کدام اعضای شورای امنیت تاکنون درخواست آمریکا علیه ایران را غیرقانونی دانسته‌اند؟

کدام اعضای شورای امنیت تاکنون درخواست آمریکا علیه ایران را غیرقانونی دانسته‌اند؟

نمایندگی‌های آفریقای جنوبی، تونس، نیجر، سنت‌وینسنت و گرنادین و ویتنام در نامه‌هایی به شورای امنیت، درخواست آمریکا برای فعال کردن مکانیزم ماشه علیه ایران را فاقد شرایط لازم قانونی دانستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در نامه مشترک چهار نمایندگی‌ که در حال حاضر اعضای غیردائم شورای امنیت هستند و قرار است نیجر در ماه سپتامبر عهده‌دار ریاست این شورا شود، آمده است: ما می‌خواهیم بار دیگر تصریح کنیم که قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد ، بسیار روشن می کند که اعلان موارد پیش‌بینی شده در بند عملیاتی 11 این قطعنامه باید توسط کسانی انجام شود که در برجام عضویت دارند.

چهار عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید کردند: از آنجا که قطعنامه 2231 و برجام به طور جدانشدنی با یکدیگر در ارتباط هستند و متقابلا مشروط شده‌اند، هر طرفی که به اختیار خود از برجام خارج شود، نمی‌تواند به عنوان یک کشور مشارکت کننده در برجام در نظر گرفته شود و به مفاد قطعنامه 2231 استناد کند. 

آفریقای جنوبی، تونس، نیجر و سنت وینسنت و گرنادین در نامه مشترک خود تصریح کردند: آمریکا با اراده خود به طور یکجانبه در 18 اردیبهشت 1397 از مشارکت در برجام خارج شده است و تحریم‌های یک جانبه علیه ایران را بازگردانده است که این امر مغایر با برجام و قطعنامه 2231 است.

این چهار کشور خاطرنشان کردند: آمریکا با تایید خروج خود از برجام و شرکت نداشتن در هیچ یک از ساختارهای برجام یا فعالیت‌های بعدی، مشارکت خود را متوقف کرده است و بنابراین واجد شرایط مندرج در قطعنامه 2231 برای ارائه اعلامیه به شورای امنیت نیست.

اعضای غیردائم شورای امنیت در این نامه افزودند: برجام از زمان امضای معاهده جامع ممنوعیت آزمایش هسته‌ای، یکی از مهمترین دستاوردهای دیپلماتیک در زمینه منع گسترش سلاح‌های اتمی است. 

در این نامه آمده است: ما معتقدیم که برجام نمونه‌ای از اقدامات جمعی برای تحکیم صلح از طریق همکاری و همیاری بر اساس توافقنامه الزام آور است و بنابراین، حفظ و اجرای آن باید مهمترین مساله باشد. 

چهار عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه دادند: ما همچنین بر این عقیده هستیم که برجام در کاهش تنش‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران نقش بسزایی داشته و در ارتقای صلح، ثبات و عادی سازی روابط بسیار حیاتی است. 

نمایندگان آفریقای جنوبی، سنت وینسنت و گرنادین، نیجر و تونس تاکید کردند: بنابراین بسیار مهم است که همه طرف‌ها، برجام را به طور کامل اجرا کنند تا اعتماد دوباره به توافقنامه برقرار شود و از هرگونه عملی که می‌تواند بیش از این قطعنامه 2231 (2015) و برجام را تضعیف کند، جلوگیری شود. 

این چهار کشور همچنین خواستار ثبت نامه به عنوان سند رسمی شورای امنیت شده‌اند. نمایندگی ویتنام هم در نامه‌ای جداگانه مواضع مشابهی را مطرح کرده است.

به گزارش ایرنا، دولت آمریکا پس از نزدیک به سال خروج از برجام، مدعی شده است همچنان عضوی از این توافق است و می‌تواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه 2231 مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند. به همین منظور ابتدا روز جمعه گذشته قطعنامه‌ای 4 بندی به شورای امنیت ارائه داد که تنها توانست یک رای مثبت جمهوری دومینیکن را با خود داشته باشد و به اعتراف کارشناسان و مقامات فعلی و سابق آمریکا، شکست مفتضحانه‌ای را متحمل شد.

به دنبال آن، مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه با حضور در سازمان ملل متحد به طور رسمی درخواست داد تا قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت، بر اساس مکانیزم ماشه علیه ایران بازگردانده شود.

به دنبال این درخواست، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و بلژیک در نامه‌هایی به شورای امنیت تصریح کردند اقدام آمریکا پایه قانونی ندارد و نباید معتبر دانسته شود. به این ترتیب تا کنون چهار عضو دائم شورای امنیت و هفت عضو غیر دائم به صراحت با درخواست آمریکا مخالفت کرده‌اند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon