گزارش| سفره خالی کارگران در "شهر گرانیها"؛ حقوق کارگران شهرداری خرمآباد ۶ ماه معوق ماند
گروه استانها- عدم پرداخت معوقات ۶ ماهه کارگران شهرداری خرمآباد سبب شده تا دستان کارگران در این روزهای کرونایی و گرانی خالیتر از همیشه شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، «معوق ماندن حقوق» کارگران شهرداری خرمآباد قصه تلخ و رنجآوری است که سالهاست تکرار شده و کارگران همیشه باید برای مزد زحمت خود ماهها انتظار بکشند تا شاید بخشی از طلب خود را دریافت کنند.
تصور کنید در این شرایط اقتصادی که کرونا و گرانی به آن دامن زده است، سرپرست خانوار باشید و چندین ماه حقوقی نداشته باشید که مخارج خانواده را تامین کنید، حال چگونه میخواهید شرمنده خواستههای زن و بچهتان نشوید! این حال و روز کارگرانی است که در این روزهای کرونایی در بخش فضای سبز شهرداری خرمآباد کار میکنند، کارگران زحمت کشی که حدود شش ماه است که مزد کار خود را نگرفتهاند و از وعدههای تو خالی بیزارند.
عدم پرداخت معوقات کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو خرمآباد سبب شد تا این کارگران طی روزهای اخیر در مقابل شهرداری مرکزی تحصن کنند تا شاید مسئولان مربوطه گره گشای این مشکل باشند. برای شنیدن مشکلات و دغدغههای این کارگران با چند تن از آنها به گفتوگو پرداختیم که بدین شرح آمده است.
یکی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو خرمآباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: روز گذشته کارگران به خاطر حقوقی که چند ماه پرداخت نشده است در مقابل شهرداری مرکزی تجمع کردند تا شاید مسئولان اقدامی برای رفع مشکل کارگران انجام دهند.
معوق مانده حقوق در 4 سال
وی افزود: ما چهل نفر هستیم که از پیمانکار قبلی حقوق هشت ماه را طلب دارد که این حقوق مربوط به سالهای 96 و 97 است اما حدود 170 کارگر امسال از پیمانکار جدید پنج ماه حقوق معوقه دارند.
این کارگر شهرداری خرمآباد عنوان کرد: هر موقع حقوقمان را طلب میکنیم مدام وعده امروز و فردا میدهند ولی پنج ماه است که هیچ خبری از دریافت حقوق نیست برای تامین نیازهای اساسی خانواده با مشکل رو به رو شدهایم.
وی بیان کرد: ما با این حقوق کم و در شرایط بیماری کرونا از صبح تا غروب کار میکنیم ولی متاسفانه کسی به حرف ما گوش نمیدهد و مشکلات همچنان پابرجاست.
این کارگر شهرداری منطقه دو خرمآباد گفت: من و همه همکارانم برای اینکه سفرهمان خالی نباشد مدام از مغازهدارها مواد غذایی قرض میکنیم به این امید که شاید حقوقمان را پرداخت کردند اما با گذشت چندین ماه هنوز خبری از حقوق نیست و وقتی از در مغازههایی که بدهکار آن هستیم رد میشویم کلی خجالت میکشیم.
دستان کارگران شهرداری باز هم خالی ماند
وی تصریح کرد: کارگران در این شرایط بد اقتصادی گرفتاریهای زیادی دارند به طوری که حتی برخی که ماشین دارند پول بنزین ندارد که با آن رفت و آمد کنند؛ واقعا ما با بدترین شرایط مشغول کار هستیم و ما از شما به عنوان خبرنگار انتظار داریم که مشکلات و دغدغههای ما را منعکس کنید تا شاید مسئولان حق ما را پرداخت کنند.
این کارگر فضای سبز شهرداری اظهارداشت: اخیرا وعده دادهاند که پیمانکار قبلی تا 15 شهریور پول ما را میدهد ولی این فعلا یک وعده است و هنوز چیزی معلوم نیست.
یکی دیگر از کارگران شهرداری منطقه دو خرم آباد در گفتوگو با تسنیم گفت: من چندین ماه است که مشغول به کار شدهام ولی هنوز هیچ حقوقی دریافت نکردهام اما همکارانم که چندین سال است که کار میکنند هر کدام طلبهای زیادی دارند که هنوز به آنها پرداخت نشده است.
وعدههای بی عمل
وی افزود: برای پرداخت حقوق مدام قول میدهند و کارگران دیگر از این وعدههای بی عمل خسته شدهاند چون زن و بچه دارند و باید خرج و مخارج خانواده را تامین کنند.
این کارگر شهرداری خرمآباد عنوان کرد: من برای رفت و آمد به محل کار ماهانه حداقل 300 تا 400 هزار تومان کرایه میدهم که با توجه به اینکه هنوز حقوقی نگرفتهام مدام از خواهر و بردار پول کرایه میگیرم، به این امید مشغول این کار شدم که بیمه میکنند و حقوقی دریافت میکنم اما با توجه به این شرایط واقعا از سر ناچاری ماندهام.
یکی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 3 خرمآباد نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: چندین سال است که مشکل معوق ماندن حقوق داریم اکنون نیز چهار ماه است که هیچ حقوقی نگرفتهایم و زندگی مان را به سختی و مشقت میگذاریم.
وی ضمن گلایه از بی توجهی مسئولان حوزه شهرداری به پرداخت به موقع حقوق کارگران افزود: با گرانیهایی که به وجود آمده ما هم در این شرایط گرفتار شدهایم و کاری از دستمان برنمیآید، وعده دادهاند که طی این روزها حقوق پرداخت میشود اما واقعا معلوم نیست عملی شود. چون پیمانکاران قرارداد یکساله میبندند بیمه مان نیز در زمان ما بین قرار داد با تاخیر پرداخت میشود.
شهرداری خرمآباد باید به فکر درآمدزایی باشد
زهرا نظری نایب رئیس شورای شهر خرمآباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: بنده مشکلات کارگران شهرداری و حقوق معوقه آنها را مدام به شهردارها گفتهام و خواستهام با درآمدزایی مانع از معوق ماندن حقوق آنها شوند.
وی افزود: به دلایل مختلفی میزان درآمد شهرداریها کاهش یافته است، بیشترین درآمد شهرداری از محل ساخت و ساز و عوارضات بود که اکنون با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش درآمد مردم این منبع درآمد شهرداری نیز کاهش پیدا کرده است. مردم در خرمآباد پایینترین سرانه درآمدی کشور را دارند و واقعا این نشان میدهد که فقر در شهر بیداد میکنند.
ضعف مدیریتی برخی از مسئولان شهرداری
نایب رئیس شورای شهر خرمآباد یکی از دلایل معوق ماندن حقوق کارگران را ضعف مدیریتی برخی از مسئولان شهرداری دانست و عنوان کرد: مسئولان شهرداری باید درآمد زایی داشته باشند تا حقوق کارگران به موقع پرداخت شود متاسفانه برخی مدیریتها ضعیف است و ما هم انتقاد و تذکری از دستمان برمیآید.
وی بیان کرد: بخشی هم از مشکلات به عدم پرداخت مطالبات شهرداری از دستگاههایی اجرایی برمیگردد به طوری که دستگاههای اجرایی هم اکنون بیش از 70 میلیارد تومان به شهرداری بدهکارند البته شهرداریهای خرمآباد نیز باید پیگیر وصول طلبها باشند تا این مشکلات برطرف شود.
نایب رئیس شورای شهر خرمآباد در پاسخ به این سوال که شنیدهها حاکی از این است که برخی پیمانکاران به واسطه نسبت فامیلی یا تبانی با اعضای شورای شهر یا مسئولان شهرداری موفق به بستن قرارداد با شهرداری میشوند گفت: انکار نمیکنم که برخی از پیمانکار میگویند وابسته به برخی اعضا هستند، پیمانکار خود باید بتواند حداقل دو تا سه ماه از حقوق کارگران را پرداخت کند در حالی که برخی ممکن است توان مالی لازم را نداشته باشند.
معوق مانده حقوق کارگران
وی با بیان اینکه برخی از کارگران شهرداری خرمآباد شش ماه حقوق نگرفتهاند تصریح کرد: واقعیت این است که پیمانکار هم تا شش ماه حقوق را نمیتواند بدهد و به کارگر فشار مالی وارد میشود.
علیرغم تماسهای مکرر با «شهردار منطقه 2» و «شهردار مرکزی خرمآباد»، این مسئولان حاضر به پاسخ گویی نبودند ولی امیدواریم مسئولان ارشد استان و مسئولان مربوطه از این تریبون صدای کارگران سخت کوش شهرداری خرمآباد را بشنوند و راهکار اساسی برای حل این مشکل پیدا کنند تا هیچ کارگری شرمنده زن و بچه و سفره خالی خانهاش نباشد.
گزارش از سکینه بیرانوند
انتهای پیام/642/س