در دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری چه می‌گذرد؟

در دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری چه می‌گذرد؟

گروه استان‌ها - رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری گفت: هدف دانشگاه از جذب دانشجویان بین المللی و راه اندازی مراکز نوآوری کمک به بنگاه‌های اقتصادی است تا اقتصاد مقاومتی محقق شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، فرید براتی، قبل از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با بیان  اینکه این دانشگاه در نیم سال آینده نیز مجازی برگزار خواهد شد، اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در نظر دارد کلاس‌هایش را در ترم جاری در بخش نظری به صورت مجازی و در بخش عملی به صورت حضوری برگزار کند و کلاس‌های سابقین از 15 شهریورماه و جدیدالورودها از 15 مهرماه آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه پیک جدید کرونا از مهر و آبان آغاز خواهد شد لذا سعی بر این است که دروس عملی در تابستان برگزار شوند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برنامه دانشگاه علمی کاربردی تلفیقی از حضوری و غیرحضوری خواهد بود، گفت: کلاس‌های گروه‌های عملی به صورت حضوری برگزار می‌شود و دانشجویان به دو گروه 7 نفره تقسیم می‌شوند تا پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود.

وی با بیان اینکه خبرنگاران بازوهای محکم جامعه هستند و کارشان بسیار سخت است، اظهار کرد: هرآنچه که خبرنگاران می‌نویسند و می‌گویند، دیده و مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، همچنین با وجود اینکه در دوران کرونا مدیران همه جلسات خود را به صورت ویدیو کنفرانس منتشر کردند، خبرنگاران در همه جلسات با همه مشکلات حضور داشتند.

براتی تصریح کرد: فراخوان مدرسان دانشگاه از اسفند 98 آغاز و بالغ بر 828  نفر متقاضی ثبت نام کردند که 98 نفر از آن‌ها در مراحل مختلف بررسی و ارزیابی به مرحله مصاحبه رسیدند و پرونده 49 نفر در هیئت اجرایی معین استان نهایی و به تهران ارسال شد، همچنین به منظور کیفی‌سازی مدرسان پالایشی انجام شد که 450 مدرس پالایش شدند و 240 نفر از آن‌ها مجاز به ادامه همکاری شدند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: فراخوان مدرسان این دانشگاه سالانه و در شهریور ماه برگزار می‌شود که در سال جاری 100 نفر از مدرسان استان را پذیرش خواهیم کرد که مجموع مدرسان تا پایان شهریور 99 به 340 نفر می‌رسد که 295 نفر در رشته آموزشی، 25 نفر در رشته خبره و 33 نفر در رشته معارف فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: با پیشرفت و تقویت رشته‌های موسیقی و تئاتر، کدهای مدرسان نخبه نیز در این رشته‌ها افزایش پیدا کرد، البته در برخی از رشته‌ها از جمله گردشگری و حوزه هنری کمبود استاد داریم که در فراخوان‌ها اعلام شده و رفع خواهد شد لذا افرادی که می‌توانند در حوزه‌های هنر در رشته موسیقی، تئاتر و حوزه هتل‌داری فعالیت کنند، می‌توانند در فراخوان‌ها شرکت کنند.

براتی افزود: در ترم گذشته زیرساخت‌های مجازی در دانشگاه فراهم نبود اما کرونا باعث شد که در کمتر از سه ماه این سیستم به حد نرمال برسد و آموزش‌ها عملیاتی شود، که با صبر و حوصله مدرسان و مربیان از این برهه نیز عبور کردیم و از آنجایی که این روش برای اولین بار اجرا شد مشکلاتی را به همراه داشت.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان تصریح کرد: آزمون‌های ترم قبل به صورت متمرکز برگزار شد و به علت کمبود تجربیات در برگزاری کلاس‌های مجازی، سه مرکز پیام، فرخشهر و گردشگری به صورت حضوری برگزار شد وهیچ مبتلا به کرونا در این سه حوزه گزارش نشد.

براتی با بیان اینکه این دانشگاه تا اواسط اردیبهشت ماه با مشکلات نرم افزاری مواجه بود، عنوان کرد: برای برگزاری کلاس‌های مجازی از نرم افزار سیمالایو استفاده شد و به خاطر مشکلات این نرم‌افزار و درگیر نشدن همه حوزه‌ها با مشکلات آن، استفاده از نرم‌افزار را در دانشگاه‌ها به حالت دلخواه قرار دادیم که تعدادی از حوزه‌ها به صورت حضوری و اعضای دیگر نیز از نرم افزارهای دیگر برای برگزاری کلاس‌ها استفاده کردند که در ترم جدید نیز از سامانه بومی استان که مورد استفاده دانشگاه دولتی است، استفاده خواهد شد.

وی بیان کرد: 69 کد رشته محل در 6 مرکز با 62 رشته وجود دارد که 47 کدرشته در مقطع کاردانی و 22 کدرشته نیز در مقطع کارشناسی هستند و نزدیک بودن تعداد کد رشته‌ها به رشته‌ها به این دلیل است که مراکز در رشته‌ها با یکدیگر رقابت نمی‌کنند و هر مرکز رشته خاص خود را دارد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان چهارمحال و بختیاری افزود: رشته‌های جدیدی در حوزه مهندسی عمران، مرمت ساختمان و موسیقی در مقطع کاردانی و همچنین مربیگری فوتسال در فارسان برای اولین بار اجرا خواهد شد و رشته‌های امور بورس در مرکز دانشگاهی، گلیم با چهره‌پردازی و بازیگری نیز در مقطع کارشناسی دانشجو جذب خواهند کرد.

براتی با بیان اینکه رویداد کیفی‌سازی در دانشگاه صورت گرفت، اظهار کرد: بسیاری از رشته‌ها که صنعت به آن‌ها نیاز نداشت منسوخ شدند و در حال حاضر از 15 هزار رشته تنها 7 الی 8 هزار رشته باقی مانده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی به منظور کمک به کیفی سازی خود و تامین نیازهای دولت در بخش تولیدی فعالیت‌هایی را انجام داده است، گفت: پذیرش دانشجویان بین الملل در سال 99 در چند مرکز فعال شده که امتیاز دانشجویان در بنگاه‌های اقتصادی از دانشگاه دانشجویان معمولی بیشتر است لذا دانشجویان را به بنگاه‌های اقتصادی ارجاع می‌دهند تا در بنگاه‌ها نیز از آن‌ها استفاده کنند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: راه اندازی مرکز نوآوری نیز سبب شده که چالش‌های تولید شناسایی و از این طریق راه‌های جدیدی برای خود باز کند زیرا که بازار بیش از آنکه به پول نیاز داشته باشد، به فکر نیاز دارد لذا عملکرد جذب دانشجویان بین‌المللی و راه اندازی مراکز نوآوری، دو نقطه در امر تولید و اقتصاد استان تلقی می‌شود که هدف و قصد دانشگاه از راه اندازی این دو فعالیت کمک به بنگاه‌های اقتصادی است تا آنچه که مدنظر مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی بود محقق شود.

وی تصریح کرد: فرصتی برای اولین باز فراهم شده تا دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد دوره‌های مهارت افزایی را در دانشگاه علمی کاربردی آلمان طی کنند لذا وضعیت تعدادی از دانشجویان بررسی و به تصویب رسید  اما به خاطر شیوع بیماری کرونا در حال حاضر سفر لغو شده ‌و در صورت بهبود اوضاع اعزام صورت خواهد گرفت. دانشجویان استان نیز می‌توانند در اعزام‌های بعدی شرکت کنند و هیچ محدودیتی برای حضور نیست.

براتی بیان داشت: پیک کارآفرینی در تحقق اهداف دانشگاه از جمله کیفیت سازی و کمک به اجرای قانون، راه اندازی شده است تا سبب کار آفرینی شود که بیش از 70 نفر از دانشجویان وارد این بازار شدند و نزدیک به 40 ساعت آموزش دیده‌اند که 15 طرح آن‌ها در مسابقات ملی مهارت شرکت داده شده و پنج طرح به مسابقات نیمه‌نهایی رسید.

وی افزود: برخی از تسهیلگران از جمله بنیاد برکت به ما مراجعه کرده‌اند تا از کسب و کارها و طرح‌های دانشجویان حمایت کنند که تاکنون 71 طرح دانشجویان به این بنیاد معرفی شده است.

براتی با اشاره به اینکه گردشگری ورزشی، پروژه‌ای است که به جد روی آن کار می‌شود و در ماه‌های آینده نتیجه این تلاش‌ها را مشاهده خواهید کرد، گفت: جهاد دانشگاهی در دو رشته هتلداری و گردشگری هزینه می‌کند تا مشکلات گردشگری استان را حل کنند لذا از همه نهادهای مرتبط درخواست داریم که با این نهاد همکاری کنند زیرا تنها راه حل مشکل گردشگری تقویت همین دو رشته می باشد.

انتهای پیام/7540/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon