حفر چاه‌هایی که حیات تالاب بین‌المللی هشیلان در کرمانشاه را نشانه رفته است


حفر چاه‌هایی که حیات تالاب بین‌المللی هشیلان در کرمانشاه را نشانه رفته است

گروه استان‌ها- حفر چاه‌های غیرمجاز در اطراف تالاب‌ بین‌المللی هشیلان در کرمانشاه از جمله عواملی است که حیات این تالاب را در معرض خطر قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، شرایط اقلیمی ویژه و داشتن مناطق گرمسیری و معتدل مناسب استان کرمانشاه را به یکی از سرمایه‌های غنی و قابل توجه در کشور تبدیل کرده است اما بخش چشمگیری از محیط زیست از جمله تالاب‌ها که زیستگاه گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری است با بی‌توجهی انسان‌ها مواجه شده و در معرض تخریب و نابودی است.

در استان کرمانشاه بیش از 110 سراب، سرداب، تالاب و چشمه وجود دارد و تالاب بین‌المللی هشیلان در کرمانشاه که متشکل از 110 جزیره است مأمن گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی است اکنون حال و روز مناسبی ندارد.

تبدیل تالاب به زمین کشاورزی، آلوده کردن آن به وسیله فاضلاب ‌‌‌‌‌های شهری و کشاورزی، شکار بی‌رویه گونه‌های جانوری در تالاب‌ها، حفر چاه‌های غیرمجاز در اطراف آن و تغییر مسیر آبراه‌ها از مهمترین عوامل تخریب تالاب‌ها است.

با توجه به این شرایط به نظر می‌رسد لازم برای احیای تالاب‌ها به ویژه تاباب کم‌نظیر هشیلان اقدامات جدی‌تری انجام شود.

یاوری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به وضعیت سراب‌ها و تالاب‌های استان اظهار داشت: محیط‌زیست استان در راستای وظیفه ذاتی خود در گام اول باید سراب‌ها و تالاب‌ها را شناسایی کند که بیش از 15 سال پیش در قالب یک پروژه تحقیقاتی در استان انجام شد.

وی عنوان کرد: بیش از 100 تالاب و سراب در استان با قابلیت‌های مختلفی از نظر آب شرب و قابل مصرف در کشاورزی و سایر کارکردها شناسایی شده است.

یاوری با اشاره به اینکه تاکنون هیچ تالاب و سرابی در استان در معرض خطر جدی قرار نگرفته‌اند گفت: تالاب هشیلان مهمترین تالاب استان و حتی مطرح در سطح کشور است که بنابر تحقیقات و نظر کارشناسان یک سوءتفاهم اکولوژیک است که به طور معمول باید در عرصه‌های جغرافیایی بسیار بالاتر همچون اسکاندیناوی شکل می‌گرفت که این موهبت نصیب استان کرمانشاه شد.

وی افزود: عوامل مختلفی در تخریب تالاب به ویژه هشیلان مؤثر هستند که خشکسالی‌های دهه اخیر و برداشت‌های بی‌رویه در حوزه حفر چاه، شکار بی‌رویه و تبدیل به اراضی کشاورزی از جمله این عوامل است.

یاوری بیان کرد: در درجه اول باید به نعمت‌های خدادادی متکی باشیم که چنانچه بارندگی طبیعی باشد تالاب نیز تغذیه می‌شود اما اقداماتی نیز برای بهبود وضعیت تالاب در نظر گرفته شده است.

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: مشخص‌سازی مرز تالاب و رفع اختلافات با جوامع محلی از طریق دستگاه قضایی از جمله این اقدامات است.

انتهای پیام/832/ ع

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران