نماینده ولی فقیه در کردستان: پتانسیل‌های استان در سایه بی‌مهارتی بلااستفاده مانده است


نماینده ولی فقیه در کردستان: پتانسیل‌های استان در سایه بی‌مهارتی بلااستفاده مانده است

گروه استان‌ها-نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: بسیاری از جوانان و فارغ‌التحصیلان کار کردن در زمین‌های کشاورزی و یا هرحرفه دیگری را کسر شأن می‌دانند به همین دلیل پتانسیل‌های استان در سایه بی‌مهارتی، بلااستفاده مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آیت‌الله سیدمحمد حسینی‌شاهرودی پیش‌ازظهر امروز در دیدار با معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و تسلیت ایام محرم اظهار داشت: برای دولتمردان آرزوی توفیق در ارائه خدمات بیشتر و شایسته‌تر به مردم را داریم.

وی افزود: پرداختن به مسئله مهارت یک کار عاقلانه است که در تجربه بشری به اثبات رسیده که رفع مشکلات توسط انسان‌های ماهر میسر می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان با بیان اینکه در راستای ارتقای سطح علمی، دانشگاه‌ها به سمت و سوی مباحث نظری رفتند و کاردان کمتری تربیت شدند، تصریح کرد: از لحاظ علمی رشد کردیم اما از دهه 70 به این موضوع پی برده شد که بایستی به مهارت توجه کرد.

وی راه‌اندازی دانشگاه‌های علمی کاربردی را در راستای پرداختن به مهارت‌آموزی دانست و ابراز تأسف کرد: متأسفانه مدرک‌گرایی در ایران مورد توجه قرار گرفته و این امر باعث شده که باز هم مردم به جنبه‌های مدرک‌گرایی گرایش پیدا کنند.

آیت‌الله حسینی‌شاهرودی با ذکر اینکه سازمان فنی و حرفه‌ای تلاش‌های خوبی انجام داده و اثرات خوبی نیز دارد، خاطرنشان کرد: در استان کردستان افتخار داریم که سازمان فنی‌وحرفه‌ای به طور جد پیگیر بوده و حتی قشر روحانیون را نیز به سمت و سوی مهارت‌آموزی سوق داده است.

وی با تاکید بر اینکه باید اقشار مختلف را به رشته‌های کاردانی هدایت کرد، اعلام کرد: یک کاردان به دلیل اینکه کارآفرین بوده و ایجاد اشتغال می‌کند، تأثیرگذاریش از فارغ‌التحصیلان دارای مدرک صرف مهم‌تر است.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان با تأکید بر اینکه برخی از فارغ‌التحصیلان دچار غروری می‌شوند که دیگر قادر به انجام هر کاری نیستند، گفت: بسیاری از این افراد کار کردن در زمین‌های کشاورزی و یا هر حرفه دیگری را کسر شأن دانسته و پتانسیل‌های این استان در سایه بی‌مهارتی، بلااستفاده می‌ماند.

وی با اشاره به اینکه باید تمام ظرفیت‌های استان را شناسایی و برای بهره‌برداری از آنها، کاردان تربیت کرده و در راستای خلق ثروت گام برداریم، ادامه داد: باید این فرهنگ نهادینه شود که هنر و فن افراد موردنیاز و توجه است.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان با ذکر اینکه کمک به ارتقاء فن و حرفه در استان به‌دلیل شرایط خاص کشور بیش از هر زمان نیاز است، افزود: با توجه به این حوزه، می‌توان بسیاری از مشکلات را مرتفع کرد.

وی با بیان اینکه پرداختن به اقتصاد دانش بنیان با شناسایی نخبگان این عرصه و شناسایی مشاغل و پتانسیل‌های آینده باید در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: بایستی با توجه به شرایط، نیازسنجی شود به عنوان مثال با بروز کرونا بسیاری از مشاغل از میان رفت و مشاغل جدیدی شکل گرفت.

آیت‌الله حسینی‌شاهرودی با اعلام اینکه تجهیز و تأمین زیرساخت‌ها با توجه به تغییر و تحولات کنونی از کلیدی‌ترین اقدامات در راستای ارتقاء فن و حرفه است، گفت: نباید به امکانات و شرایط کنونی تکیه کرد چراکه این امکانات و تجهیزات جوابگوی نیازها و ایده‌های جدید نیست.

وی با تأکید بر اینکه علم، فن و حرفه نیازمند همخوانی و همزمانی با دوران خاص خود است، خاطرنشان کرد: در کنار این موارد باید مشاغل جدید را از لحاظ مادی و معنوی حمایت کرد.

وی با اشاره به اینکه کرونا بسیاری از موارد را تغییر داد، یادآور شد: ضرورتی که احساس شد بسیاری از مشاغل جدید که تا به امروز وجود نداشت را ایجاد کرد.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان با تأکید بر اینکه باید ماهی‌گیری را به جوانان یاد داد، تصریح کرد: امروزه زحمت زیادی لازم نیست و افراد می‌توانند با استفاده از امکاناتی که در اختیار داشته و راه‌اندازی مشاغل خرد با فراگیری بالا، درآمدهای خوبی را برای خود و خانواده و کشورشان کسب کنند.

آیت‌الله حسینی‌شاهرودی بر استفاده از تجربیات موفق سایر کشورها در زمینه فنی و حرفه‌ای تأکید کرد و گفت: امید است در این برهه، بتوان بسیاری از دانش‌آموختگان بیکار را به‌کار گرفته و دانش آنها را در بستری عملی به خدمت گرفت.

انتهای پیام/481/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon