خانههای تاریخی قزوین به بخش خصوصی واگذار میشود
گروه استانها- مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین گفت: برای حفظ و احیای خانههای تاریخی قزوین قصد داریم این خانههای تاریخی را به بخش خصوصی مجرب و متخصص در این حوزه واگذار کنیم.
علیرضا خزائلی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به وضعیت اقتصادی دولت و تحریمهای ظالمانهای که وجود دارد، کمبود شدیدی در تزریق و تخصیص بودجه به سازمان میراث فرهنگی وجود دارد و به همین خاطر به دنبال این هستیم که بهرهبرداری از اماکن به ویژه خانههای تاریخی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی از واگذاری 3 خانه تاریخی «حکیمافضل»، «میریانزاده» و «میرمیران» به بخش خصوصی خبر داد و گفت: بخش خصوصی برای مرمت، بازسازی و نوسازی این خانههای تاریخی سرمایهگذاری میکند و سازمان میراث فرهنگی هم به عنوان متولی مرمت بنا بخشی از مصالح تعمیر بنا را تامین کرده و به این سرمایهگذاران برای احیای بنا کمکهای فنی و کارشناسی میکنیم.
خزائلی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی نقش مشارکتکننده و حمایتکننده را در احیای این خانههای تاریخی دارد، اضافه کرد: رویکرد ما این است که این پروژههای مرمتی را به صورت مشارکتی با بخش خصوصی انجام داده و پیش ببریم. البته نمیتوانیم ادعا کنیم سهم بالایی در مشارکت داریم، ولی مورد وثوق و اعتماد سرمایهگذار هستیم.
ترویج مرمت آثار تاریخی توسط بخش خصوصی در اولویت است
مدیرکل میراث فرهنگی استان ترویج و نهادینه کردن مرمت ابنیه تاریخی توسط بخش خصوصی را مهمترین اولویت کاری نهاد متبوعش دانست و تصریح کرد: با توجه به بالا بودن تعداد آثار و اماکن تاریخی در استان قزوین و محدودیت زیاد اعتبارات حوزه مرمت، حفظ و نگهداری بناهای تاریخی چارهای جز استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه نداریم.
خزائلی مرمت و احیای مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدالسلطنه را موفقترین نمونه مشارکت بخش خصوصی برای مرمت و احیای بناهای تاریخی قزوین توصیف کرد و گفت: اگر مدیریت سرای سعدالسلطنه در اختیار سازمان میراث فرهنگی بود، امروز این وضعیت مطلوب را نداشت؛ چرا که بخش خصوصی از سال 1388 تا 1393 حدود 22 میلیارد تومان بودجه، از دلار هزار تومانی تا دلار 3 هزار تومانی خرج مرمت و احیای این مجموعه کرد.
انتهای پیام/ ت