قطار توسعه کردستان یک قدم تا ایستگاه پایانی؛ راه‌آهن همدان ـ سنندج تحولی اساسی در غرب کشور ایجاد می‌کند


قطار توسعه کردستان یک قدم تا ایستگاه پایانی؛ راه‌آهن همدان ـ سنندج تحولی اساسی در غرب کشور ایجاد می‌کند

گروه استان‌ها ـ راه‌آهن همدان ـ سنندج ماه‌ها و روزهای پایانی خود را طی کرده و با اتمام این پروژه و شنیدن سوت قطار، شاهد تحولی اساسی در غرب کشور و استان کردستان خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، عملیات پروژه اتصال راه‌آهن استان کردستان به خط سراسری که از آرزوهای دیرینه مردمان این دیار، تجار و بازرگانان و کلید توسعه محور غرب کشور بوده، اخیراً به سرعت پیش رفته تا ایستگاه قطار روز به روز به مراحل پایانی خود نزدیک‌تر شده و نقشی اساسی در توسعه این استان و غرب کشور ایفا کند.

بهرام نصراللهی‌زاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان در بازدید از دفتر استانی خبرگزاری تسنیم در سنندج، در گفت‌و‌گو با خبرنگاران این رسانه، درباره آخرین وضعیت پروژه راه‌آهن تهران-همدان-سنندج اظهار داشت: کار اصلی این پروژه به خوبی پیش رفته و از مبدا تا همدان به بهره‌برداری رسیده و میزان باقیمانده عملیات از همدان به سنندج تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

وی با بیان اینکه در چندسال اخیر توجه بی‌سابقه‌ای به اتمام این پروژه شده است، افزود: در قانون بودجه، اعتبار این پروژه در سال 97 حدود 48 میلیارد تومان بود، که 30 میلیارد تومان آن تخصیص یافت اما در سال 98 در قانون مصوب 150 میلیارد تومان اعتبار ابلاغی به این پروژه مصوب شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان بیان کرد: از 150 میلیارد تومان اعتبارابلاغی اختصاص یافته این پروژه، حدود 135 میلیارد ابلاغ شده اما در عمل در سال گذشته 390 میلیارد به این پروژه اختصاص یافته است.

وی گفت: در قانون بودجه سال 99 نیز حدود 350 میلیارد تومان به پروژه راه‌آهن همدان-سنندج تخصیص داده شده که 250 میلیارد تومان آن نقد و در حال حاضر پروژه کاملاً فعال و در صورت اتمام، تحول بزرگی در استان ایجاد خواهد کرد.

نصراللهی‌زاده اذعان کرد: ریل‌گذاری پروژه در انتهای مسیر به‌صورت دستی و سنتی آغاز شده اما در مسیر همدان با توجه به مشکلات تملک و اراضی زمین و قطع تردد تقاطع لالجین به همدان، پروژه زمان بیشتری را طی کرد که در صورت حل این مشکلات، ریل‌گذاری و ادامه کار به صورت مکانیزه انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه همکاری و رایزنی‌های با استانداری، پلیس راه و مسئولان همدان جهت موافقت با انسداد جاده لالجین به بهار انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه کار به خوبی پیش رفته و در مجموع هم ایستگاه سنندج شروع و زیرسازی‌ها با قطعه سوم به اتمام رسیده و 85 درصد زیر سازی‌ها انجام شده است.

پروژه راه‌آهن همدان-سنندج مشکل اعتباری ندارد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان ادامه داد: بحث ریل‌گذاری و ایجاد ایستگاه سنندج به خوبی پیش می‌رود و اکنون پروژه و پیمانکاران مشکل مالی ندارند و غریب به هزار نفر در بخش‌های مختلف این پروژه در حال انجام کار بوده و امیدوارم بتوانیم این پروژه تا پایان سال‌جاری به بهره‌برداری برسد و شاهد اتصال ریلی به شبکه راه آهن باشیم.

وی با ذکر اینکه ثمره 4 دهه خدمات نظام به استان کردستان، هم‌اکنون خود را نشان می‌دهد، گفت: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، کردستان به‌دلایل مختلف دچار عقب‌ماندگی‌های مزمن و تاریخی بوده و باید همه مسئولان برای جبران کمبودها تلاش کنند.

نصراللهی‌زاده با بیان اینکه کردستان یک استان مرزی و به‌دلایل ناامنی‌های مرزی و وضعیت توپوگرافی منطقه، کارهای زیربنایی کمتری در این دیار انجام شده است، گفت: اقدامات عمرانی در این استان پر هزینه بوده، به طوری‌که یک متر احداث تونل و جاده در محور سنندج-همدان برابر 20 کیلومتر آزاد راه مناطق کویری، دشتی و کویری کشور است.

وی رویکرد نظام در مناطق محروم را حرکت به سمت توزیع عادلانه و ارتقای زیرساخت‌های استان عنوان و خاطرنشان کرد: در تمامی روستاهای بالای 20 خانوار جمعیت، صددرصد خدمات برق‌رسانی ارائه شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان بیان داشت: در حوزه راه روستایی جزو آخرین استان‌ و با میانگین سرانه کشوری بسیار فاصله داشته اما باز هم سرعت فعالیت در این حوزه قابل توجه و در این مدت، حدود 900 متر راه روستایی بهسازی و آسفالت شده و اکنون شاخص‌ها 50 درصد پیشرفت داشته است.

پروژه گردنه صلوات‌آباد سنندج تا پایان سال‌جاری به اتمام می‌رسد

وی از اتمام پروژه گردنه صلوات‌آباد سنندج تا پایان سال‌جاری خبر داد و افزود: در حوزه راه‌های اصلی اقدامات خوبی انجام شده، کریدور بزرگ راه‌های غرب کشور که مرز بازرگان تا بندر امام به جنوب را اتصال داده، حدود 220 کیلومتر بزرگراه و 150 کیلومتر دیگر در حال اجرا است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان با ذکر اینکه جاده بیجار به همدان، جاده کامیاران به مریوان و جاده سقز به مریوان در حال اتمام است، عنوان کرد: فرودگاه دوم سقز امسال به بهربرداری خواهد رسید و کردستان جزو هفتمین استان کشور بوده که صاحب فرودگاه دوم خواهد شد.

وی ابراز کرد: در بحث گازرسانی روستایی 10 تا 12 درصد میانگین کشور رشد بیشتری داشته و 100 درصد جمعیت شهری و بالای 93 درصد جمعیت روستایی به پوشش شبکه گازرسانی متصل شده است.

نصراللهی‌زاده خاطرنشان کرد: اقدامات انجام شده در حوزه آب رسانی، ساخت سدها و آب شرب در جمعیت شهری و روستاها بسیار خوب پیش رفته و با احداث سدهای مختلف آبرسانی به بانه، دیواندره، سقز و کامیاران تامین شده است.

در دوران شیوع کرونا هیچ بیماری در کردستان بدون تخت بستری نماند

وی گفت: در تبدیل اراضی دیم به آبی، صنایع سنگین، زنجیره فولاد و پتروشیمی، حوزه ورزشی، بخش مراکز بهداشتی و درمانی، خانه بهداشت روستایی و حوزه بهداشت تحولات ارزشمندی در استان انجام شده، به طوری‌که در زمان شیوع ویروس کرونا هیچ بیماری بدون تخت بستری وجود نداشت که سیستم درمانی ما نتواند در بیمارستان پذیرشش کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان با اشاره به اینکه سرانه تخت بیمارستان‌های استان از میانگین کشوری بالاتر است، افزود: در کشور به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 220 تخت بیمارستانی وجود داشته در حالی‌که در کردستان 208 تخت وجود دارد.

نصراللهی‌زاده ضعف بنیه اقتصادی استان را مشکل اساسی دانست و اظهار کرد: امیدواریم با ایجاد این زیر ساخت‌ها به تولید ثروت و درآمد دست یافته و روز به روز شاهد توسعه و پیشرفت کردستان باشیم.

انتهای پیام/484/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon