رئیس IWF در گفت‌وگو با تسنیم: از جانب آیان تهدید شده‌ام/ تغییر سهمیه‌های المپیک غیرعاقلانه است

رئیس IWF در گفت‌وگو با تسنیم: از جانب آیان تهدید شده‌ام/ تغییر سهمیه‌های المپیک غیرعاقلانه است

رئیس موقت فدراسیون جهانی وزنه‌برداری می‌گوید که IWF سعی دارد تأثیرات منفی‌ که تاماش آیان و همدستانش بر این فدراسیون گذاشته‌اند را از بین ببرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تاماش آیان، رئیس فدراسیون جهانی وزنه‌برداری (IWF) که اتهامات مختلفی از جمله پرونده‌های دوپینگ سیستماتیک و فساد مالی در بدنه فدراسیونِ تحت رهبری‌اش به وی نسبت داده شده است، اواخر فروردین ماه پس از دو دهه تکیه زدن بر مسند ریاست از سمت خود در این فدراسیون رسماً استعفا کرد. آیان 81 ساله از سال 1976 و به مدت 24 سال به عنوان دبیر کل فدراسیون جهانی وزنه‌برداری (IWF) و پس از آن به مدت 20 سال به عنوان ریاست این فدراسیون فعالیت داشت.

اورسولا پاپاندرا که نقش پیشرو در پایان دادن به دیکتاتوری و سلطه تاماش آیان بر فدراسیون جهانی وزنه‌برداری (IWF) داشت و حالت رئیس موقت این فدراسیون به شمار می‌رود، در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرگزاری تسنیم درباره اقداماتی که قرار است این فدراسیون در آینده انجام دهد و تهدیدهایی که از سوی رئیس پیشین IWF دریافت کرده، سخن گفت. متن مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

* تسنیم: از جانب تاماش آیان و دوستانش هجمه زیادی به شما وارد شده است. می‌توانید در این خصوص توضیحاتی دهید؟
آیان 44 سال سیستم عملیاتی خود را برقرار کرده بود و بسیاری از افراد از این سیستم‌ از لحاظ سیاسی و غیره بهره بردند. انتظار می‌رفت که او بتواند با استفاده از نفوذی که به دست آورده بود، موفقیت من و تغییراتی که ما نیاز به اجرای آنها داریم را تحت‌تأثیر قرار دهد. آیان در این 44 سال تغییراتی در سیستم عملیاتی، انتخابات، دوپینگ و بدنه حاکم بر فدراسیون جهانی وزنه‌برداری به وجود آورد. حالا من این فرصت را دارم که آینده این رشته ورزشی را تغییر دهم و جایی برای کسانی که می‌خواهند به شیوه‌های قدیمی این رشته ورزش را پایین بشکند، وجود ندارد.

(از جانب آیان و دوستانش) تلاش‌هایی برای ایجاد رعب و وحشت در من صورت گرفته، من مورد تهدید قرار گرفته‌ام و هنوز هم در حال چالش با چنین عناصری هستم. من سابقه طولانی در این رشته ورزشی دارم و ثابت کرده‌ام که مبارزی بی‌باک به خصوص در برابر کسانی هستم که می‌خواهند به آینده وزنه‌برداری آسیب بزنند. تا زمانی که مردم بتوانند تفاوت بین افرادی که برای منافع خود کار می‌کنند با کسانی که زندگی‌شان در این رشته ورزشی گذشته را تشخیص دهند، نگران چیزی نیستم.

* تسنیم: برنامه فدراسیون جهانی وزنه‌برداری برای مبارزه با دوپینگ و فساد ساختاری چیست؟
ما اقدامات ضد دوپینگ را مستقل‌تر کرده‌ایم. یک موردی که در روزهای استعفای آیان روی میز کار من بود، توافق با بخش مبارزه با دوپینگ دادگاه حکمیت ورزش (‌CAS) بود. مدت طولانی بود که تردیدهایی نسبت به هیئت رسیدگی به پرونده‌های دوپینگ که آنها هم توسط شخص خود تاماش آیان منصوب می‌شدند، وجود داشت. حالا اولین جلسه رسیدگی به این پرونده‌ها توسط قاضی‌های مستقل منصوب شده در بخش مبارزه با دوپینگ CAS مورد بررسی قرار خواهد گرفت. ما علاوه بر این، مرجع تصویب شده توسط آژانس بین‌المللی تست (ITA) را نیز پذیرفته‌ایم. ITA توصیه‌هایی را برای تمامی کمیسیون‌های ضد دوپینگ ما ارائه کرده است و ما اعضایی که توسط آیان در کمیسیون‌های مختلف انتخاب شده بودند را عزل کردیم.

* تسنیم: ایران چگونه می‌تواند پست‌هایی بین‌المللی و تأثیرگذار در این رشته ورزشی داشته باشد؟
اکنون فرصتی برای تمامی نمایندگان فدراسیون‌ها وجود دارد که می‌خواهند در راستای اصول کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) باعث بهبود وضعیت این رشته ورزشی شوند.

* تسنیم: آیا تغییراتی در سهمیه‌های المپیک کشورها به وجود خواهد آمد؟
سهمیه‌های انتخابی المپیک توسط IOC تأیید شده و روش تخصیص این سهمیه‌ها بخشی از فرایند انتخابی بود که برای حفظ جایگاه ما به عنوان یک ورزش المپیکی موقت ایجاد شده بود. تغییرات در این راستا می‌تواند به عنوان نقض توافق تلقی شود و امکان دارد به شانس ما برای حفظ موقعیت کنونی‌مان آسیب برساند. انجام این کار می‌تواند حرکتی بسیار غیرعاقلانه باشد.

* تسنیم: به عنوان سئوال آخر، وزنه‌برداری ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟
من وزنه‌برداری ایران را موفق ارزیابی می‌کنم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران