ائتلاف اوپک ‌پلاس باید بیش از ۲ میلیون بشکه مازاد تولید نفت را از بین ببرد

ائتلاف اوپک ‌پلاس باید بیش از 2 میلیون بشکه مازاد تولید نفت را از بین ببرد

برخی اعضای ائتلاف اوپک ‌پلاس باید ۲.۳ میلیون بشکه دیگر از تولید نفت خود را در ماههای اوت و سپتامبر پایین بیاورند تا جبران مازاد عرضه آنها در ماه‌های اخیر شود.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، برخی اعضای ائتلاف اوپک ‌پلاس باید 2.3 میلیون بشکه دیگر از تولید نفت خود را پایین بیاورند تا جبران مازاد عرضه آنها در ماه‌های اخیر شود.

 طبق یکی از گزارش های داخلی اوپک پلاس، مازاد تولیدی که در ماه‌های مه و جولای دیده شده، باید در ماههای اوت و سپتامبر جبران شود.

 ائتلاف اوپک پلاس که از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت و سایر تولیدکنندگان از جمله روسیه تشکیل شده است، کاهش تاریخی تولید خود را با 9.7 میلیون بشکه در روز در ماه مه آغاز کرد و این رقم را در ماه جاری به 7.7 میلیون بشکه در روز رساند.

 تأثیر همه‌گیری ویروس کرونا بر سفرهای هوایی و جاده ای و سایر بخش‌های اقتصاد جهان در ماه آوریل، قیمت شاخص نفت خام برنت را به زیر 16 دلار در هر بشکه رساند.

 ادامه همه گیری ویروس کرونا پیش بینی بهبود تقاضای نفت در جهان را تهدید می کند.

 گزارش اوپک نحوه توزیع کاهش اضافی تولید را در ماههای اوت و سپتامبر نشان نمی‌دهد. ولی اگر 2.31 میلیون بشکه در روز مازاد تولید به طور مساوی بین دو ماه تقسیم شود، ائتلاف اوپک پلاس باید تولید خود را 8.85 میلیون بشکه در روز کاهش ‌دهد.

 اوپک پلاس انتظار دارد تقاضا در سال جاری میلادی 9.1 میلیون بشکه در روز کاهش یابد. این رقم 100 هزار بشکه در روز بیشتر از پیش بینی قبلی این گروه است. انتظار می رود تقاضای نفت در 2021، 7 میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

البته اوپک پلاس سناریوی دیگری را هم در نظر دارد که طی آن موج  دوم همه گیری ویروس کرونا در اروپا، آمریکا، هند و چین در نیمه دوم سال جاری میلادی طولانی تر و شدیدتر خواهد بود. در این صورت تقاضا برای نفت 11.2 میلیون بشکه در روز در 2020 کاهش می یابد و ذخایر اقتصادی نفت در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سه ماهه چهارم سال جاری 233 میلیون بشکه در روز بیشتر از میانگین 5 سال گذشته خواهد بود.

 اطلاعات اوپک نشان می‌دهد عراق و نیجریه کمترین پایبندی را به قرارداد کاهش تولید داشته اند و حتی امارات متحده عربی هم که در ماه ژوئن تولیدش را بیش از سهمیه پایین آورده بود، طی دوره مه تا جولای، 50 هزار بشکه در روز مازاد تولید داشته است.

 در بین اعضای غیر اوپک، روسیه و قزاقستان به ترتیب 280 هزار و 190 هزار بشکه در روز مازاد تولید داشته اند.

انتهای پیام/106

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه