زمینه های متعددی فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: متاسفانه تعدادی از شرکت‌های تعاونی زنان روستایی به سبب مشکلات اقتصادی غیرفعال شده‌اند و برنامه های اقتصادی مانند تزریق نقدینگی در نظرگرفته شده تا دوباره شرکت‌های غیرفعال تعاونی زنان روستایی دوباره به چرخه کار و تولید باز گردند.

بیشتر فعالیت تعاونی زنان روستایی بر فرآوری تولیدات متمرکز است

هاشمی بیان کرد: زنان سرپرست خانوار، زنان شاغل، کارمندان و غیره عضو شرکت تعاونی زنان روستایی هستند و بیشترین فعالیت خود را بر فرآوری تولیدات متمرکز کردند و هرساله در نمایشگاه ها غرفه هایی برای زنان روستایی در نظر می گیرند تا محصولات خود را به صورت مستقیم و بدون به مردن عرضه کنند.

وی عنوان کرد: شرکت های تعاونی زنان روستایی اعم از تولید، فعالیت های اقتصادی، عرضه محصولات به مردم و خدمات دیگر در حد وسع شرکت ها عرضه می‌کنند و در شهرستان ساوه بازارچه محلی به صورت دائمی وجود دارد از سراسر استان زنان روستایی محصولات تولیدی، لباس محلی و غیره به فروش می رساند.

انتهای پیام/711/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon