باید از شیوه عزاداریهای دوران کرونا برای بعد از این بیماری، الگوگیری کنیم
اگر نحوی انزوا در بین هیئتیها وجود داشت، به مشیت الهی در دوران کرونا تبدیل به موثریت اجتماعی شد.
رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا درخصوص ابتکارات انجام گرفته در عزاداریهای امسالِ ایام محرم گفت: ابتکاراتِ بسیاری در زمینه عزاداریهای محرمِ امسال، تاکنون صورت پذیرفته است که نیازمند بحث مفصلی است. ما هیئتیها در طول این سالیان از صحنه تاثیرگذاری اجتماعی کنار کشیده و گوشه گیر شده بودیم و نحوی انزوای اجتماعی برای جریان هیئتی پدیدار شده بود. صحن بسیاری از مساجد جامع و قدیمی شهرها از حضور خِیل جمعیت عزاداران خالی شده بود.
وی گفت: امسال به مدد مشیت الهی، هیئات مجددا به اصالت خود بازگشتند و ظرفیت بیبدیل تاریخیشان احیاء شد. مراسمی که این روزها در مسجد جمکران، دانشگاه امام علی(ع) و امثالهم درحال برگزاری است، هیبت عزاداری حسینی(ع) را به رخ کشیده است. عزاداری در فضای باز منجر شده است که قبض و بسط جمعیتی جلسات به حد توازن برسد و این نکته در جلسات محیط بسته وجود نداشت. نقش آفرینی عمده مردم در این عزاداریها به مراتب بیش از سالهای گذشته شده است. این روزها مشاهده میکنیم که زمینه برای جذب افرادی که سالهای گذشته کمتر تمایل داشتند تا در متن عزاداریها شرکت کنند بیشتر فراهم شده است.
عضو جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: نظم و زیرساخت اجرایی که این روزها در برگزاری مراسم هیئات مشاهده میشود بینظیر بوده است به حدی که اگر زمانی هیئتی بودن به معنای بی نظمی و اقدامات گترهای تصور میشد، این معنا کاملا منقلب شده است. از سوی دیگر جلسات کوچک، خاکی و دلی که با ابتکارات مادحین مختلف صورت گرفته است اقدامی است که نمونه مشابهی ندارد. میبینیم بسیاری از مادحینی که مخاطبین میلیونی داشته و دارند به صورت کوچه گردی و خانه به خانه، به ذکر مصائب اهل بیت(ع) میپردازند و به تبع همین امر نیز خودشان ارتقای وجودی پیدا میکنند. بنابر آمار واصله موج این اتفاق در تمامی نقاط کشور حتی در روستاها نیز رقم خورده است. باید سعی کنیم تا فضای هیئات مذهبی را حتی پس از دوران کرونا نیز با الهام از شکل برگزاری عزاداریها در این ایام، برگزار کنیم.
انتهای پیام/