"تخت جمشید" را صرفاً با سالی ۵ میلیون اداره می‌کنیم!


"تخت جمشید" را صرفاً با سالی 5 میلیون اداره می‌کنیم!

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با گلایه از وضعیت بودجه این وزارتخانه گفت: برای اداره هر یک از ۳۲هزار اثر ثبت شده کشور تنها ۵میلیون تومان بودجه داریم؛ مثلاً تخت جمشید را با ۵ میلیون تومان اداره می‌کنیم!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ علی اصغر مونسان در گفتگوی ویژه خبری با ارائه گزارشی از وضعیت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: بودجه این وزارتخانه بسیار کمتر از وزارتخانه‌های دیگر است و شاید به نصف آخرین وزارتخانه هم نرسد؛ وزارت ورزش و جوانان یکی مانده به آخرین وزارتخانه دولت به لحاظ بودجه و رقم آن حدود 2400 میلیارد تومان بوده و ما 1200میلیارد تومان دریافتی داریم و از این بودجه 260میلیارد تومان به حوزه میراث فرهنگی اختصاص پیدا می‌کند.

وی افزود: ما در حوزه میراث فرهنگی بالغ بر 32هزار اثر ثبت شده داریم و اگر بودجه ذکر شده را به این تعداد اثر تقسیم کنیم یعنی هر بنا را با سالی 5میلیون تومان حفاظت و حراست می‌کنیم! مثلا تخت جمشید را با 5میلیون تومان اداره می‌کنیم؛ بنابراین نیاز به مشارکتهای مردمی داریم و برای استفاده از مشارکتهای مردمی آیین نامه میراث بانان افتخاری را ابلاغ کردیم. همچنین در حوزه مرمت هم از مردم کمک گرفته ایم و دو هزار پروژه مرمتی را با مشارکت مردم انجام دادیم.

مونسان با اشاره به تأثیر شیوع ویروس کرونا بر صنعت گردشگری خاطر نشان کرد: گردشگری ما تا مرداد دچار زیان 12هزار میلیاردی شد و اقدامات ما برای حمایت از این فعالان به چند دسته تقسیم شد، یکی از این اقدامات امهال اقساط وامها و تسهیلات این فعالان بود، در اقدامی دیگر حق بیمه‌های آنان به صورت اقساطی دریافت شد.

وی درباره حمایتهای مالی از این بخش توضیح داد: از زیان ذکر شده ما تنها 175 میلیارد تومان حمایت انجام دادیم و این باعث نگارنی است، چرا که دیگر ادامه فعالیت برای برخی فعالان حوزه گردشگری نیست و کرونا هم در کشور شدت گرفته است. در خرداد تعدادی سفر داشتیم که باعث پرداخت برخی بدهکاری هتلداران شد اما دوباره با توقف فعالیتها مواجه شدیم.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری درباره تأثیر سفرها بر شیوع کرونا و هماهنگی وزارتخانه متبوعش با وزارت بهداشت تصریح کرد: ما در حوزه سفرها با وزارت بهداشت همکاری و هماهنگی داریم، مصوبات ستاد مبارزه با کرونا را رعایت می کنیم و درست است که هتلها تعطیل نشدند اما طبق پروتکلهای وزارت بهداشت عمل می‌کنند. اما در این میان میزان سفرها زیاد بود همین موضوع باعث آسیب شد. در مورد گردشگر خارجی هم افت بسیار زیادی داشتیم، به طوری که رقم 2 میلیون و 300 هزار گردشگر در سه ماهه اول سال قبل به 74 گردشگر در امسال رسید.

وی یادآرو شد: گردشگری برای کشورهایی مانند ترکیه در اولویت است و برای ما نه، الان گردشگری ترکیه و دبی فعال شده اند و ما اجازه فعالیت نداریم چرا که اولویت ما سلامت مردم است. برای ورود گردشگر خارجی منتظر دستور ستاد مقابله با کرونا هستیم.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon