سیلاب امسال ۵ میلیارد تومان به کشاورزی پلدختر خسارت وارد کرد
گروه استانها- رئیس جهاد کشاورزی استان لرستان با بیان اینکه سیلاب مردادماه ۹۹بیش از ۵ میلیارد تومان خسارت به کشاورزان پلدختری وارد کردگفت: ۳۰هزار و۳۰۰ پرونده خسارت کشاورزان سیلزده با ۱۱۷میلیارد تومان اعتبار پرداخت شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، اسفندیار حسنی مقدم شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای توسعه و برنامهریزی این شهرستان که در سالن جلسات شهدای فرمانداری برگزار شد اظهار داشت: ایستگاههای سرنجه، رنگین بان، جلگه و ملیون در شهرستان پلدختر در دست ساختاند و ایستگاه آمیران کوشکی چون در سیل اعتبار برای آن تخصیص پیدا نکرده تقاضای اعتبار برای این پروژه صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه چندین ایستگاه پمپاژ در دست ساخت است که یکی از آنها مشکلات اجتماعی دارد که از مسئولان تقاضا داریم در حل مشکل ایستگاه سرنجه زیودار ما را کمک کنند چون اگر مشکل اجتماعی آن برطرف شود امسال به بهرهبرداری میرسد افزود: ایستگاه ملیون 75تا 80درصد پیشرفت فیزیکی دارد که باید با ارک تشریفات به پیمان برود چون اگر اعتبار آن برگشت داده شود مشکل پیش می آید و مناسب نیست.
رئیس جهادکشاورزی استان لرستان عنوان کرد: توسعه باغات و گیاهان دارویی جز برنامههای جهاد کشاورزی است و اگر شهرستان متقاضی معرفی کند بخشی از نهادهها و نهال را کمکشان می دهیم.
وی بیان کرد: ساختمان جهاد کشاورزی در سیلاب سال گذشته خسارت دیده و هیج اعتباری برای بازسازی آن قرار داده نشده که نیاز است در دستور کار قرار بگیرد.
حسنی مقدم گفت: در سیلابی که چهارم مردادماه 99در پلدختر اتفاق افتاد که پنج میلیارد خسارت به باغداران و کشاورزان پلدختری وارد کرد که تقاضا داریم جبران خسارت کشاورزان در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد:یک میلیارد و400 میلیون تومان از خسارات بلاعوض سیل باقی مانده و چهار دستگاه بیل مکانیکی که در زمان سیلاب برای پاکسازی درختان قرارداد داشتند هزینهای به آنها پرداخت نشده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان لرستان خاطر نشان کرد:30هزار و300پرونده خسارت کشاورزان سیلزده با 117میلیارد تومان پرداخت شده است.
حسنی مقدم اظهار داشت:250هکتار از زمینهای کشاورزی که در سیلاب سال گذشته دچار رسوب گذاری شده رسوبزدایی نشده است که تقاضا داریم در پروسه تامین اعتبار قرار بگیرند.
وی افزود:در آیتمهای پرداخت خسارات بحث رسوب گذاری و آبردگی زمینهای کشاورزی پیش بینی نشده است که در سیلاب سال گذشته زمینهای کشاورزی زیادی را سیلاب با خود برده است.
400 میلیارد تومان اعتبار برای رفع نقاط حادثه خیز لرستان نیاز دارد
سرپرست شرکت آب منطقهای لرستان در همین جلسه با بیان اینکه اعتبارات سیل که به شرکت آب منطقهای داده شده هزینه شده است اظهار داشت: پمپاژ چم مهر آماده است و سوله، ایستگاهها، ترانسها و تابلوهای برق آماده و در حال انتقال به منطقهاند.
داریوش حسن نژاد با اشاره اولین جلسه واگذاری پمپاژهای چم مهر،جایدر و واشیان برگزار میشود افزود:12میلیارد تومان اعتبار برای پمپاژ جایدر در نظر گرفته شده که سه میلیارد و 900میلیون آن تخصیص پیدا کرده و اگر این اعتبار تحقق پیدا کند پمپاژ جایدر تکمیل وآماده بهرهبرداری خواهد شد.
حسن نژاد با بیان اینکه در صورت تامین10 میلیارد تومان اعتبار پمپاژ چم مهر تکمیل میشود و میتوانیم تا22بهمن امسال 200 هکتار آن را آبی کنیم عنوان کرد: اعتبار پمپاژ چم مهر بهطور کامل هزینه شده و اعتبار آن از محل اعتبارات استانی تامین میشود.
سرپرست شرکت آب منطقهای لرستان بیان کرد:برای تکمیل پمپاژ واشیان 70میلیارد تومان اعتبار نیاز است و برای دیوار حفاظتی شهر معمولان پنج میلیارد تومان قرار داد دارد که هفت میلیارد تومان کار توسط پیمانکار صورت گرفته و 60میلیارد تومان برای تکمیل نیاز دارد.
حسن نژاد گفت:51نقطه حادثه خیز در استان لرستان وجود دارد که 400میلیارد تومان اعتبار برای برطرف کردن این نقاط نیاز است همچنین برای تکمیل پروژههای آب منطقه ای 200میلیاردتومان و برای جبران خسارات هزار و829میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی با بیان اینکه هزار و100متر از دیوار ساحلی معمولان باقی مانده و 900متر هم کار صورت گرفته است و در صورت اجرا شدن از خطر دور داریم خاطر نشان کرد:پیمانکار دیوار ساحلی شهر معمولان به شرکت آب منطقه طلبکار است.
سرپرست شرکت آب منطقهای لرستان اظهار داشت: شرکت آب منطقه در پنج روستا از جمله،کیان آباد گل گل وتیمور آباد پلدختر ساماندهی رودخانه را با 22میلیارد تومان انجام داده است.
وی افزود:گلزار شهدای معمولان برای اجرای مهندسی رودخانه هشت تا 10میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و درصورت تامین این اعتبار مشکل برطرف میشود.
انتهای پیام/646/ی