گزارش|قیمت مشق‌هایی که هر روز گران‌تر می‌شود/ آشفته‌بازار نوشت‌افزارها در آستانه شروع مدارس


گروه استان‌ها - با نزدیک شدن به ایام بازگشایی مدارس شور و شوق دانش‌آموزان نیز برای خرید لوازم‌التحریر و وسایل مدرسه آغاز می‌شود اما مسئله‌ای که برای خانواده‌ها نگران‌کننده است بحث گرانی این طیف اجناس است که افزایش قیمت سرسام‌آوری داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاردبیل،با نزدیک شدن به ایام بازگشایی مدارس شور و شوق دانش‌آموزان نیز برای خرید لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار آغاز می‌شود اما مسئله‌ای که برای خانواده‌ها نگران‌کننده است بحث گرانی این طیف اجناس است که افزایش قیمت سرسام‌آوری داشته‌اند.

امسال با سه برابر شدن اقلام مربوط به لوازم‌التحریر، حداقل پولی که خانواده‌ها باید برای خرید کنار بگذارند حدود 400 تا 500 هزار تومان است تا بتوان لوازمی تهیه کرد که کیفیت مناسبی داشته باشد اما متأسفانه در شرایط فعلی نمی‌توان یک چهارم سال‌های گذشته هم خرید کرد.

این در حالی است که موجی از گلایه‌ها از طرف اولیای دانش‌آموزان نیز وجود دارد که می‌گویند «به هر مغازه‌ای می‌رویم برای خود قانون خاصی دارد و نه قیمت مشخصی برای اجناس وجود دارد و نه قیمت ثابتی در مغازه‌ها که بتوان با خیال راحت خرید کرد».

قیمت مشق‌های دانش‌آموزانی که هر روز گران‌تر می‌شود و داستان بی‌پولی مردم به یک حکایت تکراری در آستانه شروع مدارس تبدیل شده است و در حالی که برنامه‌های آموزش و پرورش برای ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در حال تدوین است اما ممکن است این گرانی‌ها داستان دیگری را برای دانش‌آموزان اقشار ضعیف و بی‌بضاعت جامعه رقم بزند و به بی‌سوادی آنان بینجامد.

مسئولان شرایط خانواده‌های بی‌بضاعت را درنظر بگیرند

در این باره به گفت‌وگو با یکی از خانواده‌های اردبیلی پرداختیم که اظهار داشت: وضعیتی که مدارس استان برای دانش‌آموزان در نظر می‌گیرند با سخنان مسئولین آموزشی استان خیلی فرق دارد در حالی که مسئولان تهیه مدارس فرم را اختیاری کرده‌اند اما مدارس ما را به اجبار برای تهیه فرم به خیاطی فرستادند.

این پدر ادامه داد: موقع ثبت‌نام هم از من حق کمک به مدرسه را با زور گرفتند که متأسفانه این اقدامات با گفته‌های مسئولین همخوانی ندارد و هم‌اکنون هم قیمت گزاف لوازم‌التحریر و گرانی لجام‌گسیخته بازار به این نگرانی‌ها و نارضایتی‌ها دامن می‌زند.

وی اظهار کرد: متأسفانه این طور که به نظر می‌رسد مسئولین درک نمی‌کنند که برخی به خاطر وضعیت بد اقتصادی از ادامه تحصیل بازمی‌مانند و خانواده‌هایی هستند که نمی‌توانند برای فرزندانشان وسایل مورد نیاز برای رفتن به مدرسه را فراهم کنند.

این شهروند اردبیلی گفت: بچه‌ها نمی‌توانند شرایط اقتصادی خانواده‌ها را درک کنند و این که همکلاسی‌هایشان با دفتر و مدادهای رنگی و فانتزی سر کلاس می‌آیند و بچه‌های ما با یک دفتر مقوایی ساده سر همین کلاس می‌نشینند از لحاظ روحی نیز برای آن‌ها خوب نیست.

طبق گفته‌های مسئولین در ارتباط با اختیاری بودن فرم مدارس و رایگان بودن هزینه ثبت‌نام و نیز کنترل مستمر بازار همچنان خانواده‌ها از این وضعیت ناراضی هستند و با نزدیک شدن به ایام مدارس و رونق بازار لوازم‌التحریر از گرانی نارضایتی دارند.

طبق نظر کارشناسان افزایش دستمزد کارگر، شرایط متلاطم بازار ارز و قیمت دلار برای واردات مواد اولیه، افزایش چشمگیر اجاره انبار و افزایش بیمه کارگران از عواملی است که در افزایش قیمت لوازم‌التحریر مؤثر بوده است و تنها راهکار در این زمینه مصرف بهینه است.

شرایط بد اقتصادی شامل فروشندگان لوازم‌التحریر هم می‌شود

یکی از فروشندگان لوازم‌التحریر در اردبیل نیز می‌گوید: افزایش قیمت‌ها در دست ما نیست و ما هر بار که به صورت عمده جنس خریداری می‌کنیم منفعت دفعه گذشته را هم به فروشندگان اجناس عمده لوازم‌التحریر تحویل می‌دهیم و در حقیقت صرفه اقتصادی برای ما نیز وجود ندارد.

این فروشنده ادامه می‌دهد: شرایط اقتصادی خانواده‌ها را نیز قبول داریم اما این شرایط بد شامل حال همگان است که نمی‌توان قیمت مشخصی برای یک محصول ارائه داد و امیدواریم با حمایت مسئولان بتوانیم شرایط متعادلی را در بازار فراهم کنیم.

وی بیان کرد: موضوع دیگری هم که در فروش اجناس وجود دارد جلب اعتماد برخی اجناس و برندهای خاص لوازم‌التحریر است که بیشتر خانواده‌ها به خرید آن برندها رغبت دارند و وقتی اجناس مشابه داخلی که قیمت مناسب‌تری را هم دارد پیشنهاد می‌دهیم خرید محصولات خود را ترجیح و از خرید اجناس داخلی اجتناب می‌کنند.

طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس اردبیل اجرا می‌شود

در اینباره رامین صادقی رئیس سازمان صمت استان اردبیل اظهار داشت: نظارت و بازرسی‌ها برای کنترل قیمت بازار با جدیت ادامه دارد و مشکل‌ترین مسئله که به ایجاد تخلفات فروشندگان در بازار دامن می‌زند عدم چسباندن برچسب قیمت است که هشدارها در صورت بی‌توجهی به این مسئله به آنان داده می‌شود و طی چند روز اخیر برای چندین متخلف پرونده تشکیل یافته و جریمه شده‌اند.

وی با اشاره به این که افزایش قیمت‌ها نیز نسبت به سال گذشته با توجه به وضعیت موجود تا حدودی عادی است افزود: قیمت مصوب برای هر جنس در بازار در نظر گرفته شده که فروش بیشتر از قیمت مصوب به هیچ عنوان پذیرفته نیست.

صادقی تصریح کرد: سازمان صمت استان در ایام خاص همچون ماه رمضان و زمان بازگشایی مدارس از واحدهای عرضه کالا اجرای طرح‌های خاصی را هم در دستور کار قرار می‌دهد که اجرای طرح نظارتی مدارس هر سال از 15 شهریور شروع شده و تا 15 مهر ادامه می‌یابد.

وی اظهار کرد: برای کنترل بازار ارائه دفتر سهمیه‌ای دانش‌آموزان نیز مبنای کار قرار گرفته که هر سال به همین شکل ادامه می‌یابد و درصدد حل مشکلات خانواده‌های دانش‌آموزان برای تأمین اقلام مورد نیاز آنان هستیم.

نوسانات ارزی دلیل اصلی قیمت نوشت‌افزار است

یوسف سرائی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم التحریر استان اردبیل نیز در این باره اظهار داشت: گرانی قیمت لوازم ‌التحریر نسبت به سال‌های گذشته به دلیل نوسانات ارزی و شرایط اقتصادی موجود بوده است و متأسفانه نوشت‌افزای که سال‌های گذشته با ارز 4 هزار و200 تومان وارد می‌شد دیگر با این ارز وارد کشور نمی‌شود.

وی با اشاره به این که قیمت کالاهای خارجی نیز چند برابر بیشتر از کالاهای داخلی افزایش یافته است بیان کرد: فروشندگان با رعایت قوانین کسب و کار و قیمت مصوب نسبت به ارائه خدمات و نوشت‌افزار اقدام می‌کنند و تاکنون تخلفی در این زمینه گزارش نشده است.

و اما کلام آخر این که رنگ و بوی مهر در مدارس استان زمانی به ثمر می‌نشیند که دانش‌آموزان بدون حسرت داشته‌های همکلاسی‌هایشان ماه مهر را آغاز کنند و خانواده‌ها مجبور نباشند برای فراهم کردن نوشت‌افزار فرزندانشان که یک نیاز اساسی است نان سفره‌های خود را کوچک‌تر کنند.

گزارش از زهرا رضازاده

انتهای پیام/132/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon