واکنش‌ها به ترکیب شورای عالی مصالحه افغانستان؛ فهرست "نمایشی" است

واکنش‌ها به ترکیب شورای عالی مصالحه افغانستان؛ فهرست "نمایشی" است

پس از تعیین شورای عالی مصالحه افغانستان توسط اشرف غنی شماری از اعضای برجسته این شورا مخالفت خویش را اعلام کرده‌اند و آن را نمایشی خوانده‌اند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، فرمان «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان برای تعیین اعضای شورای عالی مصالحه افغانستان با واکنش‌های گسترده‌ای میان سیاسیون افغان و انتقاد شماری از اعضای برجسته این شورا قرار گرفته است.

«حامد کرزی» رئیس جمهور افغانستان که نامش در صدر اسامی نمایندگان سیاسی و یا جهادی شورا قرار دارد تصریح کرد که برای برقراری صلح تلاش خواهد کرد اما در هیچ تشکیلات دولتی شرکت نمی‌کند.

حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز در بیانیه‌ای تصریح کرد که نام «صلاح‌الدین ربانی» رهبر این حزب، بدون مشورت در فهرست درج شده است و جمعیت اسلامی افغانستان همانطور که در گذشته بارها موضع خویش را روشن ساخته بار دیگر نیز تاکید می‌کند که در این شورا شرکت نمی‌کند و برای آغاز مذاکرات صلح ملی و فراگیر و حفظ ارزش‌های جهاد و مقاومت، دموکراسی، میراث شهدا و دستاوردهای سه دهه گذشته در گفت‌وگوهای ملی برای صلح، یک تیم مذاکره کننده مستقل تشکیل داده است.

«گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی افغانستان نیز ایجاد این شورا را "نمایشی" خواند.

«حفیظ‌الرحمان نقی» معاون حزب اسلامی در این باره گفت: تشکیل و بوجود آوردن یک شورای عالی مقتدر که ماهیت مأموریت دولتی را نداشته باشد اصل اساسی برای گفت‌وگوهای مؤثر بین‌الافغانی است.

«جعفر مهدوی» دبیرکل حزب ملت افغانستان نیز اظهارداشت: این فهرست نه مورد قبول جوانان افغانستان و نه مورد پذیرش جمعیت زنان افغانستان است.

«شهرزاد اکبر» رئیس کمیسیون حقوق‌بشر افغانستان نیز در این باره گفت: هیچکدام از ساختارهای اساسی مرتبط به صلح که توسط دولت ایجاد شده در رأس آن یک زن نیست و این بسیار نگران کننده است.

«ناهید فرید» رئیس کمیسیون امور زنان پارلمان افغانستان نیز این شورا را غیر حرفه‌ای خواند که نمی‌تواند از زنان بدرستی نمایندگی کند.

«اسماعیل خان» از فرماندهان جهادی و عضو حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز با انتقاد از ترکیب این شورا گفت: «جدولی که فعلأ معرفی شده نسبت به گذشته‌ها افراد مهم‌تر و تأثیرگذارتری در آن شامل است اما ریاست شورای عالی مصالحه مهم است؛ آدم‌ها و شخصیت‌های بزرگ را در این فهرست آورده‌اند که آن‌ها به عضو ساده نمی‌توانند حضور داشته باشند».

«کریم خلیلی» رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان نیز اظهار داشت: «آقای رئیس‌جمهور تو وقتی تمام فکرت تیم دولت‌ساز باشد، با این فکر و اندیشه هرگز نمی‌توانی همدلی و همبستگی را بین جامعه بوجود بیاوری».

«رحمت‌الله نبیل» رئیس سابق امنیت ملی افغانستان نیز ضمن دولتی خواندن این فهرست گفت: «آنچه تحت نام صلح جریان دارد، نه صلح برای مردم ما می‌آورد نه فردای ما را تضمین می‌کند، با این ترفندها، نه‌تنها صلح نمی‌آید بلکه قتل و کشتار را بیشتر می‌سازد».

وی افزود که افرادی شامل این فهرست هستند که هم درباره خط دیورند و هم قسمت‌هایی از خاک افغانستان معامله کرده‌اند بنابراین باید با بسیج نیروهای مردمی و فراگیر مانع "معامله‌گران تاریخ" شویم.

از دیگر مسایل بحث برانگیز این فهرست اعلام آن توسط ریاست جمهوری افغانستان و نیز حضور مقامات برجسته دولتی در آن است؛ چرا که براساس توافقنامه ایجاد دولت مشارکتی، شورای عالی مصالحه باید مستقل باشد و اعضای آن نیز در مشورت با اشرف غنی، احزاب و جریانهای سیاسی، رؤسای شورای ملی و جامعه مدنی تشکیل شود نه آنکه دولت افغانستان آن را تعیین کند.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان