مناسبسازی؛ دغدغهای برای معلولان نطنزی
گروه استانها - مناسبسازی یکی از دغدغههای معلولان نطنزی است که در این بین برای این مهم اقدام عملی خاصی صورت نپذیرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از نظنز، مناسبسازی محیط شهری برای داشتن زندگی آرام و بیدغدغه همراه با رضایتمندی تمام اقشار جامعه از امکانات شهری از جمله مواردی است که به صورت یک استاندارد بینالمللی، در تمام کشورهای دنیا سابقه طولانی دارد.
اداره بهزیستی شهرستان نطنز یکی از اعضای کمیته مناسبسازی است و به عنوان یک عضو این کمیته تلاش میکند مقدمات مناسبسازی معابر عمومی را برای افراد کم توان، معلول، سالمند و جانباز در ادارات این شهرستان با مذاکره و ارائه راهکار فراهم کند.
محمدحسین قربانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در نطنز، با بیان اینکه اداره بهزیستی در راستای مناسبسازی تلاش کرده تا در گام نخست اداره بهزیستی شهرستان را مناسبسازی کند، اظهار داشت: متاسفانه روند مناسبسازی با وجود قانون جامع حمایت از معلولان همچنان دچار نقص فراوان است.
دبیر کمیته مناسبسازی شهرستان نطنز با انتقاد از عدم مناسبسازی پیادهروها در این شهرستان گفت: هیچ کدام از پیاده روهای شهرهای نطنز، بادرود، خالدآباد و طرقرود با وجود اقدامات مناسبسازی از استاندارد لازم برخوردار نیستند که در این زمینه همت مسئولان را میطلبد.
قربانی با اشاره به عدم مناسبسازی خیابان منتهی به بهزیستی شهرستان نطنز گفت: در ابتدای اجرای سنگ فرش پیاده رو مکاتباتی با شهرداری نطنز انجام دادهایم و امیدواریم اعضای شورای شهر نطنز و شهردار در این مورد نیز ما را یاری دهند.
قربانی با بیان اینکه مناسبسازی معابر عمومی یک وظیفه قانونی نهادهای مربوطه است، تصریح کرد: ایجاد معابر مناسبسازی از دیگر وظایف ایمانی و اعتقادی است و در این راه اداره بهزیستی شهرستان نطنز آماده مشاوره به صورت شبانهروزی است .
محمدرضا حیدری نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به مشکلات معلولان در شهرستان نطنز اظهار داشت: مشکل مهم جامعه معلولان ما مناسب نبودن امکانات شهری برای بهرهگیری آنان از خدمات شهری است که در این زمینه لازم است اقدامات لازم صورت پذیرد.
وی ضمن اشاره به عوارض نامناسب بودن معابر شهری ویژه معلولان تاکید کرد: نامناسب بودن فضای شهری برای معلولان باعث وابستگی آنان به افراد دیگر برای حضور در اجتماع شده و بدیهیترین نتیجه این وابستگی در دراز مدت، انزوا و خانه نشینی این افراد است.
حیدری افزود: برای افراد نابینا تردد امن باید از طریق پیادهروها صورت پذیرد که همان طور که شاهد هستید سطح پیادهروها امن نیست و پر از چاله و گودال است و من به شخصه خیلی کم از پیادهروها استفاده میکنم چون فاقد هرگونه علائم هشداری هستند
وی گفت: چالهها و پستی بلندیهای خیابان که ناشی از کندن اسفالت خیابان برای انجام عملیات عمرانی است یکی از مشکلات افراد توانیاب برای تردد در سطح شهر است که علت آن را میتوان به تعدد مدیریت نسبت داد و بنابراین بایستی این فضاها نیز ایمن شوند تا افراد کهنسال و یا معلول به راحتی بتوانند درخیابان تردد کنند.
عضو شورای اسلامی شهر بادرود تفکیک مسیر پیاده از سواره را یکی دیگر از اقداماتی دانست که بایستی انجام شود و بعضا نیز لازم است با پوشش درختی، استفاده از نرده، میلههای فلزی و یا حتی استفاده از دیوارهها و جدارهها این مسیرها جدا شوند .
حیدری تایکد کرد: مشکلات معابر و عابربانکها و پیادهروها البته تنها مشکل معلولان نیست بلکه حتی سالمندان و زنان باردار نیز گاه برای استفاده از خودپردازها و بالا رفتن از پله، عبور از کانالهای کوچک و بزرگ تعبیه شده در کنار پیادهروها مشکل دارند.
وی ابراز داشت: معلولان به علت فراهم نشدن بستر و شرایط مناسب در گذشته محکوم به خانهنشینی و گوشهنشینی میشدند و در حال حاضر با پیشرفت علم و با تلاش مسئولان شهری، تردد برای آنها آسانتر شده و با مشکلات بسیار کمتری نسبت به قبل مواجهند اما همچنان نیاز به کار بیشتری است و معلولین همچنان با برخی مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
حسین میرزاییان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه متأسفانه برخی از خانوادهها دارای فرزند معلول و ناتوان هستند، گفت: باید از ظرفیت خیران برای اجرای طرحهای مناسب سازی و آماده کردن زیرساختهای برای حضور معلولان در جامعه استفاده کنیم.
نماینده اصفهان در شورای عالی استانها با بیان اینکه معلولان جامعه نیاز به ترحم نبوده بلکه نیازمند توجه هستند، خاطرنشان کرد: توجه به جامعه معلولان باید در رفتار و کردار و فراهم کردن زیرساختها برای حضور فعال آنها در جامعه به نمایش گذاشت.
میرزاییان با تاکید بر اینکه مسئولان شهری باید در صدور پایان کار برای ساختمانها به مناسب سازی برای جامعه معلولان مد نظر بگیرند، افزود: ساختار خدمات عمومی باید به گونهای باشد که معلولان به راحتی بتوانند از امکانات و خدمات موجود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه باید زمینهای فراهم کنیم که یک فرد معلول بدون اینکه به کسی محتاج باشد بتواند مشکلات خود را برطرف کند، تاکید کرد: ضرورت دارد که اعتبارات در مناسبسازی بیش از پیش مدنظر قرار دهیم و مسئولان نیز در این زمینه تمام تلاش خود را به کار بگیرند.
گزارش از رحمتالله کاملی
انتهای پیام/804/ش