گزارش|کلافگی شهروندان سنندج از ترافیک خیابانهای هسته مرکزی/ نبود نظارت عامل حوادث کمربندی آبیدر است؟
گروه استانها- شهروندان از وضعیت ترافیک و بینظارتی و عدم حضور مأموران راهنماییورانندگی در خیابانهای هسته مرکزی و کمربندی آبیدر سنندج گلهمندند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، گویا گره ترافیکی و بینظارتی پلیس راهنمایی و رانندگی در شهر سنندج قرار نیست که به این زودیها بر طرف شود، ترافیکی که مردم شهر را کلافه کرده و باعث شده که نارضایتیهای مختلفی ایجاد شود.
براساس مشاهدات عینی خبرنگاران تسنیم، از جمله نقاطی که معمولاً در طور روزهای هفته در شهر سنندج در اکثر زمانها دچار ترافیک سنگین و گاهی نیمهسنگین است، هسته مرکزی شهر؛ میدان آزادی، میدان انقلاب، خیابان امام خمینی(ره)، پاسداران، صفری، سیدقطب و بوده که گاهاً در زمانهای نزدیک به ظهر و غروب بهطور کلی قفل شده و تنها راه نجات این است که رانندگان از حق خود گذشته و یا یک نفر از خودگذشتگی کرده و خودروها را رد کند.
در روزهای عصر پنجشنبه و جمعه نیز، کمربندی آبیدر و خیابان منتهی به محله تکیهوچمن سنندج دچار ترافیک بسیار سنگین شده و این وضعیت، گلهمندی و نارضایتیهای بسیار شدید ساکنان محل را به همراه داشته است.
البته، اگر یک بار به نقاطی همچون «میدان آزادی و انقلاب» سنندج سری بزنید و تنها چند دقیقه نظارهگر وضعیت باشید، رانندگانی را میبینید که بهدلیل عدم حضور و نظارت مأموران راهنمایی و رانندگی، مسافر سوار و پیاده کرده و یا در بلوار کمربندی آبیدر» سنندج با سرعت زیاد، رانندگی کرده و موتورسواران جوان نیز با موتورهای بدون پلاک در این مسیر تکاف کشیده و باعث ایجاد مزاحمت برای شهروندان شدهاند که آخرین تصادف مربوط به 31 تیرماه سالجاری بود که یک دستگاه خودروی L90 بهعلت سرعت غیرمجاز و بیاحتیاطی راننده در همین کمربندی آبیدر با تیر چراغ برق برخورد و این حادثه دو نفر مصدوم و یک کشته به جا گذاشت.
خبرنگار تسنیم در خصوص مشکل گره ترافیکی و سوار و پیادهکردن مسافر در دور میادین خیابانهای هسته مرکزی شهر و چرایی عدم حضور و نظارت پلیس راهنمایی و رانندگی در بلوار کمربندی آبیدر سنندج، با فرمانده انتظامی و رئیس پلیس راهور استان کردستان گفتوگو کرده، که در ادامه از نظر خوانندگان محترم میگذرد:
دستور فرمانده انتظامی استان به رئیس پلیس راهور کردستان چه بود؟
سردار علی آزادی، فرمانده انتظامی استان کردستان 20 مردادماه امسال در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه «چرا نظارت بر حوزه ترافیک ضعیف و رانندگان بهدلیل عدم حضور ماموران راهنمایی و رانندگی در دور میادین مسافر سوار و پیاده کرده و در کمربندی آبیدر سنندج نیز خبری از دوربینهای ثبت تخلف رانندگی و کنترل سرعت نیست، گفت: «تذکر بهجایی دادید».
وی به حوزه راهنمایی و رانندگی و ترافیک سطح شهر اشاره کرد و گفت: متأسفانه در مباحث مختلف، هر اتفاقی بیفتد، همه نیروی انتظامی را نشانه گرفته و فکر کرده متولی اصلی ساماندهی ترافیک پلیس است؛ گرچه ما نمیخواهیم از خودمان رفع مسئولیت کرده اما باید، دیگر سازمانهای متولی را نیز وادار به تحرک کنیم.
فرمانده انتظامی استان کردستان بخشی از مشکلات ترافیک را مربوط به زیرساختها و کمبود بودجه دانست و افزود: تأمین امکانات برعهده پلیس نیست و شورای عالی ترافیک و شورای پیشگیری از تصادفات و سوانح جادهای، ایمنی راهها و سازمانهای مختلفی متولی و در رأس آن هم، استاندار نیز جلساتی را در این راستا تشکیل میدهد.
وی بخشی از مشکلات ترافیک درون شهری را ناشی از عدم وجود پارکینگ، عدم ترسیم مبلمان شهری، عدم اصلاح هندسی شهر، فراوانی خودرو و عدم گنجایش و ظرفیت خیابانها خواند و تصریح کرد: این مشکلات دست به دست هم داده که ترافیک بهوجود بیاید.
سردار آزادی بیان کرد: زمانیکه پارکینیگی وجود نداشته و رانندگان خودرو خود را در خیابانها گذاشته، ضمن ایجاد ترافیک، ممکن است در معرض سرقت قرار گرفته و افزایش آمار سرقت و ناامنی را بهدنبال خواهد داشت.
وی اظهار کرد: در بحث سرقت، سایر جرائم و شورای عالی ترافیک درصد بسیار محدودی مربوط به پلیس است، به طوریکه براساس نظریه کارشناسی، تنها 18 درصد جزو وظایف نیروی انتظامی بوده و باید سایر دستگاههای متولی پاسخگو باشند.
فرمانده انتظامی استان کردستان ادامه داد: زمانیکه سرقتی اتفاق میافتد، همه فکر کرده باید پلیس پاسخگو باشد در حالیکه بیکاری، اعتیاد معضل و آسیب اجتماعی سبب ایجاد این وضعیت شده، استان کردستان در حوزه آمار بیکاری جزو هشت استان برتر بوده؛ گرچه قصد توجیه کردن را نداشته، ما هم مقصریم، البته همه متولیان امر مقصرند و بایستی پاسخگو باشیم.
وی با یادآوری اینکه استان کردستان کمترین آمار جرم و جنایت کشور را دارد، عنوان کرد: سایر سازمانهای متولی همچون «دانشگاهی، فرهنگی، دستگاه قضایی و ادارات مختلف» در بحث سرقت و اقدامات پیشگیرانه، نقش اساسی دارد، کمااینکه پلیس نیز نقش داشته اما در کشفیات نقش ویژهتر است، بهطوری که اگر جرمی یا قتلی اتفاق بیفتد، مأموران انتظامی بلافاصله ورود میکنند.
فرمانده انتظامی استان کردستان گفت: بنده دغدغه خبرنگار تسنیم مبنی بر وضعیت ترافیک را قبول داشته و خود را موظف به حل مشکل این حوزه دانسته و همه ظرفیتها را پای کار آورده اما باید سایر سازمانهای متولی نیز پای کار بیایند.
سردار آزادی: انتقادات سازنده تسنیم در کردستان را بر دیده منت میگذاریم؛ خود را موظف به پیگیری مطالبات مردم میدانیم
وی به رئیس پلیس راهور انتظامی استان کردستان دستور داد که به همراه خبرنگار تسنیم از وضعت ترافیک و کمربندی آبیدر بازدید میدانی داشته و بخشهایی که مربوط به پلیس بوده، حل و حوزههایی که جزو وظایف ما نیست، در شورای ترافیک مطرح و پیگیری شود.
سردار آزادی تصریح کرد: پلیس همواره در کنار مردم و خبرنگاران بوده و رؤسا و معاونتهای مختلف انتظامی موظف به همکاری بوده و انتقادات سازنده تسنیم را بر دیده منت گذاشته و هرآنچه که در راستای خدمترسانی مطلوب و رفع مشکلات مردم باشد، خود را موظف به پیگیری میدانیم.
فرمانده انتظامی استان کردستان خطاب به خبرنگار تسنیم اظهار کرد: در بازدیدهای میدانی و هرجایی هم که نیاز به حضور بنده باشد، در خدمت خواهم بود.
سرهنگ برزو مرادی، رئیس پلیس راهور استان کردستان نیز در توضیح علت ترافیک سطح شهر به خبرنگار تسنیم گفت: مشکل زیرساختها مربوط به پلیس نیست، حدود 3100 دستگاه تاکسی فعال در سطح شهر داشته و مهمترین گزینه برای تجمع آنان، داشتن پارک سوار بوده که در محلی مشخص تجمع و مسافر سوار و پیاده کنند.
وی گفت: وظیفه پلیس «اعمال قانون» بوده اما بنا به دستور «سردار آزادی» فرمانده انتظامی استان کردستان، رویکرد به انجام اقدامات پیشگیرانه، تذکر و فرهنگسازی تغییر یافته کمااینکه خبرنگاران نیز در این راستا همواره یاریگر ما بودهاند.
رئیس پلیس راهور استان کردستان افزود: وظیفه پلیس در حوزه ترافیک همچون گذشته و به صورت سنتی نیست باید بااستفاده از دوربینهای هوشمند، کارها پیش برود؛ در مورد کمربندی آبیدر گرچه هماکنون بهدلیل شرایط کرونایی بخشی از مسیر بسته و فضا کمتر شده اما ایرادات را نیز قبول داشته و حل مشکلات این حوزه و اجرای دستورات فرمانده انتظامی را وظیفه خود میدانیم.
سرهنگ مرادی از خبرنگار تسنیم خواست که از مسئولان شهرداری مطالبه مردمی مبنی بر نصب چنددستگاه دوربین کنترل سرعت، هوشمندسازی را اجرایی کرده که در آن صورت صفر تا صد این حوزه را انجام دهیم.
حشمتالله صیدی، شهردار سنندج در پاسخ به پیگیری و سؤال خبرنگار تسنیم که چرا دوربینهای هوشمند کنترل سرعت در بلوار کمربندی آبیدر نصب نمیکنید، گفت: بله، نصب دوربینهای هوشمند کنترل سرعت در این مسیر لازم بوده و باید از محل اعتبارات جرائم رانندگی این امکان فراهم میشد اما بهدلیل مشکلات کنونی دولت، بسیاری از این منابع خرج حوزههای دیگر همچون یارانه شده و به درآمدها به شهرداری پرداخت نمیشود و این اعتراضیست که همواره شهرداریها به دولت دارند.
به گزارش تسنیم؛ از آنجا که فرمانده انتظامی استان کردستان همواره نقدپذیر و دغدغه حل مشکلات و رضایتمندی مردم و شهروندان را داشته و بارها و بارها با اقدامات متعدد و به دور از هیاهوی رسانهای، شخصاً برای بررسی و رفع موانع حوزههای مختلف ورود و دستورات لازم را داده اما جای سؤال است که پس از گذشت 14 روز هنوز خبری از رئیس پلیس راهور استان برای اجرای دستور «سردار آزادی» و بازدید میدانی از کمربندی آبیدر به همراه خبرنگار تسنیم نیست!
خبرنگار تسنیم همچنان پیگیر مطالبات مردم مبنی بر ضرورت ساماندهی ترافیک و حضور مأموران راهنمایی و رانندگی در خیابانها و میادین هسته مرکزی و کمربندی آبیدر سنندج بوده و در گزارشات بعدی، اقدامات انجام شده را به اطلاع مخاطبان محترم میرساند.
انتهای پیام/481/ ت