خیمههای عزا در اردبیل برافراشته شد/ چراغ عزاداری ابا عبدالله الحسین ( ع ) خاموش شدنی نیست
گروه استانها ـ هرساله با شروع ماه محرم اردبیل مهدحسینیت خیمههای عزا را با دستجات عزاداری برمیافراشتند اما امسال شرایط کرونایی حاکم در جامعه برگزاری مراسمات عزاداری را متفاوت تر کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاردبیل، چند ماه از شیوع این میهمان ناخوانده در استان می گذرد و مراسمات تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته است و این روزها با نزدیک شدن به ایام عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع)، نحوه چگونه برگزار شدن مراسم ماه محرم به یک موضوع ویژه تبدیل شده است.
ستادهای مقابله با کرونا در سطح ملی و استانی با تشکیل جلساتی برگزاری مراسم سوگواری سنتی را ممنوع کردند زیرا امکان شیوع بیشتر بیماری کرونا در جمعهای مردمی میتوانست افزایش یافته و شرایط استان را در وضعیت نامناسب قرار دهد.
اختلاف نظر و دیدگاه متفاوتی برای برگزاری عزاداری ایام محرم وجود داشت که رهبر معظم انقلاب اسلامی با سخنرانی خود در غدیر به هرج و مرجها پایان داد و برگزاری مراسمات را منوط به نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار دادند.
هرسال چند روز مانده به شروع ماه محرم مردم استان اردبیل با برگزاری دستجات عزاداری به طشتگذاری که از آیین های سنتی استان است می پرداختند اما امسال آغاز محرمی متفاوت تر از محرمهای سال گذشته و به شکلی جدید برگزار کردند،محرمی که خیمه های آن بدور از دستجات و زنجیرزنان برافراشته شد.
امسال محرم بدور از آئینهای شیرخوارگان حسینی، تعزیهخوانی، برگزاری دستهجات و زنجیرزنی برگزار میشود.
باتوجه به ناشناخته بودن ویروس کووید 19 باید زندگی خود را با این شرایط جدید وفق دهیم و براساس دستورات ستاد مدیریت کرونا مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین ( ع ) در اردبیل با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کنیم و هرگز نگذاریم چراغ این اجتماع عاشقان ولایت خاموش شود.
پویش هرخانه یک حسینیه در اردبیل راهاندازی میشود
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: فرمایشات رهبری فصل الخطاب است و مراسمات محرم امسال باید با رعایت دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا و متفاوت نسبت به سالهای گذشته برگزار شود.
حجتالاسلام حسن باقری افزود: پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و برگزاری مراسمات در فضاهای باز باید رعایت شود و قطعا با همکاری مردم فهیم و وقت شناس استان، مراسم عزای سرور و سالار شهیدان با شکوه تر و تاثیرگذارتر از سالهای گذشته برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به پویش هرخانه یک حسینیه افزود: در واقع با راه اندازی این پویش مردمی خواستیم تا کاروانی از دل ها را با امام حسین(ع) پیوند بزنیم و از مردم حسینی استان تقاضا داریم با فضا سازی محلات و خیابان ها و نصب پرچم جلوی خانه ها حال و هوای محرم را پر شور تر کنند.
استمرار عزاداری تا روز قیامت، عامل بقای اسلام است
مسئول هیئتالنور اردبیل در مراسم استقبال از محرم بیان کرد: استمرار عزاداری تا روز قیامت، عامل بقای اسلام و احیای تشیّع است و در روایات و سیره حضرات معصومین «ع» تأکید فراوانی بر عزاداری شده است.
حجتالاسلام سید ابراهیم میرعباسزاده با اشاره به اینکه برگزاری مجالس عزاداری و اهتمام به آن، فواید، آثار و برکات فراوانی دارد، افزود: برپایی مجالس عزا برای کسانی که جان خویش را در راه خدا از دست دادهاند از شعائر الهی است چرا که انسان را به یاد خدا میاندازد و به هم نوایی اجتماعی با جنبش آن شهیدان میانجامد، هر چند این عزاداری در فضای کوچک مانند خانه و با تعداد اندک اعم از افراد خانواده برگزار شود.
وی افزود:جوانان حسینی استان با نصب پرچم و بنر در محلات و سر درخانهها پویش هر خانه یک حسینیه را در ماه محرم امسال اجرا میکنند.
مراسمات محرم و صفر باید با حفظ پروتکل های بهداشتی اجرا شود
استاندار اردبیل گفت: طبق پروتکل بهداشتی ستاد ملی کرونا مراسم در فضای باز برگزار میشود و باید این پروتکل را طبق منویات مقام معظم رهبری همه رعایت کنیم و اگر مسجدی محوطه و حیاط نداشته باشد با هماهنگی فرمانداران و بخشداران در حیاط مدارسی که دیوار دارند برگزار شود.
اکبر بهنامجو اظهار داشت: عزاداران فهیم و باشعور حسینی در استان اردبیل با رعایت کامل پروتکل بهداشتی که به همه دستگاهها و هیئت مذهبی ابلاغ شده هرگونه تبلیغات سو دشمن را خنثی میکنند و ما نیز پشتیبان برگزاری مراسم با شکوه ایام محرم هستیم.
وی با بیان اینکه فرمانداران باید نسبت به گذشته با تبلیغات اسلامی همکاری بیشتری داشته باشند، گفت: هرگونه شبیهخوانی و حرکات دستهجات در خیابانها ممنوع اعلام شده و طشتگذاری نیز نباید به شکل سنوات گذشته برگزار شود.
مشکلی در تامین ماسک هیات های مذهبی وجود ندارد
رامین صادقی افزود: آنچه که در حال حاضر از اهمیت ویژهای برخوردار است عزاداریهای ایام محرم است که باید به فکر سلامت عزاداران حسینی در این ایام باشیم و در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی، تامین ماسک برای این عزاداران ضرورت دارد.
وی گفت: هیات امنا مساجد و هیئات مذهبی با هماهنگی و معرفی سازمان تبلیغات اسلامی استان به هر میزان که ماسک لازم داشته باشند میتوانند از طریق سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهیه کنند.
رئیس سازمان صمت اظهار کرد: یکی از برنامههای سازمان صمت استان تولید ماسک مناسب و مورد نیاز است و در این راستا سازمان صنعت معدن و تجارت استان از ابتدای شیوع کرونا تا امروز تلاش کرده است تا در حل این مسئله فعالیتهای اثرگذاری انجام دهد و امروز توانایی تولید و توزیع روزانه 135 هزار ماسک سه لایه پزشکی و n95 را در استان اردبیل به وجود آورده است که در موضوع تامین پارچه، تولید و توزیع آن نیز نظارت میکند.
انتهای پیام/131/ش