سرگردانی ۲ ماهه تولیدکنندگان و تجار؛ صدای بخش خصوصی به جایی نمیرسد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: حدود دو ماه اخیر در کشور هیچ کارت بازرگانی صادر یا تمدید نشده و تاجران و تولیدکنندگان ما دو ماه است که سرگردانند و صدای بخش خصوصی به جایی نمیرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، جمال رازقی در جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی فارس اظهار داشت: سامانه جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ارائه خدمات کار با مشکلات بسیار روبهرو شده و خرابی سامانه موجب مشکلات فراوان و سرگردانی فعالان اقتصادی شده که بخش خصوصی انتظار دارد نمایندگان مجلس این موضوع را با جدیت دنبال و رسیدگی کنند.
وی با اشاره به میزان رشد منفی صادرات کشور در سال جاری افزود: آمارهای منفی در حوزه صادرات نشاندهنده تصمیمگیریهای غلط در این حوزه است و در صورت ادامه حرکت در این مسیر علاوه بر اختلال در صادرات و واردات و آسیبهای وارده به بخش اقتصاد کشور، در آینده نه چندان دور واحدهای تولیدی ما دچار مشکل میشوند.
رازقی بیان داشت: همچنین در صورت ادامهدار بودن این نوع تصمیمگیریها در حوزه اقتصاد شاهد از بین رفتن صادرات و بازارهای صادراتی که با زحمت بسیار به دست آمده خواهیم بود و همچنین در بازار داخل نیز کشور با آسیب جدی کمبود کالا روبهرو میشود.
وی اضافه کرد: در شرایط موجود کشور بخش خصوصی میتواند ارز مورد نیاز کشور را تامین کند اما ما شاهد رفتارهای دوگانهای هستیم که فعالان اقتصادی با سابقه و شناسنامهدار ما را سرخورده و سرگردان کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان فارس ادامه داد: چه منطقی میتواند بپذیرد که صادرکننده ما کالای خود را صادر کرده اما ارز خود را به کشور بازنگردانده و همچنان در حال فعالیت و تولید باشد؟ مگر میشود صادرکننده ارز خود را به کشور بازنگرداند؟ پس چرخه تولید و صادرات این واحد تولیدی چگونه در حال فعالیت است؟ مگر صادرات چقدر سود دارد چه بدون بازگشت ارز بتواند همچنان فعال باشد؟
رازقی عنوان داشت: انتظار ما از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی این است که موضوع مهم 24 میلیارد ارز 4200 تومانی که در کشور هزینه شده اما به دست مصرفکننده نرسیده را پیگیری و مطالبه کنند و مردم در جریان شفافسازی قرار گیرند.
وی تصریح کرد: موضوع اختصاص ارز 4200 تومانی برای واردات غذای سگ و گربه، زین اسب و فروش ارز دولتی در بازار آزاد که توسط برخی افراد انجام شده است و دید منفی ایجاد شده از برخی رفتارها نباید به همه تعمیم داده شود.
رازقی افزود: ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی حامی برخورد با متخلفان هستیم و برای خطای چند نفر نباید با همه افراد برخورد نامعقول شود و این در حالی است که سیاستگذاریها باید به گونهای باشد که به جای رفتارهای نازیبا و بستن دست همه صادرکنندگان با افراد خاطی برخورد قانونی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه رهبران بخش اقتصاد در کشور با اتخاذ تصمیمهای غیرکارشناسی، عجولانه و بدون راهبرد و برنامه و تنها برای ایجاد محبوبیت شرایط بحرانی را بر کشور تحمیل میکنند گفت: وضعیت امروز اقتصاد کشور ناشی از وجود تحریمها و بیماری کرونا نیست بلکه بر اساس آمارهای رسمی کشور در دورانهای مختلف به دو مقوله مهم تولید و اشتغال پایدار در کشور کم توجهی شده است و امروز وضعیت کشور ما در شاخصهای بانک جهانی و آمارهای اقتصادی جهان گواه این موضوع است.
رازقی افزود: حکمرانی نامطلوب در اقتصاد کشور در پنج دهه اخیر و تکیه اقتصاد بر نفت و نه تولید ثروت موجب شده مشکلات بسیاری بر مردم تحمیل شود و وضعیت امروز کشور در حوزه اقتصاد نتیجه سیاستگذاریهای اشتباه در سالهای گذشته است که متاسفانه این مسیر حرکت در دوران های مختلف تغییر نکرده است.
وی اظهار داشت: به نظر می رسد عدهای کم کاری و ناکارآمدیها را به تحریم نسبت میدهند تا با نشان دادن تصویر هولناکی ناتوانی خود را پوشش دهند در صورتی که ناکارآمدی اقتصادی در کشور ناشی از عدم اهلیت حرفهای تصمیم گیران اقتصادی کشور است که این موضوع قابل کتمان و پوشاندن نیست.
رئیس اتاق بازرگانی استان فارس اضافه کرد: جای تاسف است که در دورانهای مختلف حاکمیت سیاست بر اقتصاد مجال حضور نخبگان، متخصصان و کارشناسان در عرصه اقتصاد را برای حرکت کشور به سمت تولید و صادرات نداده است.
رازقی با بیان اینکه اقتصاد ایران در سال جهش و رونق تولید به جراحی عمیق و کارشناسی شده نیاز دارد بیان کرد: سال گذشته به عنوان سال رونق تولید و امسال به نام جهش تولید نام گذاری شد اما با ادامه روند حرکت کشور در حوزه اقتصاد امسال نیز توفیقی در عملیاتی شدن شعار سال نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه لازمه تحقق شعار سال سودآور شدن تولید است اظهار داشت: در شرایط کنونی دو موضوع مهم تولید و صادرات باید سرفصل فعالیتها در کشور باشد زیرا به دنبال آن بسیاری از مسایل از جمله معیشت و رفاه اقتصادی و اجتماعی مردم نیز بهبود خواهد یافت.
رازقی با بیان اینکه اگر در دو مقوله تولید و صادرات اقدامات مستمر، با برنامه و منسجم عملیاتی شود گام بزرگی در کشور برداشتهایم افزود: اجرای قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار میتواند تاثیر بهسزایی بر بهبود مشکلات اقتصادی و فضای کسب و کار کشور داشته باشد.
وی ادامه داد: فضای کسب و کار استان فارس در سالهای اخیر به همت همه مسئولان استانی، دستگاه قضائی و فعالان بخش خصوصی در بین یک تا 9 کشور قرار گرفته است که امیدواریم با فعالیت پنجره واحد فیزیکی کسب و کار در استان، مجوزهای صادر شده بی نام توسط دستگاههای اجرایی و پشتیبانی دستگاه قضائی استان این رتبه بهبود یابیم.
رازقی عنوان داشت: اتاق بازرگانی استان فارس در چند سال اخیر با تمام توان مسائل تخصصی اقتصاد استان را دنبال کرده است به طوری که مشکلات استانی فعالان اقتصادی فارس را تا رفع آن دنبال کردهایم.
انتهای پیام/424/ح