شناسایی ۵۲۰۰۰ ویلای غیرمجاز در خراسان رضوی/مبارزه با مافیای ویلاساز ادامه دارد

شناسایی 52000 ویلای غیرمجاز در خراسان رضوی/مبارزه با مافیای ویلاساز ادامه دارد

گروه استان‌ها- در سال‌های اخیر مبارزه با ویلاسازی‌های غیرمجاز در اراضی مرغوب کشاورزی خراسان رضوی آغاز و این روند ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محمدرضا اورانی ظهر امروز در نشستی خبری اظهار داشت:به مناسبت هفته دولت و گرامی داشت شهیدان عزیز رجایی و باهنر، سازمان جهاد کشاورزی 182 پروژه افتتاح خواهد کرد که 747 اشتغال مستقیم، 510 نفر اشتغال غیرمستقیم و سه هزار خانوار بهره‌بردار خواهیم داشت.

وی ادامه داد: اعتبار هزینه شده در این پروژه‌ها 453 میلیارد تومان است؛ از میان تعداد کل پروژه‌ها، 131 پروژه مربوط به حوزه آب و خاک، بیست پروژه تولیدات دامی، یک پروژه حفظ نباتات، 12 پروژه صنایع کشاورزی، 14 محصولات باغی و چهار پروژه آبزیان انجام شده است.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: از میان اعتبار اختصاص یافته، 256 میلیارد تومان یعنی حدود 80 درصد این پروژه‌ها مربوط به خودیاری و مشارکت خود شهروندان است که نسبت به گذشته که سهم دولت 80 درصد بود نقطه عطفی است که مردم مشارکت بیشتری خواهند داشت و دولت نقش تسهیل‌گری در فرآیند سرمایه‌گذاری خواهد داشت و نقش سازمان برداشتن موانع در جهت پایداری سرمایه‌گذاری است.

اورانی با گزارش کلی در بخش کشاورزی تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی در کل استان مجموعا 989 هزار و 750 هکتار سطح کشت محصولات زراعی و باغی اعم از آبی و دیمی دارد که 73 درصد آن سطح کشت آبی و 27 درصد آن سطح کشت دیم است.

وی ادامه داد: همچنین 36.7 درصد طرح کشت محصولات باغی و 63.3 درصد طرح کشت محصولات زراعی داریم؛ کل تولیدات محصولات کشاورزی استاد هفت میلیون و 487 هزار و 110 تن به ارزش 33 هزار میلیارد تومان است.محصولات باغی با 14.3 درصد سهم از تولید استان، چهل و دو درصد از ارزش ناخالص استان را داراست. 

اورانی اذعان داشت: محصولات دام، طیور و شیلات با 21 سهم از تولیدات استان، 39.2 درصد از ارزش تولیدات ناخالص اقتصادی بخش کشاورزی استان را در دست دارد.محصولات زراعی با 64.5 درصد از تولید استان، 18.8 درصد از ارزش ناخالص اقتصادی استان را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار داشت:در بخش کشاورزی سه نوع محصول موجود است که راهبردی یا اساسی یا استراتژیک  یکی از انواع آن است که در امنیت غذایی مردم سهم داشته و باید در داخل کشور تولید شود. محصولات ویژه از دیگر سه نوع محصولات، محصولاتی هستند که حداقل10 درصد از سهم تجارت جهانی را داراست که شامل زعفران و پسته است. 

رئیس جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: محصولات منطقه‌ای نیز با توجه به اقتضای جغرافیایی تولید می‌شود که به خاطر اقتضای منطقه‌ای باید حفظ شود.بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که در طی 20 سال اخیر، 205 هزار هکتار از سطح اراضی کشاورزی استان کاهش داده شده و با تغییر کاربری، 170 هزار عدد آن به محصولات باغی تغییر داده شده است.

اورانی گفت: یکی از این دلایل کاهش حجم آب‌های قابل دسترس است که حجم مشخصی آب در اختیار کشاورز قرار می‌گیرد، این عمل سبب شده تا کشاورز متناسب با حجم آب در دسترس محصول خود را کشت کند.

وی افزود: در محصولات اساسی و استراتژیک دولت به دلیل ماهیت استراتژیک آن در سفره مردم با قیمت‌گذاری محصولات اساسی و عدم تناسب آن با هزینه‌های تولید، کشاورز را به سمت محصولاتی سوق داده که از سمت دولت قیمت‌گذاری نشده که سبب افزایش حجم محصولات باغی شده است.60 درصد محصولات زراعی و باغی استان به گندم، جو، زعفران و پسته اختصاص دارد. 

وی ادامه داد:77 درصد از سطح کشت زعفران کشور و 20 درصد از سطح کشت پسته کشور به استان خراسان در مقام‌های اول و دوم کشور تعلق دارد. استان در هر دو محصول رتبه اول تولید را در اختیار دارد؛در موضوع خرید محصول گندم،طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی باید 436 هزار و 800 تن خریداری می‌کرده است.

اورانی ادامه داد: برآورد تولید 700 هزار تن برای مقدار تولید هدف‌گذاری شده که دو عامل در کاهش خرید نسبت به اهداف است یکی از این عوامل تغییر اندازه الک‌ها بوده‌ است.عامل دیگر نیز تغییرات جوی و تاثیر آن بر لاغر شدن گندم و تغییرات قیمت در وارد نشدن آن‌ها به بازار می‌باشد.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان رضوی ضمن تاکید بر قانون خرید تضمینی گفت: وزارت سازمان جهاد کشاورزی تا پایان تیرماه موظف است بر قیمت پیشنهادی محصولات زراعی را متناسب با هزینه تولید و نرخ تورم جمع‌بندی کند. یکی از عواملی که بر تغییر الگوی کشت تاثیر دارد همین قیمت تضمینی است که تاکنون با اینکه یک ماه تا کشت پاییزه باقی‌مانده چنین قیمتی در حالی که کمتر از سی روز به کشت پاییزه نمانده از سوی شورای اقتصادی دولت اعلام نشده است.

وی ادامه داد: تعیین نرخ تضمینی چغندر قند، گندم و کلزا متناسب با هزینه تولید مطالبه‌ای است که باید پیگیری شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان ضمن اشاره به کشت کلزا گفت:  کشور 84 درصد در بحث  روغن خوراکی به خارج از کشور وابستگی دارد که وزارت جهاد کشاورزی طرح خوداتکایی کشور را در کشت کلزا با توجه به شعار تولید داخلی اعلام کرده است.

اورانی در ارتباط با آمار مهاجرت از روستاها به حاشیه شهرها گفت: با توجه به آمار سرشماری نفوس و مسکن استان، 73 درصد جمعیت استان شهرنشین و 27 درصد روستانشین است که این آمار در بازه چهل و پنج سال گذشته به صورت برعکس وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که به فرد روستایی به چشم شهری نگاه می‌شود، گویی که اگر رفاه و زیرساخت به شهر منتقل شود مهاجرت متوقف خواهد شد در حالی که روستایی به درآمد پایدار در حوزه‌های کشاورزی، صنایع روستایی و دامداری نیاز داشت که حجم سرمایه‌گذاری در حوزه پایدار سازی درآمد روستاییان متناسب با حجم سرمایه‌گذاری زیرساخت‌ها نبوده است.

وی اذعان داشت: یکی از این موارد آب است که سرمایه‌گذاری مورد نیاز با قنوات در احداث استخر در پایین دست و احداث بندهای تغذیه‌ای در بالا دست برای دسترسی پایدار به آب نسبت به نیاز انجام نشده است.

اورانی ادامه داد: ما در استان سه هزار و سیصد و سی و چهار روستا داریم که بالغ بر دو هزار و پانصد روستا بالای بیست خانوار است که حجم سرمایه‌گذاری انجام شده متناسب با تامین نیاز آب کشاورزی روستاییان انجام نشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: در حوزه آموزش کشاورزی، همیشه نگاه به این امر از جهت کار دولتی بوده؛ یکی از موارد موجود بخش کشاورزی این بوده که نظام تولید آنها نظام خرده مالکی بوده و بازار کشاورزی برای او بازار کارآمدی نبوده، اگر در سیاست‌گذاری‌ها تمرکز بر زیرساخت‌ها را بر پایدارسازی درآمد روستاییان داشتیم افراد روستایی در روستاها مستقر بودند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی در ارتباط با تغییر کاربری غیر مجاز اظهار داشت: در استان بالغ بر 52 هزار ویلای غیرمجاز موجود است که این تغییر کاربری‌ها در شهرها به ویژه مشهد،چناران، فریمان، نیشابور، سبزوار، طرقبه و شاندیز در پلاک‌های خاصی موجود است.

اورانی در ادامه افزود: متاسفانه عموما هم از اراضی کشاورزی مرغوب است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال گذشته با همکاری دستگاه‌های نظارتی 2500 ویلا در سال گذشته و 114 هکتار از اراضی و در سال جاری 2700 مورد به حالت گذشته خود بازگشته‌اند که این روند ادامه خواهد داشت اما تمرکز سازمان بر روی اقدامات سازمان یافته و مافیای این امر در خرید و فروش این اراضی است که این افراد در حال شناسایی هستند تا این جریانات سازمان یافته تغییرات کاربری اراضی تا با برخورد قاطع مواجه شوند.

اورانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر چرایی عدم پرداخت پول زعفران کاران گفت: سال گذشته با مجوز سازمان برنامه و بودجه کشور و ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی به سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، مجموعا شصت و هشت تن به ارزش ششصد و چهل میلیارد تومان زعفران از استان خراسان رضوی خریداری شد.

وی افزود: صد و هفت میلیارد تومان از آن باقی مانده است که وظیفه تامین آن بر عهده پنج بانک بوده است که بعضی از بانک‌ها مانند بانک ملت از وظیفه پرداخت آن سرباز زدند هرچند که با پیگیری‌ها ظرف دو هفته آینده این مبلغ پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام/282/ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon