استان تهران در کشت گلخانه‌ای رتبه نخست ایران را کسب کرد

استان تهران در کشت گلخانه‌ای رتبه نخست ایران را کسب کرد

گروه استان‌ها ـ استاندار تهران گفت: استان تهران در کشت گلخانه‌ای رتبه نخست کشور را با ۴ هزار هکتار اراضی گلخانه ای به خود اختصاص داده است.

گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، امروز همزمان با دومین روز از هفته دولت، یک مجموعه صنایع غذایی  با ظرفیت اشتغالزایی بیش از 1500 نفر و اعتباری بالغ بر 400 میلیارد تومان با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، حسین توکلی کجانی فرماندار ویژه شهرستان ری، کریم ذوالفقاری مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران، امین بابایی بخشدار کهریزک و دیگر مسئولان افتتاح و به بهره برداری رسید.

انوشیروان محسنی بندپی در مراسم افتتاح فاز نخست  این مجتمع صنایع غذایی با اشاره به ویژگی‌های خاص استان تهران از لحاظ تراکم و بار جمعیتی اظهار داشت: با وجود دربرگیری 1.2 اراضی کشاورزی و دامی در کشور، اما به لحاظ تولیدات، 5 درصد تولیدات زراعی و باغی کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به ظرفیت تولید استان تهران بیان کرد: با وجود محدودیت اراضی اما 6 میلیون تن در سال بهره برداری از اراضی کشاورزی در استان تهران وجود دارد.

استاندار تهران افزود: براساس سیاست راهبردی وزارت جهاد کشاورزی به لحاظ افزایش سطح زیرکشت گلخانه‌ای، حمایت‌های همه جانبه از صنایع تکمیلی، افزایش بهره وری از منابع آبی، افزایش راندمان آبیاری و در کنار آن‌ها توجه به صنایع دانش بنیان جایگاه بسیار خوبی به استان تهران بخشیده است.

محسنی بندپی تصریح کرد: استان تهران در کشت گلخانه‌‌ای رتبه نخست کشور را با 4 هزار هکتار اراضی گلخانه‌ای به خود اختصاص داده است و میانگین برداشت محصولات آن حدود 32 تن در هر هکتار و 3 برابر کشور است.

وی ادامه داد: استان تهران در برخی از تولیدات کشاورزی نظیر تخم مرغ و گیلاس رتبه اول و تا سوم را دارد که البته همچنان نیازمند توجه بیشتر هستیم که بتوان در راستای اقدامات سال‌های گذشته چه در بعد کمّی و کیفی محصولات، شاخص ارتقایی داشته باشیم.

استاندار تهران سپس گفت: یکی از سیاست های کشاورزی در سال 99، ارتقا میزان تولیدات محصولات باغی و کشاورزی از 6 میلیون تن به 6 میلیون و 300 هزار تن است که امید است تا پایان سال محقق شود.

محسنی بندپی با بیان اینکه ایجاد امنیت غذایی سبب خنثی شدن توطئه‌های دشمنان خواهد شد خاطرنشان کرد: امید است در سالی که توسط مقام معظم رهبری به سال جهش تولید نامگذاری شده با رفع موانع تولید بتوان در امنیت غذایی به خودکفایی برسیم.

حال بخش کشاورزی تهران خوب است

مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران نیز در این مراسم  اظهار داشت: در حال حاضر در استان تهران شرایط بسیار خوبی بین کشاورزان و متولیان بخش کشاورزی حاکم بوده و حال بخش کشاورزی تهران خوب است.

کریم ذوالفقاری افزود: بخش‌های بزرگ مشکلات بزرگ دارند، اما در تهران و پس از جدا شدن استان البرز، امروز 1 درصد از اراضی و بیش از 5 درصد از تولیدات کشاورزی کشور در استان تهران برداشت می شود.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران در ادامه گفت: بهره وری در استان تهران بسیار قابل توجه است و مجموع تولیدات استان تهران به 32 تن در هکتار می رسد که این نشانگر بهره‌وری سه برابری استان تهران نسبت به میانگین کشور است.

ذوالفقاری تصریح کرد: در اکثر استان‌های کشور بین 70 تا 90 درصد آب استان به بخش کشاورزی تعلق می‌گیرد اما در استان تهران 40 درصد از آب استان به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: از سال 95 تا به امروز تولید استان تهران نزدیک به یک میلیون تن افزایش پیدا کرده است که این افتخار بزرگی برای کشاورزان است.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران سپس ضمن‌ گلایه از خام فروشی بخش کشاورزی تصریح کرد: این موضوع در بخش صنعتی نیز به چشم می خورد، 67 درصد محصولات استان فرآوری و عمل آوری و سپس به فروش می رسد.

ذوالفقاری گفت: خوشبختانه صنایع تکمیلی استان در بخش کشاورزی به شدّت در حال فزونی است، همچنان که در سال 96، 180 هزار تن ظرفیت سردخانه ای در استان وجود داشت که در سال جاری به 600 هزار تن در حال بهره برداری و 600 هزار تن نیز با پیشرفت فیزیکی 30 تا 60 درصد وجود دارد.

وی با اشاره به ظرفیت کشاورزی استان تهران بیان کرد: 12 درصد شیر ایران در استان تهران تولید می شود که پس از استان اصفهان، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران در پایان خاطر نشان کرد: 17 درصد تخم مرغ و 60 درصد گیلاس کشور در استان تهران تولید می شود، به علاوه رتبه نخست در گل شاخه بریده را نیز دارا هستیم اما تغییر کاربری اراضی کشاورزی باعث ایجاد برخی مشکلات شده است که باید تدابیر مناسبی برای آن اندیشیده شود.

شاهد اتفاقات خوبی در ری هستیم

فرماندار ویژه ری در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت با بیان اینکه شهرستان ری از دیرباز مهد کشاورزی و تولید بوده است اظهار داشت: امروز اگرچه مجموعه‌های سرزمینی شهرستان ری طی تقسیمات سرزمینی تغییر کرده اما با وجود 17 درصد مساحت استان تهران، رتبه نخست در بسیاری از حوزه های کشاورزی را دارد.

حسین توکلی کجانی  بیان کرد: خوشبختانه با حمایت‌ها و پشتیبانی های مسئولان استانی به ویژه شخص استاندار تهران به موضوعات شهرستان ری، شاهد اتفاقات خوبی در ری هستیم.

وی افزود: اگر امروز شهرستان ری در تولید محصولات کشاورزی زبانزد است به دلیل سرریز رودخانه‌های شمال و غرب تهران به این منطقه است که سبب رونق بخش کشاورزی شده است.

توکلی کجانی سپس با اشاره به تغییر کاربری برخی اراضی کشاورزی در شهرستان ری ادامه داد: با وجود تحولات مثبت در بخش کشاورزی اما متأسفانه سرریز مشکلات پایتخت سبب ایجاد برخی مشکلات و تغییر کاربری اراضی کشاورزی شده است.

وی تصریح کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم که محوریت آن با "سلامت مردم" است اتفاقات بسیار خوبی رُخ داده که یکی از آن ها موضوع " حذف آب‌های نامتعارف" بود که سبب شد در حال حاضر سبزیجات و صیفی جات با کیفیت مطلوبی را در این شهرستان داشته باشیم.

معاون استاندار تهران همچنین بیان کرد: یکی از موضوعاتی که به شدّت در شهرستان ری مورد توجه است موضوع " آمایش سرزمینی اراضی کشاورزی" است که برنامه ریزی مناسب جهت اجرای آن می‌تواند مانع بسیاری از تغییر کاربری‌ها شود.

وی گفت: "قانون حفظ اراضی کشاورزی" از ملزومات بخش کشاورزی شهرستان ری است اما نمی‌توان در مناطق مختلف براساس یک قانون حرکت کرد و باید دستورالعملهای محلی تدوین و تنظیم، و با موضوع منطقهای وارد فاز اجرایی شد.

فرماندار ویژه شهرستان ری در پایان خاطرنشان کرد: اراضی آستان عبدالعظیم(ع) و امام خمینی(ره) از ظرفیت بسیاری برای اقدامات پژوهشی و اشتغالزایی برخوردار است که در اینجا حمایت خود را از بخش کشاورزی به عنوان بخشی پیشران برای رشد و توسعه استان اعلام می کنیم

انتهای پیام /ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon