بیانیه پایانی وبینار بین‌المللی تقدیر از خانواده خبرنگاران قربانی گروه‌های تروریستی غرب آسیا

بیانیه پایانی وبینار بین‌المللی تقدیر از خانواده خبرنگاران قربانی گروه‌های تروریستی غرب آسیا

در این بیانیه تاکید شده است، نباید از نظر دور داشت که بخش عمده‌ای از بار مبارزه با این پدیده شوم و عاملان دهشت‌ساز آن‌را افرادی بر دوش می‌کشند که وظیفه اطلاع‌رسانی و روشنگری پیرامون واقعیت زشت این اقدامات را بر عهده دارند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  وبینار سه زبانه تقدیر از خانواده خبرنگاران قربانی تروریسم منطقه غرب آسیا به همت انجمن بین المللی گزارشگران صلح و با حضور سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه، وزیر فرهنگ لبنان، وزیر اتباطات یمن، وزیر فرهنگ و اطلاعات افغانستان و قائم مقام وزیر فرهنگ عراق با حضور مجازی صدها نفر از خبرنگاران و فعالان رسانه ای سیاسی، حقوق بشری از سراسر دنیا برگزار شد.

متن بیانیه پایانی این وبینار به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

عالیجنابان، وزرای محترم، خبرنگاران و گزارشگران گرامی:

شاید بتوان به جرات گفت تروریسم، یکی از بزرگترین مشکلات دولت‌ها و ملت‌های معاصر است و بدلیل ماهیت پیچیده و چندلایه خود، انرژی مضاعفی را برای کاهش یا تحت کنترل درآوردن آن باید صرف نمود.

در این میان، فارغ از اثرات منفی تروریسم و به‌ویژه اقدامات گروه‌های تروریستی بر جان و مال و روح مردم عادی، نباید از نظر دور داشت که بخش عمده‌ای از بار مبارزه با این پدیده شوم و عاملان دهشت‌ساز آن‌را افرادی بر دوش می‌کشند که وظیفه اطلاع‌رسانی و روشنگری پیرامون واقعیت زشت این اقدامات را بر عهده دارند. آن‌ها، یعنی گزارشگران و خبرنگاران، نه تنها خود را در مقابل گروه‌های تروریستی می‌یابند، بلکه در بسیاری مواقع، اقدامات و گزارش‌ها و روشنگری‌هایشان در تقابل مستقیم با دولت‌هایی است که آشکار و پنهان از این گروه‌های تروریستی حمایت کرده و از آن ها برای رسیدن به مطامع  اهداف پلید خود سود می‌جویند.

قتل بیش از 109 خبرنگار و کارمند رسانه در دو دهه گذشته در افغانستان، کشته‌شدن بیش از 700 خبرنگار در طول جنگ سوریه با گروه‌های تروریستی، شهادت بیش از 350 خبرنگار و روزنامه‌نگار یمنی در 5 سال گذشته، و کشته‌شدن نزدیک به 485 نفر از خبرنگاران عراقی از سال 2003 تاکنون که 50 تن از آنان، قربانی جنگ با داعش هستند، تنها گوشه‌ای از درد و رنج نهاد رسانه را در این روزهای تلخ و خونین منطقه غرب آسیا نمایش می‌دهد. و در این میان آنچه به همان میزان اهمیت دارد، حمایت از خانواده قربانیان رسانه است.

در این میان غالبا نقش تعیین‌کننده خبرنگاران و گزارشگران و خطرات بزرگی که هر لحظه جان ومال و شغل آن‌ها را تهدید می‌کند نادیده انگاشته می‌شود. شاید به همین دلیل است که شورای امنیت در قطعنامه شماره 222 در سال 2015 هر نوع توسل به خشونت علیه روزنامه­نگاران و اعضای رسانه­ها را هنگام هرگونه درگیری مسلحانه  به شدت محکوم کرده و تاکید می­کند که وجود رسانه مستقل، عاملی است که به حفظ حقوق­ شهروندان کمک می­کند.

در همین راستا اعضای این شورا بر مسئولیت دولتها مبنی بر پیگیری جنایات علیه روزنامه­نگاران و پایان دادن به مصونیت مرتکبین این جنایات تاکید می­کنند و در ادامه از دولت‌ها می­خواهند به پروتکل­های الحاقی یک و دو مصوب 1977 کنوانسیون‌های ژنو بپیوندند.

همچنین با همین رویکرد است که سازمان­ملل برنامه اقدامی را نیز برای حفظ امنیت روزنامه­نگاران تنظیم کرده و با مباحث گسترده‌ای که در سال‌های 2014 و 2017 روی این برنامه داشته، مصرانه بر موضوعاتی مانند اهمیت حفظ جان روزنامه­نگاران و پایان دادن به مصونیت قاتلان آنها تاکید می­کند.

و در این میان و همزمان با روز بین المللی گرامیداشت قربانیان تروریسم، ما، انجمن بین المللی گزارشگران صلح، به عنوان یک نهاد غیر دولتی و مستقل، همگام‌و هم‌راه با این اقدامات و رویکردهای سازمان ملل، از دولت‌های سراسر جهان درخواست داریم در کارزار نابرابر گروه‌های دهشت‌افکن و ضد بشری تروریستی، بیش از پیش در کنار خبرنگاران و گزارشگران این عرصه و به‌ویژه خانواده‌های آنان ایستاده و از آن‌ها حمایت نموده و خبرنگاران را همراهان صادق جامعه مدنی خویش بینگارند و ببینند.

بسیاری از خبرنگاران و گزارشگران این عرصه، با جان خویش برپای عهد درونی خود در مقابله با تروریسم و تروریست‌های ضد مردم و دین و اخلاق و فرهنگ ایستاده‌اند و خواهند ایستاد و در این میان درخواست از مجامع بین‌المللی و دولت‌ها برای حمایت حقیقی و جدی از این شهدای راه حقیقت و خانواده های آنها، انتظار زیادی نیست. ما با این وبینار نشان دادیم که در کنار دوستان و همکاران خبرنگار و گزارشگر خود و خانواده‌های معززشان هستیم و خواهیم ماند. امید داریم که دیگران نیز همین رویه را در پیش گیرند. همچنین پیشنهاد می کنیم، دبیر کل سازمان ملل با تعیین نماینده ای ویژه، موضوع امنیت خبرنگاران و حمایت از خانواده های ایشان را مورد توجه ویژه قرار داده و هر ساله گزارشی از این اقدامات به مجمع عمومی سازمان ملل و شورای حقوق بشر داده شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت