تعیین تکلیف ۴۰۲ مدیر بهزیستی که مدیریت مراکز غیردولتی را هم به‌عهده داشتند+ فیلم


تعیین تکلیف 402 مدیر بهزیستی که مدیریت مراکز غیردولتی را هم برعهده داشتند+ فیلم

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ابلاغ بخشنامه تعارض منافع مدیران بهزیستی در سال ۹۸ گفت: نه‌تنها مدیران و کارشناسان ناظر بهزیستی نمی‌توانند در رابطه با مجوز این مراکز اقدام کنند بلکه اقوام درجه‌یک برای دریافت مجوز این مراکز منع شده‌اند.

وحید قبادی دانا در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در ارتباط با برکناری و استعفای تعدادی از مدیران و پرسنل سازمان بهزیستی کشور با اجرای بخشنامه تعارض منافع مدیران بهزیستی اظهار کرد: 93 درصد تصدی‌گری اجرای فعالیت‌های بهزیستی به‌عهده مؤسسات غیردولتی و سازمانهای‌ مردم‌نهاد و خیریه‌ها است، طبیعتاً سازمان بهزیستی می‌بایست نقش سیاست‌گذار، برنامه‌ریز و نظارت را بر روند اجرای برنامه‌ها داشته باشد و هدف این است که فعالیت‌های سازمان بهزیستی مردمی شود و خیّرین و مجموعه خیریه‌ها در این امور فعالیت داشته باشند.

وی تصریح کرد: در زمان حاضر بیش از 9 هزار خیریه و مؤسسه غیردولتی با اخذ مجوز از سازمان بهزیستی اقدام به ارائه خدمت به گروه‌های مختلف می‌کنند و حدود 43 هزار مرکز در قالب ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده 57 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور در 13 مورد برنامه‌های مختلف سازمان بهزیستی اجرای فعالیت‌های سازمان بهزیستی را به‌عهده دارند، اما در مقطعی برای اجرای این مسئله واسپاری فعالیت‌ها به بخش غیردولتی در دستور کار مسئولان سازمان قرار گرفت و بخشی از مدیران بهزیستی برای خدمت‌‌رسانی به عرصه آمدند و تلاش کردند در این زمینه کمک کنند و در این ارتباط مجموعه‌ها و مؤسسات غیردولتی را راه‌اندازی کردند و همکار سازمان بهزیستی در حوزه‌های مختلف شدند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: طبیعتاً زمانی که یک مدیر در مسند مدیریت قرار گرفته است و همزمان با یک مجموعه غیردولتی همکاری داشته باشد در این زمینه تعارضی در منافع برای افراد ایجاد می‌شود که می‌تواند آسیب به جامعه هدف بهزیستی و هر مجموعه‌ای برساند، در واقع زمانی که یک مدیر برای خودش مجوز فعالیت صادر کند و خودش نیز برای مرکز یارانه در نظر بگیرد و یارانه پرداخت کند در این فرایند بر روند نظارت خدمات طبیعتاً مشکلات زیادی ایجاد می‌شود.

قبادی دانا خاطرنشان کرد: این مسئله منجر می‌شود به این‌که فضای رقابت بین مراکز غیردولتی از بین برود و هم نظارت کافی بر مجموعه صورت نگیرد، به‌دلیل شرایط این‌چنینی در همین زمینه بخشنامه‌ای مبنی بر تعارض منافع مدیران بهزیستی در سال 98 به تمام مراکز ابلاغ شد و در این بخشنامه تأکید شد چنانچه مدیری از بهزیستی مؤسس مرکز غیردولتی است باید بین مدیریت و اداره مرکز غیردولتی یکی را انتخاب کند، در همین ارتباط 402 نفر در این زمینه احصاء شدند که حدود 170 نفر از این افراد از پست مدیریتی کنار رفتند یا کنار گذاشته شدند و حدود 190 تا 200 نفر دیگر مرکز غیردولتی را طبق ضوابط واگذار کردند و این‌که افراد از خویشاوندان خودشان برای اداره مرکز استفاده کنند ما را دچار مشکل خواهند کرد.

وی همچنین در رابطه با راه‌اندازی مراکز و مؤسسات غیردولتی جدید گفت: برای راه‌اندازی این مراکز شرایط کمی سخت‌تر شده است به‌طوری که مجوز برای اقوام درجه‌یک هم صادر نخواهد شد، به‌عنوان مثال در فرایند مراکز خدمات بهزیستی بند 4 ماده 26 که در آینده نزدیک در کشور راه‌اندازی خواهند شد اولاً ثبت درخواست‌ها الکترونیکی شده است همچنین فرایند صدور دستی خارج شده است یعنی در سامانه صدور مجوزهای افرادی که بخواهند همکار ما باشند باید مدارک خود را در سامانه آپ‌لود و ثبت کنند که این کار منجر به شفافیت خواهد شد و از بسیاری از مشکلات جلوگیری خواهد کرد، به‌عنوان نمونه مراکز خدمات بهزیستی در 2 هزار و 500 نقطه شناسایی شده است که مراکز خدمت‌رسانی بهزیستی در 22 خدمت سطح‌یک در 2 هزار و 500 نقطه محلات و مناطق مختلف کشور ارائه خواهد شد و فرایند خدمت‌رسانی به جامعه هدف سازمان تسریع می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: 11 هزار نفر برای درخواست این طرح به‌صورت الکترونیکی و بر اساس ضوابط و مقررات ثبت‌نام کردند و براساس معیارهای مشخص افراد انتخاب خواهند شد و 2 هزار و 500 مرکز راه‌اندازی خواهد شد که حتماً مسئله تعارض منافع در این افراد شدیدتر اعمال خواهد شد و نه‌تنها خود مدیران ،کارشناسان مسئول و کارشناسان ناظر بهزیستی نمی‌توانند در رابطه با مجوز این مراکز اقدام کنند بلکه اقوام درجه‌یک از دریافت مجوز این مراکز منع شده‌اند.

قبادی دانا تصریح کرد: بنابراین در اجرای بخشنامه تعارض منافع در سازمان بهزیستی کاملاً جدی هستیم و به‌صورت سیال این کار ادامه دارد و اداره کل بازرسی و مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی دائماً بر حُسن اجرای این کار نظارت می‌کند البته یک تیم کاری متشکل از مجموعه بازرسی، حراست و مشارکت‌های سازمان بهزیستی نظارت بر حُسن اجرای بخشنامه را دنبال می‌کنند.

وی اظهار کرد: تلاش شده است فعالیت‌های سازمان بهزیستی به‌سمتی برود که هم شفافیت ایجاد کند و هم زمینه‌های احتمال فساد را به حداقل برسانیم و بر همین مبنا در زمان حاضر تمام پرداخت‌های سازمان برای جامعه هدف بهزیستی به‌صورت کامل الکترونیکی انجام می‌شود و برای یک میلیون و 80 هزار خانوار مستمری ماهیانه به‌صورت الکترونیکی پرداخت می‌شود. همچنین حق پرستاری معلولان ضایع نخاعی به‌صورت متمرکز و الکترونیکی پرداخت می‌‌شود علاوه بر اینکه مبلغ آن نیز از 200 هزار تومان به 554 هزار تومان افزایش یافته است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: پرداختی‌های به حدود 600 کلینیک‌ مددکاری اجتماعی که با سازمان بهزیستی همکاری دارند به‌صورت الکترونیکی انجام می‌پذیرد. همچنین یارانه مراکز نگهداری کودکان دارای سرپرست غیرمؤثر (خانه‌های فرزندان) به‌صورت الکترونیکی پرداخت می‌شود علاوه بر این یارانه این افراد از 420 هزار تومان در هر ماه به 650 هزار تومان رسیده است، برای فرزندان 12 تا 18 سال به 750 هزار تومان افزایش یافته است و اگر فرزند بی‌سرپرستی معلول باشد ماهیانه 924 هزار تومان در نظر گرفته شده است که به آن مرکز و مؤسسه خیریه به‌صورت ماهیانه و الکترونیکی پرداخت می‌شود.

قبادی دانا اضافه کرد: در ارتباط با امداد فرزندانی که در خانواده‌های جایگزین هستند در گذشته به‌صورت ماهیانه 370 هزار تومان پرداخت می‌شد که خوشبختانه این رقم به 650 هزار تومان افزایش یافته است که به‌صورت الکترونیکی روی کارت بانکی خانواده‌ها که تعدادشان 16 هزار فرزند در خانواده‌های جایگزین هستند واریز می‌شود.

وی گفت: برای مراکز نگهداری افراد دارای معلولیت، سالمندان، بیماران روانی مزمن، معلولان ذهنی، جسمی ــ حرکتی یارانه مراکز به‌صورت الکترونیکی و ماهیانه برای روی کارت بانکی مؤسسات غیردولتی واریز می‌شود که رقم آن 924 هزار تومان در ماه در نظر گرفته شده است و این مبلغ برای افرادی که مجهول الهویه هستند و یا خانواده و سرپرست مؤثری ندارند یک میلیون و 140 هزار تومان پیش‌بینی شده است که امیدواریم بتوانیم این مبلغ را در سال 99 افزایشی قابل توجه بدهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به فعالیت 15 هزار مهدکودک در سطح کشور گفت: از این تعداد حدود 7 هزار مهد در روستا و مناطق حاشیه‌ای فعالیت دارند که طرح تأمین یک وعده غذای گرم در این مناطق انجام می‌شود و مبالغ به‌صورت متمرکز و الکترونیکی پرداخت می‌شود. همچنین برای مراکز نگهداری و اقامتی افراد دارای اعتیاد هم موضوع الکترونیکی کردن آنها در دست اقدام است و به‌زودی اجرایی خواهد شد.

قبادی دانا در پایان گفت: شناخت هویت افرادی که آسیب‌دیده اجتماعی هستند با استفاده از ابزار بیومتریک و شناسایی عنبیه از دیگر برنامه‌های در دست پیگیری سازمان بهزیستی پیگیری است و امیدواریم بتوانیم هویت افراد را شناسایی کنیم که این مسئله به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک خواهد کرد و در بهبود و بازیابی این افراد مؤثر خواهد بود. در موضوع کودکان کار نیز این مسئله در دستور کار قرار گرفته است.

 

سازمان بهزیستی کشور ,

 

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon