جشنواره تلویزیونی باعث دیده‌شدن «سال‌های خاموشی» شد/ ماجرای تعطیلی کارخانه قند شازند

جشنواره تلویزیونی باعث دیده‌شدن «سال‌های خاموشی» شد/ ماجرای تعطیلی کارخانه قند شازند

کارگردان مستند «سال‌های خاموشی» مستند خود را روایتی از درد مردم شازند دانست و گفت: بعد از تعطیلی این کارخانه آمار بیکاری در شهرستان به شدت افزایش یافت.

 به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمد طالبی کارگردان مستند «سال‌های خاموشی» که اثرش به تازگی در چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند به روی آنتن شبکه مستند سیما رفت، درباره این اثر گفت: با توجه به اینکه موضوع تعطیلی کارخانه قند شازند به زادگاهم مرتبط بود و در کودکی فعالیت این کارخانه را دیدم، به محض تعطیلی این کارخانه دغدغه ساخت اثری درباره چرایی این اتفاق را داشتم.

وی ادامه داد: یکی از مؤلفه‌ها در ساخت این اثر آن بود که استان مرکزی امروزه پایتخت صنعتی ایران است، اما زمانی که کارخانه قند شازند به عنوان اولین کارخانه استان تأسیس می‌شود، اصلاً این استان صنعتی نبود، بلکه کشاورزی، زراعت و دامداری در آن وجود داشت و کارخانه قند به عنوان پیشقراول صنعتی شدن این استان محسوب می‌شود؛ قطعاً اینکه چرا امروزه این کارخانه سال‌های خاموشی را سپری می‌کند مسئله بسیار مهمی است.

کارگردان مستند «سال‌های خاموشی» با تأکید بر اینکه به نظر می‌رسد قرار است این کارخانه همچنان در خاموشی بماند، تصریح کرد: بعد از تعطیلی این کارخانه آمار بیکاری در شهرستان به شدت افزایش یافت و شاهد مهاجرت نیروی کار به دیگر بخش‌های استان بودیم. تعطیلی این کارخانه قطعاً با زندگی تعداد قابل توجهی از خانوارها مرتبط است و مهم‌ترین هدفم از ساخت این اثر نیز برخلاف اینکه از طرف افراد مختلف به من گفته شده بود به دلیل مسائل سیاسی و وجود مسائلی مانند سلطان شکر، صفر شدن تعرفه واردات و .... به سمت این اثر نروم، اما به خاطر دغدغه‌ام این اثر را ساختم و در نهایت نیز به سرانجام رسید.

طالبی در ادامه اظهار داشت: سال‌ها بود که می‌خواستیم حرف تعطیلی کارخانه شازند را به گوش افراد برسانیم و حتی یک بار یکی از نمایندگان مجلس نیز این موضوع را مطرح کرد، اما قطعاً زبان مستند باعث شد که قصه تعطیلی این کارخانه و اتفاقاتی که در آن رخ داده به خوبی دیده شود.

وی با تأکید بر اینکه ساخت این اثر دو سال و نیم زمان برد، افزود: یک سال زمان برای کار پژوهشی این مستند صرف شد، البته کار با شرایط سخت همراه بود چرا که دسترسی به یکسری منابع بسیار سخت بود اما خوشبختانه این اتفاق رخ داد و اصلی‌ترین رضایتم از ساخت این اثر نیز مطرح شدن دغدغه مردم است، چرا که به عنوان بخشی از صدای مردم این شهرستان توانستم به گوش دیگران برسانم، مهم‌ترین سؤالم این است که چرا تعطیلی این کارخانه به سرانجام نمی‌رسد؟

کارگردان مستند «سال‌های خاموشی» با بیان اینکه جشنواره تلویزیونی مستند که امسال چهارمین دوره برگزاری آن است، کمک بسیار خوبی به دیده شدن آثار مستند می‌کند، افزود: آثارم در جشنواره سینماحقیقت و حتی جشنواره‌های جهانی به نمایش در آمده، اما بازخوردی که نمایش آثار در جشنواره تلویزیونی مستند دارد با توجه به خیل عظیم مخاطبان تلویزیون، یکی از بزرگ‌ترین موهبت‌هایی است که می‌تواند برای اثر مستند رخ دهد و از این بابت بسیار خوشحالم.

طالبی در ادامه با اشاره به اینکه دومین سال است که در این جشنواره شرکت کرده است، گفت: امسال دومین سالی است که در این جشنواره شرکت کردم و اولین بار نیز دو سال قبل و با مستند «زبان مادری» در این جشنواره شرکت کرده بودم و از همان زمان با این جشنواره آشنا شدم. تفاوت این جشنواره با دیگر جشنواره‌ها آن است که این جشنواره در مدیوم تلویزیون برگزار می‌شود و پخش آثار آن هم در ابعاد بزرگی مانند تلویزیون مهم‌ترین ویژگی این جشنواره محسوب می‌شود.

طالبی در پایان خاطرنشان کرد: اگر در جشنواره تلویزیونی مستند شرایطی فراهم شود که مستندسازان بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند، اتفاق بسیار مهمی محسوب می‌شود؛ چرا که نبود محفلی برای برقراری ارتباط میان مستندسازان حلقه گمشده جشنواره‌ها به حساب می‌آید.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران