۳ توصیه حیاتی برای جلوگیری از "سرطان سینه"


3 توصیه حیاتی برای جلوگیری از "سرطان سینه"

"سرطان سینه" در صورت تشخیص در مراحل اولیه، کاملاً قابل درمان و ریشه‌کن شدن است؛ در این مطلب به ۳ توصیه حیاتی برای جلوگیری از این سرطان اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ بیش از 7 ماه از ورود بیماری کووید 19 به کشورمان می‌گذرد و طی این مدت تغییرات اساسی در شکل و کیفیت زندگی یکایک ما ایجاد شده است.

تمرکز اصلی آحاد جامعه و متولیان کشور با اولویت بسیار متفاوت نسبت به سایر امور متداول( که البته صحیح هم است) متوجه اخبار روزانه مربوط به میزان ابتلا و مرگ، روش‌های پیشگیری و درمانهای احتمالی این بیماری شدید مسری، شده است.

اما نکته‌ای که در میان مردم ایران و سایر نقاط جهان مورد غفلت واقع شده، این واقعیت است که سایر بیماریهایی که در گذشته وجود داشته‌اند همچنان هم بشر را مبتلا می‌کنند و آنقدر مهربان نیستند که صبر کنند بشر از مخمصه‌ای بنام کرونا رهایی پیدا کند!

یکی از این بیماریها "سرطان پستان" است که اتفاقاً شایعترین سرطان برای بانوان است؛ از طرفی این بیماری به دنبال دست یافتن بشر به روشهای تشخیصی درمانی نوین، در صورت تشخیص در مراحل اولیه ( که با انجام توصیه‌های ساده که در ادامه این یادداشت خواهد آمد میسر است) کاملاً قابل درمان و ریشه‌کن شدن است.

این نکته هم یادمان نرود که متاسفانه سن متوسط ابتلا خانمهای ایرانی به سرطان پستان نسبت به جوامع غربی نزدیک به 10 سال کمتر است و این یعنی تعداد زیادی از مبتلایان ایرانی را خانم‌هایی تشکیل می‌دهند که در دهه چهارم یا پنجم زندگی خود که سن شکوفایی و مولد بودن است، بسر می‌برند.

متاسفانه در شرایط پاندمی کووید 19 به علت ترس خانمها از ابتلا به کرونا مراجعه برای غربالگری به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته و از آن بدتر، بسیاری از خانمها به رغم لمس توده جدید ( به عنوان شایع‌ترین علامت سرطان پستان) یا تغییرات مهم دیگر در بدن خود طی این چند ماه مراجعه نکرده‌اند و این تاخیر باعث شده که در مراحل بسیار پیشرفته بیماری که درمان را سخت و نتیجه نهایی را نامطلوب می‌کند ،بیماری‌شان تشخیص داده شود.

بر اساس مطالعات صورت گرفته، احتمال ابتلا فرد به ویروس کرونا پس از مراجعه به پزشک برای اقدامات تشخیصی درمانی بسیار کمتر از حضور در رستوران، باشگاه ورزشی، کافی شاپ و موارد مشابه است لذا توصیه می‌شود خانمها با رعایت پروتکلهای ساده اما حیاتی مثل استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، مواردی که در ادامه گفته می‌شود را با هدف تشخیص زودهنگام موارد احتمالی سرطان پستان انجام دهند.

1. تمام خانم‌های 25 سال به بالا باید از وضعیت پستانهای خود به‌صورت ماهیانه آگاهی داشته باشند( مطابق روشهایی که از طریق پزشک معالج یا منابع معتبر در فضای مجازی می‌توان به آنها دست یافت) و در صورت یافتن هرگونه تغییر جدید در نخستین فرصت به پزشک مراجعه کنند.

2. توصیه می‌شود خانمهایی که 25 تا 40 ساله هستند هر یک تا 3 سال برای بررسی و معاینه به پزشک مراجعه کنند.

3. تمام خانم‌های 40 سال به بالا باید سالیانه تحت ماموگرافی( عکس‌برداری از پستانها) قرار گیرند همچنین به پزشک برای رویت ماموگرافی و معاینه مراجعه کنند.

لازم بذکر است که توصیه‌هایی فوق مربوط به خانم‌هایی است که از نظر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان یا وضعیت هورمونی پرخطر بشمار نمی‌روند؛ امیدوارم در یادداشتی دیگر در ارتباط با اینکه چه افرادی پرخطر هستند و به چه اقداماتی نیاز دارند، بپردازیم.

در پایان توصیه به افراد مبتلا به سرطان پستان ــ فارغ از هر مرحله تشخیصی یا درمانی که در آن قرار دارند ــ این است که بر اساس نظر گروه پزشکان معالج خود، تمام مراحل درمانی ( شامل جراحی، شیمی‌درمانی احتمالی، پرتودرمانی احتمالی و...) را کامل کنند.

"دکتر امیرپاشا ابراهیمی؛ فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پستان از دانشگاه تهران"

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon