گزارش|تحصیل دانشجویان ‌دندانپزشکی هرمزگان در کلینیکی بسیار قدیمی و فرسوده / دانشکده‌ای که هیئت‌ علمی ثابت ندارد


گزارش|تحصیل دانشجویان ‌دندانپزشکی هرمزگان در کلینیکی بسیار قدیمی و فرسوده / دانشکده‌ای که هیئت‌ علمی ثابت ندارد

گروه استان‌ها- دانشکده دندانپزشکی هرمزگان مهرماه سال ۸۷ با هدف ارتقای سلامت دهان و دندان و نهادینه کردن علم و توسعه علم دندانپزشکی در استان تاسیس شد که اولویت این دانشکده پذیرش دانشجویان بومی استان بوده است.

به گزارش خبرگزارى تسنیم از بندرعباس، در سال‌های نه چندان دور استان هرمزگان از وجود دانشکده دندانپزشکی بی‌بهره بود که سرانجام این دانشکده در مهرماه 87 با هدف ارتقای سلامت دهان و دندان و نهادینه کردن علم و توسعه علم دندانپزشکی در استان تاسیس شد که اولویت این دانشکده پذیرش دانشجویان بومی استان بوده است.

در ابتدای تاسیس این دانشکده که در محل ساختمانی کوچک و فرسوده در مجاورت بیمارستان شریعتى بندرعباس بوده، با درنظر گرفتن تعداد کم پذیرفته شدگان در این رشته، به عنوان کلینیک آموزشى استفاده شد که در این سال‌ها بعد با توجه به افزایش ورودی‌های این رشته و همچنین پذیرش دانشجویان پردیس، دیگر این فضای آموزشی جوابگوی نیازهای دانشجویان نیست.

همچنین برگزاری کلاس‌های علوم پایه و آموزش‌های بالینی در یک مکان متمرکز نمی‌باشد و کلاس‌های دروس علوم پایه دانشجویان در محل دانشکده داروسازی بندرعباس برگزار می‌شود.

دانشکده دندانپزشکی دارای بافت فرسوده و فضاى محدود می‌باشد

در این باره یکی از دانشجویان دانشکده دندانپزشکی بندرعباس در گفتگو با خبرنگار تسنیم، می‌گوید: ساختمان کلینیک بسیار قدیمی و فرسوده است و در سال‌های اخیر بدلیل ساخت و سازهای بیمارستان شریعتی در مجاورت آن، مشکلات ساختمانی و نمود بیرونی این مکان بیش از پیش نامناسب شده است.

وی ادامه می‌دهد: سال گذشته بخشی از دیوار پشتی حیاط دانشکده ریزش می‌کند و همچنین درب ورودی اصلی کلینیک در مجاورت خیابان اصلی، بدلیل همین ساخت و سازها مسدود شده است که خود یکی از دلایل کاهش مراجعه کنندگان می‌باشد.

این دانشجو همچنین درخصوص فضای داخلی کلینیک اظهار می‌کند: فضای بخش‌های مختلف از یکدیگر تفکیک نشده که باعث تجمع دانشجویان و بیماران در فضایی محدود می‌شود و با این وجود سیستم تهویه کلینیک هم مناسب نیست.

کمبود تجهیزات و مواد، از دیگر مشکلات گریبان‌گیر دانشجویان است

به گفته دانشجویان دانشکده دندانپزشکی، علی‌رغم درآمد دانشکده از هزینه خدمات به بیماران و همچنین دریافت شهریه از دانشجویان پردیس که نیمی از دانشجویان این دانشکده را شامل می‌شوند، دانشکده در تامین مواد و تجهیزات لازم با کمبود مواجه می‌باشد.

دانشجوی دندانپزشکی این دانشکده در این خصوص می‌گوید: دانشکده در تامین تجهیزات لازم مشکل دارد و مسئولان در پاسخ به اعتراض دانشجویان پیرامون این مشکل می‌گویند که بودجه نداریم.

دانشجویان ورودی خارج از کشور و پردیس این دانشکده هم که شهریه‌های سنگین می‌پردازند، از تعلق نگرفتن برخی تجهیزات و مواد به آنها هنگام مواجه دانشکده با کمبود، گلایه‌مند هستند. همچنین از این دانشجویان علی‌رغم برگزار نشدن واحدهای عملی و تئوری بودن دروس نظری در ترم گذشته بدلیل شیوع کرونا، شهریه به صورت کامل دریافت شده است.

تعرفه‌های گران خدمات دندانپزشکی و تبلیغات نامناسب‌

به طور معمول خدمات دندانپزشکی در کلینیک‌های آموزشی بسیار ارزان‌تر از بخش‌های خصوصی است اما به گفته دانشجویان این دانشکده، تعرفه این خدمات در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گران‌تر از سایر دانشگاه‌های بزرگ کشور است که این مساله با توجه به محرومیت استان هرمزگان، تعداد بیماران و مراجعه کنندگان را کاهش داده است.

همچنین تبلیغات و معرفی فعالیت‌ها و خدمات کلینیک آموزشی دانشکده دندانپزشکی هرمزگان به مردم، به صورت ضعیف و محدود انجام شده است که این عدم آگاهی مردم از این کلینیک، علت دیگر کاهش مراجعه کنندگان و بیمار می‌باشد.

در سال گذشته دانشجویان این دانشکده به وضعیت موجود در کلینیک آموزشی و مشکلات متعدد آن اعتراض کردند و در مقابل مسئولان دانشگاه قول پیگیری و رفع مشکلات به ویژه کاهش تعرفه خدمات دندانپزشکی و همچنین تبلیغات در سطح شهر را به دانشجویان، دادند. 

نبود هیئت علمی ثابت و کلینیک ویژه، کیفیت آموزش را کاهش داده است

دانشجوی دانشکده دندانپزشکی هرمزگان در این رابطه اظهار می‌کند: در این دانشکده هیئت‌ علمی ثابت وجود ندارد و تمامی اساتید برای گذراندن طرح خود به این دانشکده می‌آیند که این مشکل به همراه تعداد کم اساتید، باعث کاهش کیفیت آموزش شده است.

وى ادامه می‌دهد: همچنین دانشکده‌های دندانپزشکی، کلینیک‌های ویژه‌ای دارند که در نوبت عصر و با حضور اساتید و دانشجویان برتر به درمان نمونه‌های سخت می‌پردازند اما دانشکده دندانپزشکی دانشگاه این کلینیک ویژه را ندارد و اساتید نمونه‌های سخت را رد می‌کنند که هم باعث پایین ماندن سطح کیفیت آموزش می‌شود و هم حذف برخی از مراجعه‌کنندگان.

به گزارش تسنیم، با وجود مشکلات و کمبودهای گفته شده، سالانه از ظرفیت اعلام شده در دفترچه سنجش، تعداد بیشتری دانشجوی دندانپزشکی در هرمزگان پذیرفته می‌شود که امکانات آموزشی و تجهیزات و فضای دانشکده برای این تعداد دانشجو کافی و مناسب نمی‌باشد.

پیگیری و رفع این مشکلات تنها با همت و برنامه‌ریزی مناسب مسئولان دانشگاه امکان پذیر می‌باشد تا حق دانشجویان این رشته در هرمزگان بیش از این ضایع نشود و با سطح علمی بالاتری فارغ التحصیل شوند و بتوانند خدمات مناسب و عالی به مردم ارائه دهند.

گزارش از سمانه جیشی 

انتهای پیام/868/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon