ترامپ چگونه بهدنبال دزدیدن نتایج انتخابات آمریکاست؟
رئیس سابق الجزیره انگلیسی در مطلبی به راههایی اشاره کرده که در طی آن رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای تغییر نتایج انتخابات و تقلب در انتخابات ریاست جمهوری پیش روست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «تونی برمن»، رئیس سابق الجزیره انگلیسی و سی بی اس نیوز و همچنین استاد مدرسه روزنامه نگاری دانشگاه ریرسون، در یادداشتی به اقدامات احتمالی دونالد ترامپ برای تغییر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اشاره کرده است.
«برمن» در یادداشت خود با عنوان «ترامپ چگونه در تلاش برای دزدیدن نتایج انتخابات آمریکاست؟» به راههایی اشاره کرده که در طی آن رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای تغییر نتایج انتخابات و تقلب در انتخابات ریاست جمهوری پیش روست.
این یادداشت که در پایگاه «تورنتو استار» منتشر شده، با این مقدمه شروع می شود که شاید زمانی تاریخ نگاران اشاره کنند که تنها تقاوت واقعی میان «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس جمهور بلاروس در اروپای شرقی و «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا این است که یکی از آنها سبیل دارد.
نویسنده در این یادداشت تلاش کرده تا شخصیت ترامپ را به رهبران سیاسی اقتدارگرا در اروپای شرقی پیوند بزند و در این ارتباط با تشبیه رئیس جمهور آمریکا به رئیس جمهور بلاروس و با انتقاد از عملکرد رئیس جمهور بلاروس و اتهام زنی به او در جریان تحولات اخیر این کشور می نویسد: در بلاروس، رئیس جمهور اقتدارگرا که نامش با فساد همراه شده و دیگر کشورهای اروپایی او را کنار زدهاند، در جریان برگزاری انتخابات عمومی 9 آگوست دست به تقلب زد و موجی از اعتراضات عمومی بی سابقه را برانگیخت و سپس از رئیس جمهور کشور همسایه، یعنی ولادیمر پوتین در روسیه درخواست کمک کرد.
در ادامه این یادداشت به شخصیت ترامپ اشاره شده و گفته می شود: در آمریکا، «دونالد ترامپ» شخصیتی بی ثبات و دمدمی مزاج است که او نیز نامش با فساد و تکروی همراه شده و از سوی متحدان اروپایی اش کنار زده شده است و همزمان نسبت به تقلب در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش رو هشدار می دهد و «دموکراتها» را فاشیست هایی توصیف می کند که «حیات ملت را تهدید کردهاند» و همزمان حاضر نیست اعلام کند که اگر در رقابتهای انتخاباتی باخت، کناره گیری خواهد کرد.
نویسنده همچنین معتقد است: این که ترامپ از رفیق تسلیحاتی خود «پوتین» بخواهد که به او برای ماندن در کاخ سفید کمک کند یا نه، این اقدامات به طور دقیق همان اقداماتی است که با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات شما را متعجب و بسیار شگف زده خواهد کرد.
در ادامه یادداشت نویسنده این سوال را مطرح میکند که به راستی ترامپ چگونه می خواهد نتایج انتخابات ماه نوامبر را بدزدد؟ و چگونه او می تواند در این مسیر متوقف شود؟
نویسنده در ادامه یادداشت پنج اقدام احتمالی ترامپ در مسیر تقلب و یا تغییر نتایج انتخابات آمریکا را برشمرده است.
- به تحلیل بردن اعتماد عمومی
نویسنده نخستین اقدام احتمالی ترامپ در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا را به تحلیل بردن اعتماد عمومی رای دهندگان آمریکایی عنوان کرده و در این ارتباط نوشته است:
دفتر کاری ترامپ نشان میدهد که او از همان روز اولی که مسئولیت ریاست جمهوری در کاخ سفید را برعهده گرفته، تلاش داشته است تا اعتمادعمومی شهروندان را نسبت به موسسات و نهادهایی که ممکن است مانع راه او باشد، از بین ببرد و سپس او حملات خود علیه این نهادها و موسسات را با هدف ضعیف کردن آنها آغاز کرده است. این موسسات شامل نهادهای خدمات عمومی، دادگاهها و رسانههای خبری نیز بوده است.
به عقیده نویسنده، هدف ادعایی فعلی ترامپ، صحت و اعتبار انتخابات پیش رو در آمریکاست و در این ارتباط ترامپ طی هفته جاری ادعا کرده است: تنها راهی که ممکن است ما در انتخابات ببازیم، این است که در این انتخابات تقلب صورت گیرد.
نویسنده در یادداشت خود می نویسد: ترامپ همچنین ادعای خود را تکرار کرده و مدعی شده است که رای گیری در انتخابات بویژه از طریق پستی پر از تقلب و فریبکاری خواهد بود و نظرسنجیها نشان میدهد که بسیاری از آمریکایی ها نیز این ادعای ترامپ را قابل قبول دانسته و آن پذیرفتهاند.
- خرابکاری در اداره پست
راه دیگری که نویسنده این یادداشت در ارتباط با اقدامات ترامپ علیه برگزاری انتخابات آمریکا عنوان کرده، خربکاری در اداره پست این کشور است که قرار شده مسئولیت برگزاری رای گیری های پستی را برعهده گیرد.
در این ارتباط برمن معتقد است: ترامپ ادعا کرده که اداره پست آمریکا توانایی این را ندارد که رای گیری پستی انتخابات ریاست جمهوری را همزمان با دوره شیوع کرونا انجام دهد و به نظر میرسد که ترامپ مصصم است تا چنین چیزی را ثابت کند. «ژنرال لوئیس دی جوی»، از مقامات اداره پست که به تازگی از سوی ترامپ مقامی ارشد را در اداره پست آمریکا بدست آورده، در سکوت خبری و به آهستگی در حال انجام اقدامات تاثیرگذاری است که فرایند رساندن نامهها را با کندی مواجه کرده و توانایی اداره پست برای برگزاری رای گیری پستی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو را با خطر مواجه کرده است. در مقابل دموکراتها در کنگره در تلاشند تا بتوانند جلو این تغییرات تاثیرگذار را بگیرند و تغییرات فعلی مقام منصوب ترامپ در اداره پست را برعکس کنند.
- آشوب سازی در روز انتخابات
در حالی که تا کنون گزارشهای منابع آمریکایی درباره دخالت روسیه در نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا مبهم و ناروشن است، اما رئیس سابق شبکه الجزیره انگلیسی در یادداشت خود درباره اقدامات ترامپ برای سرقت نتایج انتخابات، معتقد است:
سازمانها و آژانسهای اطلاعاتی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا مداخله کردند. در واقع، گزارشی که این هفته از سوی کمیته تحت هدایت جمهوری خواهان در کنگره آمریکا ارائه شد، نشان می دهد که «پائول مانافورت»، مدیر کمپپن انتخاباتی ترامپ در سال 2016 بارها با مامور اطلاعاتی و امنیتی روسیه ملاقات کرده تا به او اطلاعات کمپین انتخاباتی را انتقال دهد. با این حال از آن زمان تا کنون، دولت ترامپ اقدامات بسیار اندک و ناچیزی را برای حفاظت و تامین امنیت انتخابات آمریکا انجام داده است و باعث شده نگرانیها از بابت این که نتایج این دور از انتخابات ریاست جمهوری نیز درگیر یکسری آشفتگیها و بی نظمیها ناشی از حملات سایبری روسیه شود، افزایش یابد. این شرایط همچنین می تواند منجر به آن شود تا ترامپ «برچسب» تقلب را به انتخابات پیش رو بزند و همین موضوع بهانه ترامپ برای عدم پذیرش نتایج انتخابات شود.
- چالشهای ناشی از دادگاههای بی پایان
چالش چهارم و مورد اشاره کارشناس آمریکایی درباره نتایج احتمالی اقدامات آمریکا، اشاره به برگزاری دادگاههای بی پایان و طولانی پس از انتخابات آتی در صورت بروز آشوب و تنش در روز انتخابات است. نویسنده در این ارتباط معتقد است: تنش و هرج و مرج در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که به اشکال مختلفی می تواند نمایان شود، اعلام نتایج انتخابات را به تاخیر خواهد انداخت و به احتمال بیشتری اعلام نتایج انتخابات را به روزها بعد از انتخابات موکول خواهد کرد. این شرایط همچنین منجر به چالش برگزاری دادگاههای متعددی درباره آرای پستی و آرای غایب خواهد شد که میتواند شمارش کامل آرا را به روزهای پس از انتخابات موکول کند. این شرایط با توجه به تلاش تیم ترامپ برای کند کردن روند شمارش آرا و مختل کردن امکان رای دادن پستی در هر زمان و هرمکان بسیار محتمل است.
نویسنده همچنین در ارتباط با این چالش، سوالاتی را نیز مطرح می کند: اگر نتایج رای گیری در همان روز انتخابات به نفع ترامپ باشد، اما نتایج شمارش آرا در روزهای بعد به نفع دموکراتها و «جوبایدن» باشد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ چه کسی برنده انتخابات ریاست جمهوری اعلام خواهد شد؟ آیا هر دو طرف به نتایج انتخابات احترام خواهند گذاشت یا این که معترضان به نتایج انتخابات به خیابانهای آمریکا خواهند آمد؟
- چالش عدم کناره گیری ترامپ
چالش بعدی مورد بحث در ارتباط با اقدامات ترامپ در ارتباط با نتایج انتخابات ریاست جهوری، عدم کناره گیری او در صورت باخت در انتخابات پیش رو است. «برمن» در این ارتباط این سوال را مطرح می کند: اگر نتایج انتخابات محل اختلاف و مشاجره قرار گیرد و کار به برگزاری دادگاههای متعدد طی هفتهها و حتی ماهها کشیده شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
در پاسخ به این سوال نویسنده می گوید: بیشتر کارشناسان معتقدند که در صورتی که پس از ژانویه دموکراتها در نتایج انتخاباتی به پیروزی دست یابند، ترامپ واقعا به دنبال تلاش برای ماندن در کاخ سفید نخواهد بود. حتی خود بایدن هم گفته است که اعتقاد دارد در صورت پیروزی، بسیاری از رهبران نظامی او را با گروه نظامی گسترده تا کاخ سفید همراهی و اسکورت خواهند کرد. اما حقیقت آن که بدون یک پیروزی شفاف و بی چالش، مسیر پیشی رو بسیار مبهم است. براساس قانون اساسی آمریکا، در صورت چالش در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری، رئیس مجلس نمایندگان، رئیس جمهور موقت خواهد بود که در این صورت نانسی پلوسی این مسئولیت را خواهد داشت.
نویسنده در ادامه معتقد است: در عین حال یک سناریوی بالقوه هم وجود دارد که اگرچه همه خطرات را از بین نخواهد برد، اما برخی خطرات را کاهش خواهد داد. مثلا اگر «جوبایدن» و دموکراتها در انتخابات پیش رو در شرایطی شکننده و حساس و با نتایج بسیار نزدیک به پیروزی دست یابند، این وضعیت می تواند میل ترامپ و جمهوری خواهان برای حرکت به سوی یک وضعیت پرتنش و جنگی را کاهش دهد. اما اگر با توجه به نتایج نظرسنجی فعلی که به شدت مطلوب دموکراتهاست، اختلاف ها میان دو طرف در نتایج انتخابات زیاد باشد، چالش ها نیز طولانی تر خواهد بود.
رئیس سابق شبکه سی بی اس آمریکا در پایان یادداشت خود می افزاید: با نزدیک شدن به روز سوم نوامبر و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، علی رغم همه تلخیها و شکافها در جامعه آمریکا، اما به نظر میرسد که درباره حداقل یک موضوع اجماع نظر وجود داشته باشد و آن این است که انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بدون تردید نقطه عطفی بسیار مهم در تاریخ شکننده این کشور خواهد بود.
در پایان این یادداشت نویسنده می گوید: با توجه به شرایط فعلی جای تعجب نیست که «باراک اوباما»، رئیس جمهور سابق آمریکا در نشست ملی دموکراتها بسیار نگران و اندوهگین بود و حتی نزدیک بود که هنگام سخنرانی گریه کند.
انتهای پیام/