حمایت مجلس شورای اسلامی از ارتقای پژوهشکده آبخیزداری به پژوهشگاه


حمایت مجلس شورای اسلامی از ارتقای پژوهشکده آبخیزداری به پژوهشگاه

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر ضرورت ارتقای پژوهشکده آبخیزداری به پژوهشگاه گفت: قانون آبخیزداری بزودی در مجلس شورای اسلامی بررسی خواهد شد.

سیدجواد ساداتی نژاد «رئیس کمیسیون آب کشاورزی و منابع طبیعی» در مصاحبه با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با غرور آمیز خواندن عملکرد و دستاوردهای پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: خوشبختانه پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری خود را در جهان نشان داده  و توانسته است کارهای بسیار بزرگی مثل آبخوانداری و احداث سدهای زیرزمینی و تهیه اطلسهای حفاظت خاک  را در نقاط کشور انجام دهد.

رئیس کمیسیون آب، کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی با اشاره به اینکه احداث ایستگاههای آبخوانداری توسط پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، معجزه این پژوهشکده است؛ افزود: واقعیت این است که برای اینکه بتوانیم حوزه آبخیز خود را حفظ کنیم نیازمند ارتقاء و توسعه فعالیتهای آبخیزداری در کل حوزه های آبخیز کشور هستیم.

ساداتی نژاد با بیان اینکه وضعیت نابسامان حوزه­ های آبخیز کشور، مشکلات بحران آب، فراوانی سیلها و مداخلات بشری در حوزه آبخیز اقتضا دارد آبخیزداری و تحقیقات آن توسعه پیدا کند ولی یک دفعه مصوبه­ای تصویب می­شود که 180 درجه مخالف این نگاه و وضعیت است؛ اظهار داشت: متاسفانه تصمیم شورای عالی اداری مبنی بر ادغام پژوهشکده­ آبخیزداری در سازمان تحقیقات جنگلها، بر خلاف عملکرد و دستاوردهای این مجموعه بوده و واقعا این مصوبه کارشناسی، فنی و علمی نیست.

وی با بیان اینکه بزرگترین مدافع آبخیزداری درکشور مقام معظم رهبری است، گفت: اینکه مقام معظم رهبری می­ فرمایند قضیه خاک از آب هم مهمتر است، یک دنیا حرف دارد. خاک این قدر اهمیت دارد که برای هر سانتیمتر خاک معمولی 200 سال زمان لازم است و 700 سال طول می کشد تا یک سانتیمتر خاک زراعی تولید شود.

رئیس کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ادغام پژوهشکده به معنای حذف و انحلال آن است، خاطر نشان کرد: موضوع ادغام پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در اولین فرصت در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت و با حضور مسئولین ذیربط به این موضوع رسیدگی خواهد شد.

ساداتی نژاد بیان داشت: پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری نه تنها باید به کار خودش ادامه دهد، بلکه باید به پژوهشگاه حفاظت خاک و آبخیزداری کشور ارتقا یابد و بدین منظور مجلس نیز حمایت اعتباری و ساختاری و تشکیلاتی نیز خواهد کرد و در بودجه های سنواتی و قانون برنامه هفتم توسعه و احکام دائمی برنامه­های توسعه کشور، تقویت آبخیزداری را مدنظر قرار خواهد داد.

رئیس کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی گفت: بزودی قانون آبخیزداری را پس از بررسی در کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی، به صحن مجلس شورای اسلامی خواهیم فرستاد تا دو ثروت فوق العاده مهم و اساسی کشور یعنی آب و خاک که میراث نسل آینده است حفاظت شود. این قانون علاوه بر اینکه نقشه راه و چشم انداز آتی را ترسیم خواهد کرد، موجب ثبات و پایداری حوزه­های آبخیز کشور خواهد شد.

گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ذیل پروندۀ تخصصی «معجزۀ آبخیزداری»، طی پنج ماه گذشته با تکیه بر آراء کارشناسان و خبرگان این حوزه، دلایل فنی و اجتماعی متعددی در مورد اشتباه بودن مصوبۀ دولت در موضوع انحلال این پژوهشکده، و لزوم ارتقاء پژوهشکدۀ حفاظت خاک و آبخیزداری به «پژوهشگاه» را منعکس کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon