گزارش| وقتی امام حسین(ع) در شهر غریب میمانند؛ کمکاری مسئولان شهری در سیاهپوش کردن شهر ارومیه
گروه استانها- به همت مسئولان شهری ارومیه امسال به بهانه شیوع ویروس کرونا پرچمهای بزرگ حسینی اجازه اهتزاز نیافتند و امام حسین(ع) در شهر غریب ماند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، همه ساله چند روز پیش از ماه محرم و فرا رسیدن عزای امام حسین(ع) شهر یکپارچه سیاهپوش میشد و عاشقان حسینی خود را برای سینهزنی و اشک و ماتم آماده میکردند.
هیئات مذهبی نیز چند روز پیش از ماه محرم، دستهجات عزاداری خود را برای عزای امام حسین(ع) و 72 تن از یاران وفادارش آماده میکردند و فضای شهر با پرچمهای بزرگ و کوچک حسینی زینت داده و قلبها آماده عزا و ماتم میشد.
اما امسال مسئله با سالیان گذشته متفاوت است، امسال مسئولان شهری ارومیه، ویروس کرونا را بهانه کرده و اجازه نصب پرچمهای بزرگ حسینی را نمیدهند و هیئاتهای عزاداری حتی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی نیز به راحتی اجازه سینهزنی و زنجیرزنی ندارند.
فضای شهر ارومیه امسال چندان حزنانگیز ماتم امام حسین(ع) نیست هر چند که انتظار میرفت با توجه به اینکه امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا، تجمعات مذهبی محدودتر شده است، پرچمهای عزاداری و المانهای مذهبی در شهر پررنگتر بود.
در این راستا برخی فضاسازی کمرنگ شهر را بر گردن فرمانداری و برخی شهرداری می اندازند.
پرچمهای سیاه حسینی در شهر پاره شد
مسئول هیات زوار ضامن آهوی ارومیه در این زمینه گفت: متاسفانه در جلسه اخیر هماهنگی هیئات مذهبی، فرماندار ارومیه به عوامل شهرداری ابلاغ کرد که حتیالمکان نصب پرچمهای حسینی را در شهر کاهش داده و به جای آن به مردم پرچمهای کوچک دهند تا در سردرب منازل خود نصب کنند که معلوم نیست دلیل این دستور چیست؟
علیرضا هاشیمیان بیان کرد: همچنین متاسفانه به دستور فرماندار ارومیه عوامل اجرایی، پرچمهای سیاه امام حسین(ع) را در جنب پارک استقلال پاره کرده و به زمین ریختند که فیلم آن نیز موجود است.
شهرداری کمکاری خود را بر گردن فرمانداری میاندازد
در ادامه فرماندار ارومیه در واکنش به این موضوع که هر کس عنوان کرده که فرمانداری اجازه سیاهپوش شهر را نداده، کذب محض است اظهار داشت: فرمانداری تنها اجازه نصب بنر اطلاعرسانی برای تجمع را نداده است و گرنه برای سیاه پوش کردن شهر کسی جسارتی نمیکند.
علیرضا ملامحمدی زاده گفت: متاسفانه شهرداری ارومیه کم کاری خود را در سیاهپوش کردن چهره شهر بر گردن فرمانداری میاندازد.
وی تصریح کرد: حتی در این راستا با رئیس سازمان زیباسازی شهرداری ارومیه تماس گرفته و انتقاد کردم که چرا امسال با توجه به بیماری کرونا در شهر و این که دسته جات عزاداری در بیشتر شهرها وجود ندارد، چهره شهر چندان سیاهپوش نیست و باید آن را نسبت به سالیان گذشته بیشتر کرد.
شهر ارومیه از سالیان گذشته سیاهپوشتر شده است
در ادامه رئیس سازمان زیباسازی شهرداری ارومیه با تاکید بر اینکه از سال گذشته نیز فضای شهر سیاهپوشتر شده است افزود: در سالیان گذشته هیئات مذهبی خود اقدام به نصب داربست در سطح شهر و جلوی مسجد میکردند اما هم اکنون فعالیت مساجد ممنوع بوده و هیچ گونه فعالیتی در آنها وجود ندارد.
علی شایگان بیان کرد: برخی اظهارنظرها در زمینه کم رنگ بودن سیاهپوشی شهر حالت تخریبی دارد در حالی که شهرداری ارومیه المانهای مناسبتی را در خیابانها و میادین اصلی شهر و پلها بیشتر از سالیان گذشته نصب کرده است.
در ادامه عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر ارومیه با اشاره به اینکه سیاه پوش شدن شهر کم رنگ و قابل رویت است افزود: با وجود اینکه پرچمها همچنان در حال نصب است اما باز هم چهره شهر آن طور که باید سیاهپوش نیست.
اقدامات شهرداری در سیاهپوش کردن شهر خوشایند و قابل تایید نیست
حجت الاسلام محمد خلیل پور تصریح کرد: در سالیان گذشته هیئت های عزاداری در هر برنامه، کل شهر را پر از بنر و کتیبه میکردند اما امسال با توجه به بیماری کرونا، هیئت ها نتوانستند تبلیغات محیطی انجام دهند.
وی افزود: در این راستا تقریبا در همه نقاط شهر حضور یافته اما اقدامات شهرداری برایم خوشایند و قابل تایید نبود، حال آن که فعالیت مساجد و هیئت ها نیز کاهش یافته است.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر ارومیه گفت: هر چند که در سالیان گذشته تمامی ادارات پرچم عزای حسینی را در جلوی اداره نصب میکردند که امسال از آن خبری نیست.
وی بیان کرد: در شهر ارومیه 28 نهاد فرهنگی مانند اداره کل ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای هیئت مذهبی و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی وجود دارد که آنها نیز کاری انجام ندادهاند.
انتهای پیام/7548/ح