مغان خطهای طلایی در شمالغرب کشور؛ توسعه ظرفیتهای کشاورزی منطقه با عزمی راسخ رقم میخورد
گروه استانها- شهرستانهای پارسآباد، اصلاندوز و بیلهسوار به لحاظ داشتن ظرفیتهای بسزا در حوزه کشاورزی و دامپروری در سالهای اخیر مورد توجه دولت قرار گرفته است به طوری که در چند سال گذشته بخش کشاورزی منطقه در سطح کشور بینظیر بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از پارسآباد، در حال حاضر منطقه مغان که متشکل از شهرستانهای پارسآباد، اصلاندوز و بیلهسوار مغان است با دارا بودن منابع غنی خاک و آب به قطب کشاورزی کشور به ویژه استان اردبیل شناخته میشود و همواره ضمن تامین نیازهای کشور از لحاظ غذایی در تحقق شعار جهش تولید نیز موثر واقع می شود.
شهرستانهای پارسآباد، اصلاندوز و بیلهسوار به لحاظ داشتن ظرفیتهای بسزا در حوزه کشاورزی و دامپروری در سالهای اخیر در کانون توجه دستگاههای اجرایی و دولت قرار گرفته است به طوری که در چند سال گذشته بخش کشاورزی منطقه در سطح کشور بینظیر بوده است.
از دیرباز پروژههای بسیار عظیمی در حوزه کشاوورزی وو دامپروری این منطقه ایجاد شده است به طوری که یکی از مهمترین آنها شرکتهای کشت، صنعت و دامپروری مغان و پارس بوده است که علاوهبر ایجاد اشتغال برای هزاران نفر از جوانان منطقه برای تولید ملی کشور نیز تاثیر ویژهای داشته است.
اما این در حالی است که در چند سال اخیر نیز پروژههای ویژهای در بخش کشاورزی این منطقه ازجمله پروژه عظیم آبی و خاکی پایاب سد خداآفرین، طرح احداث شهرکهای کشاورزی نوین، شهرک کشت محصولات گلخانهای و بسیاری از کارخانجات صنایع تبدئیلی و تکمیلی ایجاد میشود اما تکمیل و بهرهبرداری کامل از آنها مستلزم توجه جدی مسئولان امر است.
4500 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه پایاب سد خداآفرین اختصاص مییابد
در این رابطه عباس جهانگیرزاده نماینده مردم شمال استان اردبیل در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: با ایجاد بارانداز ریلی میان دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان محصولات کشاورزی منطقه با با کمترین هزینه از این طریق جا به جا خواهد شد و ضمن حمایت از کشاورزان و تلاشگران این عرصه در کاهش نرخ بیکاری منطقه نیز موثر خواهد بود.
وی از تلاش برای توسعه محورهای مواصلاتی شمال استان اردبیل خبر داد و تصریح کرد: در راستای توسعه حمل و نقل جاده ای استان و رفع مشکلات منطقه در این بخش پروژه چهار بانده جاده پارس آباد-مشگین شهر تا یک ماه آینده اجرایی شده و در سال 1400 تکمیل میشود و با تکمیل این پروژه کشاورزی و دامپروری این منطقه باید بیش از پیش رشد کند.
جهانگیرزاده در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت های کشاورزی منطقه مغان بیان کرد: منطقه مغان و شهرهای شمالی استان در بخش کشاورزی و دامپروری از ظرفیت های ویژه ای برخوردار هستند که در اقتصاد کشور نیز نقش بسزایی داشته و دارند و باید برای توسعه و شکوفایی از سوی دستگاههای اجرایی مربوطه مورد توجه قرار گیرند.
نماینده مردم شمال استان اردبیل با تأکید بر اختصاص اعتبارات و منابع مالی لازم به پروژه های کشاورزی شمال استان اردبیل اظهار کرد: امسال به منظور توسعه کشاورزی منطقی و تکمیل پروژه عظیم ملی پایاب سد خداآفرین 4 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار و منابع مالی اختصاص یافته است و بهره برداری کامل از این پروژه و سایر پروژه های بخش کشاورزی در این منطقه در توسعه و شکوفایی اقتصاد منطقه نقش بسزایی ایفا خواهد کرد.
صادرات محصولات کشاورزی استان اردبیل به کشورهای همسایه تقویت میشود
همچنین غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی امور اقتصادی وزارت امور خارجه نیز طی روزهای اخیر در سفر به شهرهای مرزی استان اردبیل از تسهیل روند صادرات محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه استنان اردبیل با کشور جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد و با توجه به بررسیهای صورت گرفته این منطقه ظرفیت همکاری برای تقویت صادرات محصولات کشاورزی را دارد.
معاون دیپلماسی امور اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی استان اردبیل به کشورهای همسایه تقویت میشود ادامه داد: در بحث صادرات محصولات کشاورزی باید از تجربیات کشورهای توسعه یافته استفاده کنیم و محصولاتی که صادرات دایمی و بازار پایدار و همچنین ارز آوری بیشتری برای کشور داشته باشد باید تولید کنیم.
انصاری به برنامهریزی با بانک مرکزی برای حل موانع صادرات اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر مرجع اصلی حل موانع صادرات وواردات بانک مرکزی است باید صادرکنندگان با هماهنگی بانک مرکزی برای حل نیازهای اساسی خود به ویژه در بخش ارزی و منابع مالی تلاش کنند.
تولید محصولات کشاورزی با تکمیل مجتمع بزرگ گلخانهای کشور در پارسآباد افزایش مییابد
در ادامه اکبر بهنامجو استاندار اردبیل نیز در جلسه شورای گفتوگوی دولت وو بخش خصوصی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به اینکه ایجاد بارانداز ریلی در منطقه تازه کند پارسآباد مسیر را برای صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه ازجمله جمهوری آذربایجان و روسیه باز میکند باید اقدامات و برنامهریزیهای لازم برای تکمیل آن در دستور کار باشد.
بهنامجو با تاکید بر احداث بزرگترین شهرک گلخانهای کشور در شمال استان اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر بزرگترین شهرک گلخانهای کشور در شمال استان اردبیل احداث میشود به طوری که تولید محصولات کشاورزی با تکمیل مجتمع بزرگ گلخانهای کشور در پارسآباد افزایش مییابد و زمینه تحقق شعار جهش تولید در منطقه را فراهم خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه قیمت گذاری سیب زمینی به سازمان صمت ارجاع شده است اظهار کرد: استان اردبیل قطب محصولات کشاورزی که یکی از استان های مهم مرزی است باید با هماهنگی دستگاههای مرتبط و بررسی های جوانب کار در مورد افزایش صادرات سیب زمینی نیز تلاش کنیم.
گزارش از پویا حاجیوند
انتهای پیام/146/ ع