درخشنده: دوست دارم مجسمه شهید سلیمانی را در سطح شهر ببینم
پوران درخشنده کارگردان سینمای ایران میگوید که زنده نگه داشتن یاد و خاطره دوران دفاع مقدس میتواند به پررنگتر شدن مفاهیمی چون ایثار و ازخودگذشتگی که در حال کمرنگ شدن است، کمک کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مطابق با فرموده مقام معظم رهبری، امروزه فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست. مجاهدت و ایثارگریهای پرشمار شهدا و ایثارگران ایران اسلامی در طول سالهای پرشور و حماسه هشت سال دفاع مقدس، بر هیچ انسان قدرشناسی پوشیده نیست؛ موج جانفشانیها و از خودگذشتگیهای رزمندگان مجاهد ما در دوران جنگ تحمیلی هشت ساله به قدری غرورانگیز و افتخارآمیز است که تا همیشه میتوان به ذکر یاد و خاطرات آن پرداخت. در این میان، نکته حائز اهمیت این است که همگان در هر جایگاه و منصبی که حضور دارند، خود را منتدار خون پاک شهدا و تلاشهای مجاهدانه ایثارگران این مرز و بوم بدانند و با اتخاذ تدابیر و تمهیدات مقتضی، زمینههای لازم را برای تجلیلی درخور و شایسته از خدمات و زحمات خالصانه رزمندگان سالهای دفاع مقدس میسر کنند.
یکی از تازهترین اقداماتی که با هدف تجلیل از حماسهآفرینیهای شهدا و ایثارگران جنگ تحمیلی هشت ساله در دست انجام قرار گرفته است، برگزاری مسابقه طراحی لوح و بنای یادبود شهدا و ایثارگران؛ به ویژه شهدای راهآهن جمهوری اسلامی ایران است که به همت شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران در دست برگزاری است.
برای بررسی نقش و اهمیت برگزاری این رویداد و رویدادهای هنری از این دست که بهمنظور زنده نگهداشتن یاد و نام شهدا و ایثارگران و تجلیل از مقام رفیع ایشان برپا میشوند، به سراغ پوران درخشنده کارگردان سینما رفتیم.
این کارگردان سینما، ایثار و ازخودگذشتگی که توسط رزمندهها در دوران جنگ تحمیلی نمایش داده شد را خالصانه و قلبی توصیف کرد و گفت: همدلیای که در آن برهۀ حساس از تاریخ کشور در میان مردم وجود داشت چیزی نیست که بهراحتی بر زبان بیاید؛ مردم ما در آن برهه تاریخی کشور با تمام وجودشان در حفظ تمامیت ارضی و مبارزه با دشمن کوشیدند.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه مردم کشورم در این سالها با مشکلات شخصی و اقتصادی متعددی روبهرو بوده و هستند، اما همچنان گاهی خبرهایی از ایثار یک معلم که جان شاگرد خود را از آتشسوزی نجات داده است یا محیطبانی که حیوانات را از بلایای طبیعی نجات میدهد و ... را میشنویم که تنها گوشهای از رشادت و ایثار هموطنانمان در اقصی نقاط کشور است.
کارگردان فیلم «زیر سقف دودی» کار مدافعان سلامت را که در شرایط خاص کرونایی کشور مشغول خدمترسانی به مردماند را مظهر ایثار دوران جنگ تحمیلی دانست و خاطرنشان کرد: بدون شک انجام این کارها فارغ از معامله افراد باخدا باید توسط مسئولان و هنرمندان در جامعه نشر پیدا کند و با برگزاری جشنوارهها، تولید فیلم، نمایش و .... این حس را به انسانهای دیگر نشان دهیم تا اگر در شرایط خاص دیگری هم مشکلی برای هموطنانمان پیش آمد، مردم همچنان خود را برای کمک به دیگران پیشقدم کنند.
درخشنده در پاسخ به این پرسش که برگزاری مسابقاتی با محور تکریم یاد و نام شهدا و ایثارگران چقدر میتواند به ایجاد حس همدلی در میان مردم و یادآوری آن بخش پرفروغ از تاریخ کشور کمک کند، گفت: بدون شک آثاری که مجسمه، تندیس و یا بناهایی که توسط هنرمندان شرکتکننده در مسابقات هنری اینچنینی تولید و در محلهای مشخص نصب میشود و در معرض دید مردم در جامعه قرار میگیرد، نوعی تبلیغ هنری در جهت پررنگتر کردن مفاهیمی است که روزبهروز در جامعه ما کمرنگ میشوند.
وی ادامه داد: بسیاری از شخصیتهای دوران دفاع مقدس هستند که باید تندیس یا مجسمه آنها در برخی از مکانهای عمومی نصب شود؛ بهشخصه خیلی دوست دارم تا مجسمه شهید حاج قاسم سلیمانی؛ شخصی که تأثیر بسیار زیادی بر قلوب مردم برجای گذاشت را در فضای شهری ببینم؛ در مجموعۀ راهآهن نیز با توجه به نقش بسیار حساس آن در دوران جنگ و حملونقل رزمندهها، رشادتهای بسیاری توسط کارکنان این مجموعه به کشور شده است که باید این رشادتها نشان داده شود و چهبهتر که با خلق آثار هنری این تقدیر را از زحمتکشان راهآهن انجام دهیم تا نسلهای بعدی بفهمند چه خدماتی توسط این مجموعه در دوران دفاع مقدس انجام شده است.
انتهای پیام/