گفت‌وگوی خواندنی تسنیم با پزشکی ‌که می‌خواست گل‌فروش شود / همیشه منتظر معجزه الهی برای بیماران هستم


گفت‌وگوی خواندنی تسنیم با پزشکی ‌که می‌خواست گل‌فروش شود / همیشه منتظر معجزه الهی برای بیماران هستم

گروه استان‌ها ـ دکتر مهدی شمس از پزشکان متخصص و متعهدی است که بیماران را همچون خانواده خود دانسته و اعتقادش بر این است که بیماران با هردرجه از سطح سواد و فرهنگ معنای «خوبی کردن» را به بهترین نحو درک می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سازمان نظام پزشکی استان در سایت سازمان  و صفحه اینستاگرامش از مردم خواست تا پنج پزشک نمونه را از  معرفی کنند. درصد زیادی از مخاطبان هم دست به کار شده و با توجه به شناخت و برخوردی که با پزشکان رشته‌های مختلف داشتند نام پزشک مورد نظر خود را ثبت کردند. دکتر مهدی شمس، متخصص ارتوپد توانست بیشترین آراء را به خود اختصاص دهد. روز پزشک بهانه‌ای شد تا به سراغ این پزشک منتخب برویم و به گفت‌وگو بنشینیم.

 کدام ویژگی شاخص در شما سبب جلب توجه و رضایت مردم شده است؟

همیشه سعی کردم احساس همدردی با بیمار و همراهانش در من وجود داشته باشد و نگاهم نسبت به بیماران همانند عضوی از خانواده‌ام باشد. اگرچه ممکن است در این راه به نتیجه دلخواه و صد در صدی نرسم اما همین که لبخند رضایت بیماران را ببینم برایم کافی است. مردم ما قدر شناس هستند و  در هر سطح از سواد و فرهنگی که باشند معنای «خوبی» را به بهترین نحو درک می‌کنند.

چرا در مطب‌تان هزینه ویزیت برای افراد بی‌بضاعت رایگان است؟

مدتی است در بیمارستان دولتی مشغول طبابت و خدمات رسانی به بیماران هستم اما زمانی که در مطب شخصی طبابت می‌کردم هرگز دلم نمی‌خواست بیماری به خاطر ناتوانی مالی و نداشتن هزینه درمان از معالجه بی‌نصیب بماند. بنابراین ترجیح دادم در بیمارستان‌های دولتی فعالیت کنم تا رابطه مالی کمتری با بیماران داشته باشم.

آیا مباحث مالی سبب گرایش شما به رشته پزشکی شده است؟

هرگز. اگر توانایی و انرژی را که صرف تحصیل در رشته پزشکی کردم  در شغل دیگری هم قرار می‌دادم بدون شک می‌توانستم درآمد بالایی داشته باشم. بنابراین نمی‌توان گفت رسیدن به پول و درآمد بالا انگیزه پزشک شدن من است. تنها داشتن استعداد برای پزشک شدن کافی نیست بلکه باید عاشق این رشته بود تا بتوان به پزشکی موفق تبدیل شد.

اگر پزشک نبودید دوست داشتید چکاره شوید؟

علاقه زیادی به فضای گل فروشی دارم، اگرچه  گل فروشی هم سختی‌های  خودش را دارد اما  اگر پزشک نمی‌شدم  دلم می‌خواست یک گل فروشی داشته باشم.

سخت‌ترین قسمت حرفه پزشکی کجاست؟

مربوط به درگیری زیاد ما با کار است. به طوری که مجبوریم ساعات طولانی را در محل کار و مشغول جراحی باشیم. مشغله‌های کاری یک پزشک به اندازه ای زیاد است که در بعضی مواقع فرصت خلوت با خودم را هم پیدا نمی‌کنم.

بزرگترین آرزوی شما چیست؟

بهترین و بزرگ‌ترین آرزوی یک پزشک برای مردم دعای سلامتی و عافیت است و آرزوی خودم  هم عاقبت بخیری و تندرستی است.

چرا پزشکان آنگونه که باید برای بیماران وقت نمی‌گذارند؟

اگرچه قرار دادن وقت مناسب برای بیماران حق آن‌ها است اما یکی از مشکلات سیستم دولتی حجم بالای مراجعه بیماران است که پزشکان مجبور می‌شوند در مدت زمان محدودی بیماران زیادی را ویزیت کنند. بسیاری از بیماران با سختی‌های فراوان از شهرستان های اطراف به ما مراجعه می‌کنند و ما هم نمی‌توانیم بخاطر نبود نوبت آن‌ها را دست خالی به شهرهایشان برگردانیم. بنابراین مدت زمانی را که به هر بیمار اختصاص می‌دهیم کمتر از وقت استاندارد می‌شود. اما در مطب های خصوصی به علت تعداد مراجعه کنندگان کمتر وقت بیشتری به ویزیت بیماران اختصاص می یابد.

دلتان می‌خواهد فرزندتان هم پزشک شود؟

بله، اگر واقعا به این حرفه عشق و علاقه داشته باشد سد راهش نخواهم شد. اما اصراری هم ندارم که حتما پسرم حرفه من را ادامه دهد.

بهترین تفریح شما چیست؟

از آنجا که بیشتر اوقات را مشغول طبابت و جراحی های سنگین هستم بنابراین بهترین  تفریح و استراحت برایم در کنار خانواده و دوستان بودن است و بعد از آن هم به مسافرت علاقمند هستم.

به معجزه اعتقاد دارید؟

بله و همیشه منتظر معجزه الهی برای بیماران هستم. به نظرم وقتی  بیماری با  حال  جسمانی بسیار بد به بیمارستان می‌آید و پس از مدتی می‌تواند روی پای خود بایستند چیزی غیر از معجزه الهی نیست. معتقدم همیشه دستی بالاتر از دست بشر است که کمک می‌کند درد  بیماران کمتر شود.

نظر مردم درباره پزشکان چگونه است؟

به نظرم پیش از کرونا و شرایطی که با آن درگیر هستیم، مردم نگاهشان نسبت به پزشکان خیلی مثبت نبود و حتی برخی نسبت به قشر ما بی‌اعتماد بودند اما از زمان شیوع کرونا وقرار گرفتن پزشکان در خط مقدم مبارزه با این بیماری نگاه‌ها تغییر کرد و درصد رضایت مردم افزایش یافت.

طبابت در شرایط کرونا سخت نیست؟

بدون شک سخت است چون بیشتر ساعات عمر ما در بیمارستان می‌گذرد و با توجه به ارتباطی که با بیماران و مراجعه کنندگان مراکز درمانی داریم هر لحظه ممکن به این بیماری مبتلا شویم. اما هرگز کرونا سبب کمرنگ شدن خدمات رسانی ما به بیماران نمی‌شود.

تکلیف مردم در شرایط کرونایی چیست؟

از حساسیت مردم نسبت به این بیماری کم نشود. همچنان با حساسیت بالا به توصیه های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی عمل کنند تا در کمترین زمان بتوانیم از این شرایط سخت عبور و به زندگی عادی برگردیم.

انتهای پیام/ 743/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon