تاثیر منفی ورزش نکردن طولانی مدت در دوران شیوع کرونا
ورزش نکردن طولانی مدت در دوران شیوع کرونا میتواند صدمات جبرانناپذیری به افراد و جامعه وارد کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فریبا کاملى،کارشناس ارشد روانشناسى در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده، مطالبی را پیرامون عوارض ورزش نکردن طولانی مدت در دوران شیوع کرونا و همچنین موضوع ذهن آگاهی قرار داده است که به شرح زیر است:
وقتی ذهنمان را بیش از حد مشغول کنیم، توانایی کنترل آگاهانه رفتارها در مغز متوقف میشوند و یک روند از پیش برنامهریزی شده را دنبال میکنیم. با این وجود ما میتوانیم در هر زمانی کنترل رفتارها را به دست بگیریم، مدارهای مغزی را از سیستم عادت پس گرفته و تصمیمات سالمتری بگیریم.
در این موضوع ذهن آگاهی را باید مطرح کنیم. ذهن آگاهی حالتی است که ما بتوانیم بر تمام افکار و احساسات خود تسلط داشته باشیم. این مسئله به هر فردی کمک میکند تا ذهن فعالتری داشته باشد.
تعریف ساده ذهن آگاهی یعنی اینکه «من به افکاری که در ذهنم تولید میشود، آگاهی دارم و میتوانم آن را کنترل کنم.»
سیستم عادت، فرآیند غذا خوردن را به دست میگیرد. این مسئله معمولا زمانی اتفاق میافتد که حواسمان پرت چیزی است. به طور معمول اگر سریال مورد علاقه ما ساعت 8 شروع میشود، روی مبل دراز میکشیم و به دیدن آن برنامه مینشینیم. احتمالاً دوست داریم که یک تکه شکلات یا یک بسته چیپس سیب زمینی در حین تماشای تلویزیون کنارمان باشد. این کار هر شب تکرار شده و این برای ما تبدیل به یک عادت میشود. بنابراین اگر به صورت ناخودآگاه حتی گرسنه هم نباشیم، اما دوست داریم به همراه دیدن تلویزیون چیپس سیب زمینی یا چیزی شبیه آن را بخوریم. پس عادات روزانه ما در پرخوری تاثیر مستقیمی دارند.
همین ذهن آگاهی را میتوانیم به نوع دیگر در شرایط امروز و دوران شیوع کرونا مشاهده کنیم. در شرایط کنونی که در دنیا حاکم است و در میان استرس و هیجانات روحی روانی ناشی از قرار گرفتن در بحران ویروس کرونا، ورزش میتواند یکی از مهمترین راههای کاهش استرس و پیشگیری از بسیاری از بیماریها باشد.
بی نشاطی، کسلى،کاهش میزان توجه و تمرکز، افسردگی و اضطراب از جمله عوارض ورزش نکردن طولانی مدت در دوران کرونا مىتواند باشد.
در زمان شیوع کرونا ویروس، تحرک بدنی میتواند نقش پیشگیرانه داشته باشد، در حقیقت انجام ورزش منظم یکی از راههای جلوگیری از مضرات و معایب بیحرکتی و فعالیت نکردن طی دوران قرنطینه خانگی است.
ورزش علاوه بر اینکه ابزار ارزشمندی برای حفظ سلامت جسمانی است، رابطه نزدیکی با سلامت و بهداشت روانی و به ویژه پیشگیری از بروز ناهنجاریهای روانی دارد. در واقع ورزش از اضطراب و افسردگی کم میکند و اعتماد به نفس را افزایش میدهد.
ورزش میتواند یکی از آرامش بخشترین فعالیتهایی باشد که به کاهش استرس کمک میکند و در این شرایط استرس را کاهش داده و موجب شکلگیری احساس خوب میشود. مىتوان در این زمان از یکسری ورزشهای ساده و خانگی استفاده کرد و بیشترین بهره را برد.
انتهای پیام/