۹۳۸ پرونده خسارت کرونا در حوزه فرهنگی استان فارس تشکیل شد


938 پرونده خسارت کرونا در حوزه فرهنگی استان فارس تشکیل شد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در مورد خسارت کرونا نیز ۹۳۸ پرونده ثبت‌نام کرده‌اند که در حال دریافت وام خود هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، صابر سهرابی بعدازظهر امروز در نشست خبری هفته دولت، به تشریح خدمات دولت در حوزه فرهنگی، هنری و مذهبی پرداخت و اظهار داشت: به تبع سفر مقام معظم رهبری به شیراز، این شهر سومین حرم اهل بیت نام گرفت و با توجه به اینکه پایتخت تمدن و فرهنگ، جایگاه ویژه‌ای در رشد فرهنگ و هنر ایران دارد، با افزایش زیرساخت‌ها و تلاش فرهنگ‌وران و هنرمندان این جایگاه حفظ می‌شود.

وی  با بیان اینکه اگرچه در این سال‌ها فارس در حوزه‌های فرهنگی، هنری و مذهبی رشد قابل توجهی داشته، اما در طول 8 سال گذشته این روند سیر صعودی بیشتری به خود گرفته است، گفت: در حوزه فعالیت‌های مذهبی هم در تنوع فعالیت‌ها، هم تعداد و هم اعضا،کانون‌های فرهنگی هنری مساجد رشد و پیشرفت چشمگیری داشته‌اند، همچنین در حوزه قرآن و عترت هم تعداد حافظان و قاریان قرآن از یک هزار در سال 92، امروز به 6هزار نفر در استان رسیده است.

سهرابی گفت: از 5188 مسجد استان، امروز در 1401 مسجد کانون فرهنگی و هنری راه‌اندازی شد که 119612 نفر افزایش عضو داشته‌ایم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به  تعداد نشریات فعال در طی این سال‌ها اشاره کرد و افزود: تعداد نشریات فعال به 323 رسید که شمارگان آن‌ها در این سال‌ها به تیراژ 94 میلیون و 656 هزار افزایش یافت همچنین روزنامه‌ها نیز از 6 عدد در سال 92 به 12 عدد در سال 99 رسید.

سهرابی ادامه داد: امروزه همچنین همه شهرستان‌های فارس دارای هفته‌نامه مکتوب یا پایگاه‌های خبری هستند علاوه بر آن مؤسسات مطبوعاتی در فارس راه‌اندازی شده‌اند که گاه تا 20 نشریه کشوری را نمایندگی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه سرعت رشد فضاهای الکترونیک، رشد نشریات الکترونیک را به 125 درصدی رسانده است، ادامه داد: راه‌اندازی 63 دفتر و 106 خبرگزاری غیردولتی در کنار 8 خبرگزاری دولتی تاثیر شگرفی در آگاهی مردم استان فارس داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، تعداد ناشران فعال را با رشد 23 درصدی اعلام کرد و افزود: بیش از یک میلیون و 118 هزار جلد کتاب چاپ شده است و  این یعنی 2400 درصد رشد چاپ کتاب از سال 92 تا سال 99 و این بستر ، شیراز را در سال 98 به عنوان پایتخت کتاب ایران رسانید.

وی ادامه داد: در این سال‌ها فعالیت‌های هنری هم رشد چشمگیری در تمام حوزه@ها داشته است به گونه‌ای که از سال 92 تاکنون، تعداد نمایش به بیش از  274  با بیش پنج هزار اجرا رسید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در ادامه رشد موسیقی صحنه‌ای استان را هم 202 درصدی اعلام و تصریح کرد: 296 مجوز در این سال‌ها صادر شد که منجر به 638 اجرای موسیقی صحنه‌ای در استان شد. این تعداد اجرا جز با راه‌اندازی سالن‌های جدید که از 33 سالن در سال 92 به 44 سالن در سال 99  رسید، امکان‌پذیر نبود.

به گفته سهرابی، قبل از سال 92 پردیس‌های سینمایی در فارس وجود نداشت که در سال‌های اخیر با افتتاح پردیس‌های سینمایی و افزایش و کیفی‌سازی سالن‌های سینما و افزایش صندلی‌ها، با رشد 325 درصدی تماشاگران همراه بود.

وی همچنین گفت: در حوزه عمرانی از سال 92 تا سال 99، مجتمع‌های فرهنگی و هنری استان با زیربنای 6600 متر با 2000 متر افزایش به 8 مجتمع و 8600 متر مربع ارتقاء یافته است و  این اداره کل 18 مجتمع فرهنگی هنری جدید را به بهره‌برداری رسانده و‌ زیرساخت‌های فرهنگی حتی در روستاها هم پایه‌ریزی شده است.

سهرابی تصریح کرد: انجمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی هنری که به عنوان بازوان اداره ارشاد تلقی می شوند، تقویت شده و رشد 123 درصدی داشته‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به اینکه آموزشگاه‌های آزاد هنری هم رشد خوبی داشته و امروز  391 آموزشگاه در استان داریم، خاطرنشان کرد: این  آموزشگاه‌های آزاد در حوزه‌های هنری، مد و لباس، و مراکز مهارت‌آموزی با خروجی 33145 هنرآموز و  196000 فارغ‌التحصیل رشته‌های هنری همراه بوده است.

به گفته سهرابی، تا سال 92، تعداد نگارخانه‌های فرهنگی و هنری 8 عدد بود که با افزایش آنها روبرو بودیم و تعداد این نگارخانه‌ها امروز به 28 عدد رسید.

وی با بیان اینکه رشد قابل توجه 30 درصدی کانون‌های آگهی تبلیغات را هم در هشت سال گذشته شاهد بودیم، تصریح کرد: مؤسسات فرهنگی هنری فعال نیز 63 درصد رشد کرد. صدور مجوز 138 مؤسسه نشر دیجیتال توانست جایگاه ویژه‌ای در اشتغال  بابیش از 6680  نفر غیرمستقیم و بیش از 4000 شغل مستقیم در بخش فرهنگی و هنری داشته باشد.

به گفته سهرابی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه 300 نوع مجوز خود را در پنجره‌ای یکتا گردآوری و به 30 مجوز کاهش داده و در کنار این خدمات، سه هزار تن از فرهنگ‌وران، هنرمندان، فعالان قرآنی و اصحاب رسانه در صندوق اعتباری هنر عضو شده‌اند که بیمه آن‌ها از این سامانه انجام می‌شود. همچنین 450 فعال قرآنی نیز جدای از این سامانه نیز با پشتیبانی فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیمه فعالان قرآنی در استان هستند.

به عقیده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، راه اندازی بنگاه های موسسات مطبوعاتی از اقدامات دیگر دولت تدبیر و امید است که بدین وسیله، حمایت ها از موسسات مطبوعاتی، مدیریت و ساماندهی می شود.

سهرابی ادامه داد: در یک سال گذشته سه طرح مشاغل خانگی، تحفه و خسارت کرونا برای کمک به فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کشور وجود داشت که ما از استان‌هایی بودیم که بیشترین ثبت‌نامی را داشتیم. همکاران ما نیز تلاش کردند تا بتوانند بودجه اختصاص داده شده را برای کمک به فرهنگ و هنر فارس، جذب کنند در همین راستا، در طرح تحفه دو پرونده مراحل بانکی را به پایان رسانده‌اند و آماده دریافت وام هستند. در مورد خسارت کرونا نیز 938 پرونده با 1178 نفر اشتغال، ثبت‌نام کرده‌اند که در حال دریافت وام خود هستند.

وی همچنین به وضعیت تالار مرکزی شیراز اشاره کرد و ادامه داد: تالار مرکزی شیراز هم که حدود 10 سال پیش ساخت و سازش شروع شده، با توجه به مسائل و مشکلات مالی دولت، پیشرفت چندانی نداشته است.

سهرابی گفت: بودجه فعالیت‌های فرهنگی هنری و مذهبی برای استانی همچون فارس، بسیار اندک است. ولی درصد بودجه وزارت هم نسبت به دستگاه‌های دیگری که فعالیت‌های فرهنگی هنری دارند، بسیار پایین است.

انتهای پیام/424/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon