گزارش| قصه ادامه‌دار مشکلات آزادراه زنجان ـ قزوین/ پاسخ مسئولان به "کمبود اعتبارات دولتی" خلاصه می‌شود‌


گزارش| قصه ادامه‌دار مشکلات آزادراه زنجان ـ قزوین/ پاسخ مسئولان به "کمبود اعتبارات دولتی" خلاصه می‌شود‌

گروه استان‌ها ـ محور‌های مواصلاتی استان زنجان این روز‌ها در شرایط نامناسب آسفالت و روشنایی به سر می‌برند، اما همچنان پاسخ مسئولان استانی در "کمبود اعتبارات دولتی" خلاصه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، راه‌های ارتباطی یکی از عوامل مهم زیر‌بنایی توسعه اقتصادی شناخته می‌شوند. یکی از مولفه‌های مهم ایمنی، وضعیت مطلوب در سطح جاده‌ها و ارائه سرویس در این زمینه است. امروزه وضع نامطلوب راه‌های ارتباطی کشور بر کسی پوشیده نیست و همسو شدن این پدیده با عواملی همچون خودرو‌های غیر ایمن و بی‌دقتی رانندگان و عدم رعایت نکات ایمنی سالانه شمار بسیاری را به کام مرگ می‌کشد و خسارات بسیاری را به بار می‌آورد.

راه‌های مواصلاتی استان زنجان نیز این روز‌ها در شرایط مناسبی به سر نمی‌برند. وضعیت نامناسب آسفالت، نبود روشنایی در فواصل طولانی و شرایط نامناسب گارد‌ریل‌ها و مشکلات علائم راهنمایی رانندگی همگی از عواملی هستند که تردد در محور‌های مواصلاتی استان را نا‌ایمن کرده است مخصوصا در فصل زمستان با بروز شرایط نامناسب آب‌و‌هوایی این مشکلات چند برابر می‌شوند.

موضوعی که باید بررسی شود این است، مبالغی که مردم بابت عوارضی عبور از جاده‌ها پرداخت می‌کنند و مالیات‌هایی که اخذ می‌شوند کجا هزینه می‌شود؟ چرا با وجود شرایط نامناسب جاده‌ها که حتی مسئولان و دستگاه‌های قضائی به آن اذعان کرده‌اند اقدامات کافی برای رفع معایب موجود انجام نمی‌شود؟

جواد یوسفی، معاون راهداری حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: موضوع نگرفتن عوارضی که در سال 96 مطرح شد ارتباطی با اوضاع جاده نداشت و به دلیل اختلافات ما‌بین وزارت راه‌ و شهر‌سازی و بانک ملی بود و در‌آمد آزاد‌راه به دلیل سرمایه‌گذاری بانک ملی برای مدت زمان مشخص به حساب بانک واریز می‌شد و که آن‌ها هیچ رسیدگی به اوضاع جاده انجام نمی‌دانند، با تمام شدن آن دوره با دخالت دادستانی عوارضی بسته شد تا نقل و انتقالات صورت گیرد و بانک عوارضی را تحویل وزارت راه و شهرسازی دهد که بعد از رفع اختلافات دوباره عوارضی از مسافران اخذ شد.

وی درباره اوضاع نامناسب آسفالت در اتوبان زنجان-قزوین افزود: آسفالت‌کشی این مسیر هزینه‌های بسیار بالایی دارد که هیچ نهادی نمی‌تواند آن را تامین کند و فقط سالانه قسمتی از آن اصلاح می‌شود. از سال 89 تا 96 تمامی این مسیر اصلاح شده است اما به دلیل شرایط خاص جاده‌ها بعد از گذشت چند سال دوباره نیاز به بازسازی دارند.

معاون راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان از شروع دوباره عملیات بازسازی آسفالت‌ها در باند جنوبی خبر داد و گفت: تا این لحظه مجوز 30 کیلومتر از مسیر برای حل مشکل روشنایی را گرفته‌ایم و تلاش بر این است که بتوانیم بقیه مسیر را اصلاح کنیم. اگر بودجه لازم تامین شود و منابع مالی داشته باشیم در آینده به تدریج کل مسیر مجهز به سیستم روشنایی خواهد شد.

کمبود اعتبار

وی مشکل اعتبارات را دلیل کاستی‌هایی موجود در جاده اعلام و خاطرنشان کرد: سازمان راهداری برای ما بودجه مشخصی در نظر می‌گیرد ولی همواره هزینه‌هایی که ما صرف می‌کنیم از مبلغ درنظر گرفته شده بیشتر است و به همین دلیل سالانه مقداری هم بدهکار می‌شویم. اگر مشکل اعتبارات نبود قطعا اداره راهداری توانایی این را داشت که همه جاده‌ها را در وضعیت بسیار مطلوبی نگه دارد.

یوسفی آزادراه زنجان-قزوین را یکی از بهترین و استاندارد‌ترین مسیر‌های مواصلاتی کشور عنوان کرد و گفت: درصد بالای تصادفاتی که در این مسیر رخ میدهد به دلیل راحتی جاده است چرا که خواب آلودگی زمانی رخ میدهد که مسیر مناسب و راحت باشد.

وی در پایان طی اظهار جالبی کرد و گفت: مردمی که تا 20 سال گذشته از مسیر خاکی راضی بودند با افزایش توقعات در حال حاضر به این جاده استاندارد هم ایراد می‌گیرند. البته این طبیعی است و خواسته به حقی است اما در حال حاضر دولت در وضعیت ایده آل مالی نیست و کمبود اعتبارات اجازه فعالیت بیشتر به ما نمی‌دهد.

با تمام این تفاسیر، آزادراه زنجان-قزوین به خاطر اینکه مرکز کشور را به شمالغرب متصل می‌کند سالانه مسافران زیادی از این مسیر رفت و آمد می‌کنند و متاسفانه درصد تصادفات در این مسیر بالاست. انتظاری که از مسئولان می‌رود این است که برای مرتفع کردن مشکلاتی از این دست که جان و مال مردم را به خطر می‌اندازند اهتمام بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon