۷ پروژه عشایری با ۸.۵ میلیارد تومان اعتبار در استان خراسان جنوبی افتتاح می‌شود

7 پروژه عشایری با 8.5 میلیارد تومان اعتبار در استان خراسان جنوبی افتتاح می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: همزمان با هفته دولت ۷ پروژه با اعتباری بالغ بر ۸.۵ میلیارد تومان در حوزه عشایری استان افتتاح می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، عصمتی پور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: همزمان با هفته دولت 7 پروژه با اعتباری بالغ بر 8.5 میلیارد تومان در اداره کل امور عشایری خراسان جنوبی افتتاح می شود.

وی تعداد خانوار بهره مند از این پروژه ها را 377 خانوار شامل 2 هزار نفر عنوان کرد و افزود: این پروژه ها شامل آبرسانی، احداث دیوار ساحلی، منبع دفنی ذخیره آب و بازگشایی راه های عشایری است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی بیان کرد: نگاه دولت به حوزه عشایری نگاه ویژه ای است چون هر سیاه چادر یک بنگاه تولیدی اعم از گوشت قرمز، لبنیات، صنایع دستی، گردشگری و پایگاه انتظامی است و به همین دلیل نگاه دولت تدبیر و امید به این حوزه خاص است و حمایت های خوبی در این حوزه شده است.

عصمتی پور با بیان اینکه در زمینه آبرسانی سیار روزانه 700 مترمکعب آب با 23 دستگاه تانکر آبرسانی می شود تصریح کرد: علاوه بر این، طرح های آبرسانی پایدار در این مناطق در دستور کار است.

وی با اشاره به افتتاح فاز نخست طرح آبرسانی به محلات عشایری خواجه منجیکوه شهرستان نهبندان به طول 21 کیلومتر و نیم خاطرنشان کرد: برای اجرای این طرح چاه آب تجهیز شده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه  در طرح کامل این پروژه آبرسانی به 39 محله عشایری در دستور کار است یادآور شد: با اجرای این پروژه تعداد جمعیت بهره مند 4 هزار نفر است.

عصمتی پور با بیان اینکه در این راستا در افق بلند مدت 65 هزار رأس دام از نعمت آب برخوردار می شوند اظهار داشت: طول کامل پروژه آبرسانی به منطقه خواجه منجیکوه نهبندان 81 کیلومتر است که در فاز نخست این پروژه 7 میلیارد و 800 میلیون تومان هزینه شده است.

وی اظهار داشت: برای اجرای فاز دوم به طول 32.5 کیلومتر 9 میلیارد تومان اعتبار دریافت شده است که 35 درصد پیشرفت داشته است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فاز سوم آبرسانی این پروژه به زودی در حوزه چاه زرد خواجه منجیکوه آغاز خواهد شد گفت: در مجموع در  3 فاز طرح آبرسانی به محلات عشایری خواجه منجیکوه 39 محله عشایری از نعمت آب بهره مند می شوند.

عصمتی پور با اشاره به اینکه فاز سوم پروژه خواجه منجیکوه به طول 27 کیلومتر با اعتبار 14 میلیارد تومان آغاز خواهد شد یادآور شد: در مجموع برای اجرای کامل پروژه آبرسانی به مناطق عشایری خواجه منجیکوه بیش از 31 میلیارد تومان هزینه می شود.

وی با بیان اینکه در طرح آبرسانی پایدار، هدف تامین آب شرب بهداشتی برای عشایر است خاطرنشان کرد: ماندگاری و اشتغال عشایر نیز از دیگر اهداف آبرسانی پایدار است.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به پرداخت یک میلیارد تومانی تسهیلات قرض الحسنه به عشایر خراسان جنوبی افزود: در راستای ایجاد اشتغال برای جوانان 200 وام قرص الحسنه برای خرید و نگهداری دام تعیین شده است که به منظور حمایت آنان لیست اسامی به بنیاد برکت ارسال شده است.

 عصمتی پور از اجرای طرح سایبان برای نخستین بار در کشور در استان خراسان جنوبی خبر داد و اظهار داشت:  افزایش تولید محصولات دامی، جلوگیری از افزایش تنش های آبی، کاهش آب بدن دام و بهبود کیفیت محصولات دامی از جمله مزایای این طرح است.

وی به تسهیلات پرداختی 10 درصد و یک ساله به عشایر استان اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح برای تکمیل زنجیره تولیدی گوشت قرمز است که در این راستا از ابتدای امسال تاکنون حدود 9 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت و 219   نفر از این تسهیلات بهره مند شدند.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی افزود: از ابتدای سال جاری از محل این تسهیلات 20 هزار راس دام پروار و 300 تن گوشت قرمز در استان افزایش یافته است.

عصمتی پور به استخدام 12 نیرو از محل سهمیه استخدامی سال 98 اشاره کرد و یادآور شد: آزمون و مصاحبه تکمیلی انجام شده است و این افراد به استان معرفی شده اند و در حال گزینش هستند.

وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید بیان کرد: سال قبل 10 هزار دانش آموز عشایر داشتیم که امسال اکثر محلات دکل گذاری ها و تحت پوشش قرار گرفته اند و اینترنت انجام شده است تا دانش آموزان از شبکه شاد استفاده کنند تا 15 شهریور که آغاز سال تحصیلی است تلاش داریم تا حداقل ترین امکانات برای دانش آموزان فراهم شود.

توسلی، معاون توسعه و عمران اداره کل امور عشایری خراسان جنوبی نیز در این نشست بیان کرد: در زمینه گیاهان دارویی جمع آوری گیاه از مراتع و کشت گیاهان دارویی مدنظر است که در زمینه کشت با مرکز تحقیقات کشاورزی تفاهم نامه ای منعقد شده است.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال 380 هزار راس دام بیمه شده است خاطرنشان کرد: تعهد امسال اداره کل امور عشایری استان بیمه کردن 600 دام در سال است.

معاون توسعه و عمران اداره کل امور عشایری خراسان جنوبی بیان کرد: آبرسانی برای عشایر با تانکرهای سیار انجام می شود که بعضا با مشکلاتی نیز مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین از دو سال قبل اجرای طرح‌های آبرسانی پایدار در دستور کار قرار گرفت و در این راستا اعتبارات خوبی در اختیار استان قرار گرفت.

 توسلی با اشاره به اینکه در این زمینه دو پروژه در خواجه منجیکو نهبندان و منطقه بمرود زیرکوه در حال اجرا است گفت: فاز نخست پروژه آبرسانی خواجه منجیکو نهبندان با اعتبار 75 هزار میلیون ریال به طول 2 کیلومتر اجرایی می شود.

وی تصریح کرد: همچنین در این راستا احداث دیوار ساحلی کال سرخ سربیشه با 15 خانوار به طول 150 متر، بهسازی چشمه کال سرخ با 320 میلیون ریال و 15 خانوار برخوردار، احداث 5 باب منبع ذخیره آب از محل تفاهم کمیته امداد برای توسعه شهر درح با 600 میلیون ریال اعتبار قابل افتتاح است.

معاون توسعه و عمران اداره کل امور عشایری خراسان جنوبی به اهداف اجرای این پروژه ها اشاره کرد و یادآور شد: هدف از اجرای این پروژه ها تامین آب آشامیدنی سالم برای عشایر و دام است.

توسلی یادآور شد: در این مدت بازگشایی راه عشایری پلنگ آباد بشرویه به طول 5 کیلومتر با اعتبار 100 میلیون ریال برای بهره مندی 22 خانوار، شن ریزی راه عشایری چاه حاجی بشرویه با اعتبار یک هزار و 50 میلیون ریال برای بهره مندی 60 خانوار به بهره برداری می رسد.

وی افزود: عملیات بازگشایی شن ریزی و مرمت راه دسترسی جاده جنگل نخاب خوسف با اعتبار 800 میلیون ریال به طول 35 کیلومتر انجام می شود که 200 خانوار از این طرح بهره مند می شوند.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: برای تامین، کنترل و مدیریت آب در مناطق عشایری سامانه ای در حال راه اندازی است که با پیامک عشایر درخواست این قشر بررسی و در نوبت تحویل آب قرار می گیرد.

توسلی یادآور شد: عشایر استان می توانند مشکلات تامین آب خود را به شماره 3000484333  ارسال کنند.

 انتهای پیام/255/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon