ردپای سیاسی‌کاری در اتفاقات شورای اسلامی شهر تویسرکان


ردپای سیاسی‌کاری در اتفاقات شورای اسلامی شهر تویسرکان

گروه استان‌ها ـ در وقایع رخ‌داده در شورای شهر تویسرکان و رای به بازگشت ۲ عضو مستعفی ردپای سیاسی کاری مشهود می‌نماید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، شورای اسلامی شهر تویسرکان از بدو تشکیل در این دوره به دلیل اختلافات سیاسی و فکری اعضا و نیز حمایت مسئولان شهرستان از برخی اعضای همفکر و همسو، با چالش‌های بسیاری همراه بوده است. این چالش‌های ادامه‌دار تا به آنجا پیش می‌رود که دو عضو در  تاریخ 5 بهمن 98 استعفای خود را از عضویت در شورا به صورت مکتوب اعلام می‌کنند.

در این استعفا نامه قید شده است این استعفا قطعی، بدون بازگشت است و عضو مستعفی هرگونه حق اعتراض و تجدید نظر خواهی را از خود سلب می‌کند.

در تاریخ 7 بهمن 98 این استعفا در شورای اسلامی شهر تویسرکان با اکثریت آرا مصوب و این مصوبه در هیئت تطبیق شهرستان نیز تایید می‌شود و در نهایت 2 عضو علی‌البدل جایگزین 2 عضو مستعفی می‌شوند.

پشیمانی دو عضو مستعفی

اما ماجرای استعفا به همین جا ختم نمی‌شود و پس از مدتی 2 عضو مستعفی از استعفای خود پشیمان می‌شوند و در هیئت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراها مستقر در وزارت کشور طرح دعوی می‌کنند.

این هیئت نیز بدون دعوت از طرف دیگر دعوی یعنی شورای اسلامی شهر تویسرکان، با شنیدن اظهارات این 2 عضو اقدام به صدور رایی مبنی بر بازگشت آنها به شورا می‌کند؛ و این در حالی است که پرونده این اتفاق در مرجعی بالاتر یعنی دیوان عدالت اداری هم در حال بررسی است.

با صدور رای هیئت حل اختلافات و رسیدگی به شکایات شوراها و ارسال این  رای به فرمانداری، فرماندار تویسرکان در تاریخ 13 مرداد 99 نامه‌ای به رئیس شورای اسلامی شهر مبنی بر اعلام رای و اقدام قانونی در این زمینه و نیز 2 رونوشت از این نامه برای مدیرکل دفتر امور شهری و دادگستری تویسرکان جهت استحضار ارسال می‌کند.

 

9 نفره شدن شورای شهر تویسرکان

اما قبل از هر گونه تصمیم‌گیری و اقدام قانونی در شورا، 2 عضو مستعفی با نامه‌ای از فرماندار تویسرکان به رئیس شورا مبنی بر ضرورت حضور این 2 عضو در جلسات به صحن شورا می‌آیند تا عملا شورای 7 نفره تویسرکان 9 نفره شود و اعتراض 5 عضو از 7 عضو را در پی داشته باشد.

کلید دبیرخانه شورا را تحویل فرماندار دادیم

رئیس شورای اسلامی شهر تویسرکان ( تا پایان مدت قانونی فعالیت هیئت رئیسه در تاریخ ششم شهریور) در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در تویسرکان، با بیان این که شورای اسلامی شهر با چالش‌های بسیاری در این دوره مواجه بود اظهارداشت: اتفاق رخ داده باعث شد تا دبیرخانه شورا را تحویل فرماندار دهیم و انتخابات هیئت رئیسه برای سال آخر شورا برگزار نشود.

مازیار عبدی افزود: متاسفانه سیاسی‌بازی‌ها، فشارها و دخالت‌های مسئولان در شورای اسلامی شهر تویسرکان و حمایت از برخی از اعضا باعث شده بود شورای اسلامی این شهر  تا بهمن ماه سال گذشته با مشکلات زیادی در تصمیم‌گیری‌ها مواجه شود.

وی عنوان کرد: با جابجایی 2 عضو علی‌البدل با 2 عضو مستعفی اقدامات شورا بر روی روال افتاد و از بهمن ماه سال مصوبات خوب و کارگشایی داشتیم که کمک مدیریت شهری تویسرکان و شهروندان تویسرکانی آمد.

چند نکته قابل تامل در رای هیئت حال اختلافات شوراها

رئیس شورای اسلامی شهر تویسرکان با اشاره به این که در تصمیم هیئت حل اختلاف و رسیدگی به  شکایات شوراها مبنی بر بازگشت 2 عضو مستعفی چند نکته قابل تأمل وجود دارد گفت: نکته اول این که بر اساس ماده 15 و 16 آیین نامه همین هیئت در موارد اختلافی باید از دو طرف دعوا دعوت، و اظهارات هر دو طرف شنیده شود.

عبدی با اشاره به این که در این مورد خاص، این هیئت فقط از 2 عضو مستعفی برای استماع اظهاراتشان دعوت کرده بود اظهار داشت: همچنین بر اساس تبصره ذیل ماده 7 قوانین شوراهای اسلامی شهر هیچ عضوی به هر دلیلی نمی‌تواند بیش از 6 ماه در جلسات حضور نداشته باشد.

2 عضو مستعفی بیش از 6 ماه در شورا حاضر نبودند

وی با اشاره به این که از زمان استعفای این 2 عضو تا نامه بازگشتشان به شورا بیش از 6 ماه می‌گذرد عنوان کرد: همانطور که می‌دانیم رای جزئی، نفی احکام عام را نمی‌کند و بنابراین رای هیئت حل شکایات و رسیدگی به اختلافات شورا‌ها بر ماده 281 قوانین شوراها نه تنها ارجح نیست، بلکه باید تابع آن باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر تویسرکان با اشاره به این که از سوی دیگر این پرونده در دیوان عدالت اداری که مرجع بالاتری از هیئت حل اختلافات وزارت کشور محسوب می‌شود در جریان است تصریح کرد: حال جای سوال است اگر این اعضای مستعفی به شورا بازگردند، اما دیوان عدالت اداری حکم را نقض کند تکلیف چه می‌شود؟

عبدی با بیان که در این صورت در عرض کمتر از یکسال شاهد 6 جابجایی در اعضای شورا خواهیم بود گفت: به این ترتیب با وجهه اجتماعی 2 عضو مستعفی و 2 عضو جایگزین بازی خواهد شد.

اتفاقات شورای تویسرکان  از روند قانونی خارج شده است

وی با اشاره به این که در این ارتباط بارها با فرماندار و مدیرکل امور شهری و روستایی جلسات و مذامرانی داشتیم گفت: این جلسات هیچ عایدی نداشته و صرفا برای ما رای هیئت حل اختلاف را می‌خوانند و مکاتبات خود با شورا را به صورت مستمر برای هیئت ارسال می‌کنند تا به نوعی به مسئولان بالادستی بفهمانند که پیگیر دستورات آنها هستند.

رئیس شورای اسلامی شهر تویسرکان تاکید کرد: به نظر می‌آید این پرونده از روال قانوی خود خارج شده و تصمیمات آرا بر اساس جناح‌بندی‌ها و فشارهای مسئولان شهرستان تویسرکان گرفته می‌شود.

عبدی با اشاره به این که شورا زیر بار این تصمیم نرفت و پس از پایان مهلت یک ساله هیئت رئیسه کلید دبیرخانه شورا را تحویل فرماندار دادم تاکید کرد: دولتمردان می‌گویند قانون ناموس ماست و شورا به خاطر همین شعار دولتمردان زیر بار بی‌قانونی نمی‌رود.

ردپای مسئولان اجرای در حاشیه‌های شوراهای اسلامی شهر

آنچه مسلم است، این اتفاقات نشان از ندانم کاری مسئولان اجرایی در امور دارد. شوراهای اسلامی شهر در دوره‌ اخیر همواره با چالش‌های بی‌شماری اعم از دخالت مسئولان اجرایی و دولتمردان  در تصمیمات روبرو بودند که به حواشی بسیاری انجامیده است و بی‌تردید باید به این دخالت‌ها پایان داد.

انتهای پیام/747/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon