روحانی: برگزاری پرشور مراسم عزاداری محرم آزمونی برای همه است/ دستور به وزیر ارتباطات برای ارائه پهنای باند

روحانی: برگزاری پرشور مراسم عزاداری محرم آزمونی برای همه است/دستور به وزیر ارتباطات برای ارائه پهنای باند

رئیس‌جمهور گفت: برگزاری پرشور مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) با رعایت دستورالعمل بهداشتی، آزمونی برای همه ما است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز روز اول شهریور مصادف با روز بزرگداشت پزشک و سالروز تولد حکیم ابوعلی سینا که از افتخارات بزرگ کشور ما و جامعه پزشکی است. امسال باید تبریک جانانه‌تری تقدیم پزشکان جامعه‌مان کنیم.

وی افزود: پزشکان همیشه در خط مقدم سلامت مردم بوده و تلاش کرده‌اند و همیشه به قسم خودشان پایبند بودند و پزشکان عزیز ما کار خود را به‌عنوان شغل تلقی نمی‌کردند بلکه به‌عنوان وظیفه و تلاش عاشقانه برای سلامت مردم تلفی می‌کنند.

رئیس‌جمهور بیان کرد: امسال ویژگی خاص خود را دارد و ما شش ماه است که با این ویروس مقابله کرده‌ایم و وارد ماه هفتم شدیم و مدافعان سلامت در این مقابله کار بزرگی را انجام دادند. کار پزشکی یک زنجیره پیوسته‌ای است که هر گوشۀ آن اهمیت دارد و ما همه را به‌عنوان خط مقدم سلامت مردم می‌دانیم. از عزیزانی که در زمینه این بیماری به‌طور شبانه‌روز تلاش کردند؛ حتی اساتید و افرادی که می‌توانستند به محیط بیمارستانی نیایند ولی تلاش کردند و پزشکانی که حتی ممکن است به‌طور رشته تخصصی آنها عفونی و یا مانند آن هم نبوده است، ولی به میدان آمدند و یاری رساندند.

روحانی گفت: از سوی دیگر به خانواده‌های عزیزانی که در مقابله با این ویروس جان خود را از دست دادند، تسلیت می‌گوییم و برای آنان آرزوی توفیق داریم.

وی عنوان کرد: در جلسه امروز به‌عنوان نمونه سه خانواده از خانواده‌های پزشکانی که جان خود را در این راه فدا کرده بودند و به شهادت رسیده بودند، از آنها به‌عنوان نمونه تقدیر و تشکر شد و البته تقدیر ما نسبت به همه این خانواده‌هاست و در برابر همه این خانواده‌ها که صبر و تحمل کردند، تواضع می‌کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همین پزشک‌ها در دوران دفاع مقدس تلاش و سعی وافری انجام دادند، به ذکر خاطره‌ای پرداخت و اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس یک فردی بود که همسایه یکی از جراحان بزرگ بود و او می‌گفت "من هم به‌اندازه شما از جنگ خبر دارم، چون هر وقت می‌بینم این جراح آماده اعزام به جبهه می‌شود، می‌فهمم که در روزهای آینده عملیاتی برگزار خواهد شد."

روحانی با اشاره به خدمات پزشکان در دوران دفاع مقدس گفت: ما بیمارستان‌های صحرایی داشتیم که شاید تا خط مقدم حدود 7 کیلومتر فاصله داشتند و این بیمارستان‌ها در بسیاری از موارد بمباران می‌شدند و پزشکان کار عظیمی انجام می‌دادند. من در فردای انجام یکی از عملیات‌ها به یکی از بیمارستان‌هایی صحرایی که نزدیک خط مقدم بود رفتم؛ مجروحان زیادی آنجا بود و پزشکان از شب قبل که عملیات بوده تا موقع ظهر به‌طور مداوم مشغول عمل جراحی بودند و حدود 48 ساعت بود که نخوابیده بودند. این پزشکان با کار عظیم خود، جان رزمندگان عزیز ما را نجات دادند.

وی ادامه داد: امروز نیز شبیه آن‌روزهاست و باز هم نیاز به فداکاری داریم. ممکن است خمپاره دشمن نزدیک ما نباشد ولی وقتی در یک جایی این‌همه بیمار جمع شده‌اند، مجموع آنها را می‌توان به مرز خطرناک میدان جنگ تشبیه کرد.

رئیس‌جمهور با ابراز اینکه "از تلاش‌های کادر درمان به‌ویژه در مقابله با کرونا در موج دوم قدردانی می‌کنیم"، اظهار داشت: موج اول این بیماری به‌شکلی سخت بود چون با این ویروس و خطرات آن و این‌که چه نوع دارو و درمانی می‌تواند مفید باشد و یا چه مراقبتی اهمیت بیشتری دارد، آشنا نبودیم؛ از ماه اسفند تا اواخر فروردین دو ماه بسیار سختی بود. موج دوم کرونا از اواخر خرداد آغاز شد و تمام تیر و مرداد ماه را هم در بر گرفت، این موج تا حدی با موج اول متفاوت بود به‌طوری که این موج وسیع‌تر و سنگین‌تر بود و ویروس نیز مهاجم‌تر شده بود.  

روحانی افزود: در میان جانباختگان، جوانان در سنین 30 تا 40 سال را مشاهده می کنیم، در حالی که در موج اول این آمار کم بود ولی در موج دوم بیشتر شده است. علاوه بر اینکه  در موج دوم استان‌های زیادی درگیر شده‌اند، اگر یک یا دو استان درگیر باشند راحت‌تر می‌توان مدیریت کرد، اما گاهی 20 استان از 31 درگیر بیماری هستند. باید از کادر درمانی کشور، از پزشکان، مدیران و مسئولان بهداشت و درمان، استاداران و دانشگاه‌های پزشکی و همه آنهایی که تلاش کرده می‌کنند، تشکر کنیم.

وی با اشاره به عزاداری در ماه محرم گفت: عزاداری در این ماه برای ما مهم است و ایران می‌تواند برای همه شیعیان و مسلمانان جهان الگو شود. این آزمونی برای همه ماست که عزاداری را چگونه برگزار کنیم، باید تمام اصول بهداشتی را مراعات کنیم. ما باید ماه محرم پرشوری را بگذرانیم و بعد از عاشورا در این نمودارها پیک جدید بیماری را نبینیم، آن وقت همه به آن آمار و نمودار افتخار می‌کنند.

رئیس‌جمهور هم‌چنین گفت: به وزیر ارتباطات تاکید می‌کنم در این ماه پهنای باند باید در بهترین وضعیت باشد و هیئات در اعلامیه‌های خود می‌گویند که مراسم‌شان با استفاده از اینترنت پخش زنده می‌شود و ملزومات این باید فراهم باشد. از وزیر ارتباطات می‌خواهم به هیچ مسئولی که در این امر وظیفه مهمی دارد مرخصی داده نشود و تاسوعا و عاشورا بمانند و مراقبت کنند تا مشکلی در این زمینه پیش نیاید. صدا و سیما و فضای مجازی وظیفه مهمی در عزاداری امسال دارند و باید امکانات خود را بکار بگیریم تا عزاداری‌ها پخش شود و فضای جامعه حسینی‌تر شود. باید امکانات در اختیار گذاشته شود تا مردم ما بتوانند شاهد محرمی پرشور و با دلی پر از عزا برای سالار شهیدان باشند و با رعایت پروتکل‌ها اطمینان هم داشته باشند که سلامت خود و عزیزان‌شان که در حسینیه‌ها و مساجد می‌روند، حفظ می‌شود. خداوند در این ایام به همه اجر عزاداری بدهد که امام صادق(ع) فرمود این عزاداری‌ها احیای امر ماست.

وی گفت: مردم عزیز باید توجه کنند این بیماری علیرغم اینکه برخی از ابعاد آن برای ما آشکار شده است ولی هنوز هم برخی دیگر از ابعاد آن برای ناشناخته است. در مدت زمان این 6 ماه که از شیوع بیماری کرونا گذشته است، داروها، ‌ مقاله‌ها و تحقیقات مختلفی انجام شده است و برغم همه این تلاش‌ها، همچنان صحبت‌های متضادی گفته می‌شود. کشوری ادعای مفید بودن یک دارو را دارد و کشوری دیگر مدعی است آن دارو مضرر است. با گذشت 6 ماه از شیوع ویروس و  باتوجه به جدید بودن آن همچنان اتفاق نظر، گفته‌های متضاد و حتی بازگشت به زمان قبل وجود دارد.

رئیس‌جمهور افزود: در روزهای اول شیوع بیماری تاکید بر استفاده از دستکش بود ولی امروز شستن دست و صورت با آب و صابون توصیه می‌شود. البته هرچقدر رو به جلو حرکت می‌کنیم، ‌ با وجود اینکه بعضی از ابعاد ویروس مشخص می‌شود، ‌ بخش تاریک ویروس همچنان زیاد است و این بیماری به صورت کامل از کسوف و خسوف خارج نشده است. بعضی از کشورها مدعی ساخت واکسن هستند و بعضی دیگر مدعی تولید آن در مرحله فاز یک، فاز دو و یا مدعی هستند از فلان تاریخ 40 هزار نفر واکسن را تست می‌کنند. همچنین معروف است که 180 مرکز ویا بیشتر در حال تولید واکسن هستند ولی هنوز با اطمینان درباره هیچ واکسنی نمی‌توان صحبت کرد. اینکه به جایگاهی برسیم که سازمان بهداشت جهانی یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به ما بگوید که این کشور واکسنی که تولید کرده موثر،  بی‌خطر و چند ماه نیز تاثیر گذار است مهم است.

روحانی اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده تا مهار این ویروس دوسال فاصله داریم، این چیز عجیبی است که با گذشت شش ماه هنوز اعلام می‌کنند که دو سال فاصله داریم و این نشان می‌دهد که پیچیدگی‌ها در این زمینه زیاد است. البته در کشور ما همه برای این واکسن تلاش می‌کنند، از شرکت‌ها و موسسات مختلف، شرکت‌های دانش بنیان تشکر و سپاسگزاری می‌کنیم و امیدواریم که به این واکسن دست یابیم، ولی به امید اینکه این ویروس یک یا دو ماه دیگر این ویروس تمام می‌شود، این امید معلوم نیست که مفید باشد. این بیماری ممکن است با ما باشد، حتی اگر واکسن آن ساخته شود نمی‌دانیم آن واکسن اگر نسبت به این بیماری ایمنی داد، چند ماه بعد یا سال بعد این ویروس وجود ندارد یا به شکل دیگری وجود و  بروز و ظهور دارد، هنوز برای من کامل اینها روشن نیست؛ ما باید خود را به یک سبک زندگی عادت بدهیم.

وی خاطر با بیان اینکه ممکن است واکسن این ویروس ماه یا چهار و یا شش ماه دیگر ساخته شود و یا درمان آن مشخص شود، خاطر نشان کرد: باید خود را به سبک زندگی جدید عادت بدهیم؛ فاصله‌گذاری فقط برای امروز و ماه محرم نیست بلکه تا ماه‌ها باید مراعات کنیم، در سفرها و در جمع خانوادگی مراقبت کنیم. در یکی از کشورهای اروپایی آمار را دیدیم که تعداد این بیماری خیلی بالا رفته است، یکی از اعلامیه‌ها می‌گوید که یک عامل بزرگ برای شروع مجدد بیماری‌ها، رفت‌وآمدهای فراوان دوستانه و خانوادگی بوده و  دوستان و اقوام با هم رفت‌وآمد می‌کردند. باید سبک زندگی به سبک گذشته بازگردد و ما با سبک زندگی جدید یعنی خانه خلوت‌تر ادامه دهیم و  وقتی با اقوام ملاقات می‌کنیم فاصله بیشتر، ماسک،  رعایت دست ندادن و روبروسی نکردن را مراعات کنیم، تعداد دفعات ملاقات باید کم باشد و همه این دستورالعمل‌ها را باید مراعات کنیم و حداقل تا پایان امسال همیشه باید دنبال این هدف باشیم.

رئیس‌جمهور هم‌چنین تصریح کرد: ادارات ما باید عادت کنند و مسئولین اداری به ادارات بگویند این دستورالعمل‌ها را رعایت کنند و این مراقبت‌ها مربوط به تیر و مرداد و شهریور نیست، بلکه باید تا آخر سال همواره مراعات شود، باید به اصناف گفته شود و آنها فکر نکنند که این بیماری تمام شده است. ممکن است بگوییم تا دیروز هر هفت دقیقه یک نفر فوتی داریم، حالا بگوییم 13 دقیقه و ان‌شاءالله 20 دقیقه؛ این دلیل نمی‌شود دستورالعمل‌ها را کنار بگذاریم و مراقبت‌ها را رها کنیم.

روحانی ادامه داد: اگر دوباره دستورالعمل‌های بهداشتی را رها کنیم با یک پیک مواجه می‌شویم. بعضی می‌پرسند که موج سوم هست یا نه؟ دست خود ماست که موج سوم را دور می‌کنیم یا نه. اگر دستورالعمل‌ها را کنار بگذاریم موج سوم هم خواهد بود و اگر رعایت دستورالعمل‌ها را ادامه دهیم، ممکن است موج سوم نداشته باشیم.

 وی بر مسئله دولت الکترونیک و سلامت الکترونیک تاکید کرد و گفت: مردم در دولت الکترونیک مراجعه حضوری به بانک و شهرداری و اداره ثبت و ادارات دیگر ندارند، بلکه از خانه و با موبایل مشکل خود را حل می‌کنند؛ باز هم تاکید می‌کنم اگر در اداره‌ای انجام کاری از طریق فضای سایبری ممکن باشد و بگویند که باید حضوری مراجعه کنند، حتماً باید تنبیه شود از تنبیهاتی که انفصال سه ماه و شش ماه بود.

رئیس‌جمهور افزود: اگر کسی مردم را وادار می‌کند که در فضا بیایند و در مترو اتوبوس و صف ادارت باشند، پذیرفتنی نیست.

روحانی تصریح کرد: در بخش سلامت هم همینطور است؛ پرونده سلامت الکترونیک پیشرفت‌های خوبی داشته و ما باید همه مراحل سلامت الکترونیک را سریع‌تر به پایان برسانیم و مردم جز در موارد ضروری نیازی به مراجعه حضوری نداشته باشند. من می‌دانم که این کار سخت است و بعضی از بخش‌ها زیربار نمی‌روند و می‌دانم که بعضی از بخش‌های ادارات ما «نعوذ بالله» برای بعضی امور خلاف قانون به حضور نیاز دارند، بعضی از شهرداری‌ها نیاز به حضور دارند و ما باید برخورد کنیم.  اگر می‌خواهیم با فساد برخورد کنیم زمان و موقعیت آن الان است.  تا جایی که امکانپذیر است، همه را وادار کنیم از مراجعه حضوری پرهیز کنند در جایی هم که حضور ضرورت دارد آن بحث دیگری است.

وی هم‌چنین درباره برگزاری کنکور اظهار داشت: برای ما تصمیم‌گیری درباره این آزمون‌ها، تصمیم‌گیری درباره اینکه این آزمون‌ها برگزار شود یا برگزار نشود و یا چگونه انجام شد، سخت و مشکل بود.  برخی می‌گفتند برگزاری این آزمون را کنار بگذارید و حتی یکی از مسئولان در تماس تلفنی به من گفت که این آزمون را کنار بگذارید مگر چه اتفاقی می‌افتد؟. البته به راحتی می‌توان گفت یکسال دیرتر ولی اما خیلی سخت است، عمر، آرزو، امید و برنامه‌ریزی یک جوان و خانواده مطرح است. وقتی یک دانش آموز در آزمون سراسری شرکت می‌کند و نمره کافی و امتیاز نمی آورد و دانشگاه مورد نظر قبول نمی‌شود یک موضوع است، ولی وقتی ما اجازه حضور و آزمون نمی‌دهیم سخت است.

رئیس‌جمهور افزود: از طرف دیگر وقتی ما نمی‌توانیم یک آزمون برگزار کنیم، پس چگونه می‌توانیم در دوران کرونا اعلام کنیم که مغازه‌ها، بازار، مترو، حمل و نقل عمومی و ادارات باز باشند و یا اجازه می‌دهیم که در شرایط این ویروس مردم سفر بروند، اینها همه مشابه هم هستند، آزمون هم مانند همین موارد است.

روحانی بیان کرد: برگزاری کنکور کار مهمی است، چون جمعیت بزرگی در سالن‌های متعدد جمع می‌شوند و امتحان می‌دهند، باید مراقبت شود و این مشکل وقتی مرتفع می‌شود که مراقبت کامل انجام شود. اگر آزمون سراسری به خوبی برگزار شد و امروز هم روز پایانی آن است، تلاش خیلی زیادی برای آن شده است، وزارت علوم، وزارت بهداشت، ناظرین، مردم، شرکت‌کنندگان و خانواده‌های آنان همه دست به دست هم داده‌اند و کار بزرگی انجام گرفت. فضا و مساحتی که برای برگزاری آزمون امسال در نظر گرفته شده نسبت به سال گذشته 2.5 برابر شده است.

روحانی افزود: هم‌چنین 7300 ناظر بهداشتی بر برگزاری این آزمون‌ها نظارت می‌کردند و بر اساس آمار و نظرسنجی‌ها شرکت‌کنندگان در آزمون‌های امسال کاملا راضی بودند و در این آزمون شدت عمل بیشتری به خرج داده شد و امیدواریم مردم هم راضی‌ باشند.  هم‌چنین اگر آزمایش کرونای داوطلبی مثبت بوده، امکان شرکت در آزمون در فضایی مجزا برای او هم فراهم شد، و حتی برای داوطلبی که مبتلا به کرونا بوده و بستری بوده، این امکان فراهم شد و به او اجازه دادند که در بیمارستان در بستر بیماری امتحان بدهد که کارهای بزرگی است. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon