اخبار تئاتر | پهنه رودکی میزبان تعزیههای عاشورایی شد/حمایت ادارهکل هنرهای نمایشی از ظرفیت خالیمانده سالنها
برپایی رویداد «شبیهخوانی در پهنه» در پهنه رودکی، اعلام حمایت ادارهکل هنرهای نمایشی برای ظرفیت خالیمانده سالنها و انتشار فراخوان دور جدید پروژه «چهارفصل تئاتر ایران» تیتر اخبار امروزند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شامگاه گذشته جمعه 31 مردادماه 1399 تعزیه «شاهچراغ» نخستین مجلسی بود که در قالب رویداد «شبیهخوانی در پهنه» با رعایت پروتکلهای بهداشتی، توسط گروه تعزیه سیدالشهدا (ع) در مقابل تالار وحدت اجرا شد. این گروه در ادامه به اجرای مجالس «طفلان زینب (س)» و «وهب نصرانی» میپردازد.
این تعزیه به دلیل واقع شدن مزار شاهچراغ در ایران به عنوان نخستین اجرای رویداد «شبیهخوانی در پهنه» که در دهه اول ماه محرم و پس از اذان مغرب و عشا، توسط گروه تعزیه سیدالشهدا (ع) به سرپرستی احمد عزیزی در پهنه رودکی، مقابل تالار وحدت برگزار میشود، انتخاب شده بود؛ تعزیهای که روایت داستان دیدار حضرت شاهچراغ، برادر امامرضا (ع) با ایشان است. حضرت شاهچراغ در راه دیدار برادر از مدینه به طوس، با دشمنان اسلام برخورد میکند و جنگی میان ایشان درمیگیرد. وقتی خبر شهادت حضرت امامرضا (ع) به ایشان میرسد، ناامید شده و خود نیز در همان جنگ شهید میشود.
در دومین شب از رویداد «شبیهخوانی در پهنه»، امشب شنبه یکم شهریورماه، مجالس «دو طفلان زینب» و «وهب نصرانی» اجرا میشود.
رویداد «شبیهخوانی در پهنه» با حمایت و مشارکت بنیاد فرهنگی هنری رودکی، ادارهکل هنرهای نمایشی و شهرداری منطقه 11 تهران در جریان است و گروه تعزیه سیدالشهدا (ع) طی 10 شب، یکی از وقایع عاشورا شامل تعزیههای «شاهچراغ (ع)»، «وهب نصرانی»، «طفلان زینب (س)»، «حضرت مسلم (ع)»، «دو طفلان مسلم (ع)»، «حر ریاحی»، «حضرت علیاکبر (ع)»، «حضرت قاسم (ع)»، «حضرت ابوالفضل (ع)»، «شهادت امام حسین (ع)» و «بازار شام» را اجرا میکنند.
این اجراها در پهنه رودکی، خیابان استاد شهریار، مقابل تالار وحدت و با رعایت فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی روی صحنه میرود.
برنامه «شبیهخوانی در پهنه» هر شب بهصورت اینترنتی و لایو نیز قابل تماشا است.
اعلام حمایت ادارهکل هنرهای نمایشی برای ظرفیت خالیمانده سالنها
برنامه حمایتی ادارهکل هنرهای نمایشی برای ظرفیت خالیمانده تماشاخانهها بر اساس شیوهنامههای بازگشایی مربوط به شیوع ویروس کرونا در قالب اطلاعیه شماره 6 منتشر شد.
متن اطلاعیه شماره 6 به شرح زیر است:
«پس از موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر امکان ازسرگیری فعالیتهای نمایشی، یکی از الزامات بازگشایی استفاده از 50 درصد ظرفیت صندلیها تعیین شد. با توجه به اینکه این قید یکی از مهمترین چالشهای گروههای نمایشی و مدیران تماشاخانهها برای ازسرگیری فعالیتها بود، ادارهکل هنرهای نمایشی از زمان اعلام شیوهنامههای بازگشایی به دنبال راهکاری برای جبران این موضوع برآمد. پس از برگزاری جلسات متعدد، با حمایت و همراهی معاون محترم امور هنری و تصویب و ابلاغ بودجهای مستقل، امکان رسیدن به برنامهای برای رفع خلا موجود مبنی بر عدم استفاده از 50 درصد ظرفیت سالنهای نمایشی فراهم آمد. این برنامه مبتنی بر دو بخش و با در نظر گرفتن تفاوتهای موجود در شرایط اجرای آثار نمایشی در تهران و سایر شهرها تنظیم شده است که شرح آن در زیر میآید:
الف: در تهران:
الف/1: ادارهکل هنرهای نمایشی بر مبنای قیمت بلیت 30 هزار تومان و براساس تعداد بلیت فروخته شده برای هر نمایش بین 50 تا 70 درصدِ عددِ به دست آمده، از اثر حمایت میکند.
الف/2: برنامه حمایتی ادارهکل هنرهای نمایشی در این خصوص مستقل از دیگر حمایتهای این ادارهکل است.
الف/3: از آنجایی که فرآیند بلیتفروشی براساس شیوهنامههای بهداشتی اعلامشده در شرایط مربوط به شیوع ویروس کرونا صرفاً از طریق سایتهای فروش انجام میگیرد، گزارش سایتهای فروش مبنای تصمیم این ادارهکل خواهد بود. هماهنگی مربوط به این مسأله از سوی ادارهکل هنرهای نمایشی با سایتهای فروش بلیت در تهران انجام خواهد گرفت.
ب: در دیگر شهرها:
با توجه به تصمیم معاونت امور هنری مبنی بر انعقاد تفاهمنامههای حمایت از فعالیتهای نمایشی در سال 99، به این تفاهمنامهها مبلغ یک میلیارد تومان صرفاً برای این امر اضافه خواهد شد.
این رقم در اختیار انجمن هنرهای نمایشی استانها قرار خواهد گرفت تا با نظارت اداراتکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها با توجه به فعالیتهای انجامشده و با در نظر گرفتن میانگین قیمت 20 هزار تومان (در شهرهای کوچکتر این میانگین با توجه به سابقه قیمت بلیت در یک سال اخیر میتواند کمتر-حداقل 8 هزار تومان- باشد) از گروههای نمایشی حمایت شود.
در پایان لازم به ذکر است در شرایط فعلی و با توجه به اعتبارات تعیینشده، زمان این حمایت در مرحله اول تا آذرماه در نظر گرفته شده است که در صورت تعیین اعتبار برای ماههای پس از آذر در این خصوص اطلاعرسانی خواهد شد.»
فراخوان پنجمین دوره پروژه «چهارفصل تئاتر ایران» منتشر شد
فراخوان پنجمین فصل از دور نوین پروژه «چهارفصل تئاتر ایران» با عنوان «مدافعان سلامت» منتشر شد.
ایوب آقاخانی مدیر دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و طراح و مدیر پروژه جامع ملی «چهارفصل تئاتر ایران» خبر از انتشار فراخوان پنجمین فصل از دور نوین پروژه «چهارفصل تئاتر ایران» با عنوان «مدافعان سلامت» داد.
در متن فراخوان که از جانب دبیرخانه این رویداد منتشر شده، آمده است:
«دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با افتخار از کلیه علاقهمندان نمایشنامهنویسیِ خارج از پایتخت دعوت میکند ایدههای اولیه و موجز خود را برای شرکت در این فصل از پویش ملی و آموزش سراسری نمایشنامهنویسی «چهارفصل تئاتر ایران» در اختیار دبیرخانه پروژه قرار دهند.
روزگار کنونی، روزگار مقاومتی دیگرگونه و شرایط جهانی و قطعاً کمنظیر در تاریخ بشری است. پاندمیِ بیماریِ جهانی، موقعیتی را برای ما رقم زده که بیشک حضور خردمندانه در آن به خروج فاتحانه از آن کمک خواهد کرد. در چنین شرایطی بدیهی است که هیچ بازوی خردورزی در جامعه وجود ندارد که فاقد مسئولیت و رسالت باشد. اینجاست که جایگاه قلم، نویسندگی و هنر مقدس نمایشنامهنویسی هم به اندازه توان و امکانش بروز پیدا میکند و رخ مینماید. اینجاست که نویسندگان نمیتوانند وجه آگاهی بخشیِ خود یا امکان نیرومند کردن بازوهای مقاومت در برابر مشکلات را به نیت پیروزی در این نبرد نابرابر، به واسطه قلم خود و با توسعه آگاهی عمومی نادیده بگیرند. از اینرو، دبیرخانه «پروژه جامع ملی آموزش درامنویسی چهارفصل تئاتر ایران» تصمیم بر آن گرفت تا با هدف تکریم زحمات و جانفشانیهای کادر درمان و پزشکی کشور و با رسالت ذرهبین گرفتن روی شرایط حساس کنونی در جامعه، فراخوان پنجمین فصل خود را در دور نوین با عنوان «مدافعان سلامت» منتشر کند. علاقهمندان مقیم شهرستانها میتوانند ایدههای اولیه خود را برای نگارش نمایشنامه تا پایان شهریور 1399 به نشانی sahnemagazine@yahoo.com ارسال کنند.
ایدههای واصله میتوانند بر مبنای مستندات، براساس زندگی شخصیت های فعال در کادر درمانی، شهدای جامعه پزشکی یا اساساً بر مبنای تخیل باشد. بدیهی است تکریم چهرههایی از شهدای راه سلامت با تکیه بر مستندات هم میتواند بخشی کوچک از جانفشانیهای عظیم هموطنانِ پزشک، پرستار و کادر درمانی را با زاویهای معتبرتر ستایش کند که مورد نظر این پروژه نیز هست، اما محدودیتی برای ایدهپردازی تعریف نشده است.
توضیح تکمیلی اینکه، مثل همیشه، فرایند این فصل از پروژه مانند فصول دیگر در سه مرحله تعریف شده است: دریافت ایده، برگزاری کارگاههای فصلی و بازنویسی نهایی.
متون برگزیده این فصل نیز از طریق دبیرخانه این پروژه به انتشارات سوره مهر جهت چاپ معرفی خواهند شد.
به امید تابش دوباره خورشید سلامت بر پهندشت سرزمینمان.»
چهارمین کارگاههای فصلی دور نوین از پروژه «چهار فصل تئاتر ایران» با عنوان «شهدای مقاومت» هفته آخر مرداد به صورت مجازی برگزار شد.
برنامه هفته جاری تالارهای نمایشی مجموعه «تئاتر شهر» اعلام شد
برنامه این هفته تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر تا پایان روز پنجشنبه هفتم شهریور ماه اعلام شد.
برنامه این هفته تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر در حالی اعلام شد که این مجموعه از روز هفتم تا پایان روز دوازدهم شهریورماه به مناسبت ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی اجرایی نخواهد داشت.
بر اساس برنامهریزیهای انجام گرفته نمایش «اودیسه 2020» به نویسندگی امین طباطبایی و کارگردانی آرش دادگر که از روز دوشنبه 27 مرداد ماه در تالار چهارسو اجرای خود را آغاز کرده ساعت 19:30 با مدت زمان 80 دقیقه و قیمت بلیت 40 هزار تومان به صحنه میرود.
«اودیسه 2020» که آرش دادگر، امین طباطبایی و ندا حبیبی در آن به عنوان بازیگر حضور دارند، یک روایت نمایشی متفاوت درباره جنگ تروا و سازنده اسب چوبی است که «اولیس» شخصیت نمایش پس از 10 سال آوارگی به خانه بازمیگردد.
در تالار سایه نمایش «فقط چهل روزه بودم» به نویسندگی مسعود هاشمینژاد و کارگردانی مسعود طیبی که از روز جمعه 24 مرداد ماه اجرای خود را با بازی ایمان میرهاشمی، آرزو صفییاری آغاز کرده است، ساعت 19 به مدت زمان 45 دقیقه و قیمت بلیت 30 هزار تومان روی صحنه میرود.
«فقط چهل روزه بودم» داستان زندگی زنی است که 40 روز با روح همسر نویسندهاش که در اثر کرونا فوت کرده است، زندگی میکند و حالا نقطه اوج داستان در چهلمین شب رخ میدهد.
نمایش «جوادیه (بیست متری)» به نویسندگی کهبد تارج، کارگردانی رضا بهرامی و بازی آرش فلاحتپیشه، آیه کیانپور، امیر عدل پرور، هومن بنایی که از روز 16 مرداد ماه اجرای خود را در تالار قشقایی تئاتر شهر آغاز کرده است، ساعت 19:30 با مدت زمان 75 دقیقه و قیمت بلیت 40 هزار تومان به اجرای خود ادامه میدهد.
این اثر نمایشی قصه چهار نفر از بچه محلههای جوادیه تهران است که در دهه 1360 هر کدام زندگی خود را داشتهاند و در حال حاضر که آنها مردهاند به محله خود میآیند و روایت خاطرات محله و زندگی خود را در گذشته میکنند.
انتهای پیام/