کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع)| امام جمعه موقت تهران: دشمنان مبارزه فرهنگى علیه نظام را همچنان دنبال می‌کنند


کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع)| امام جمعه موقت تهران: دشمنان مبارزه فرهنگى علیه نظام را همچنان دنبال می‌کنند

گروه استان‌ها-امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه دشنان مبارزه فرهنگى علیه نظام را همچنان دنبال می‌کنند، گفت: دشمن دست از ضربه زدن به نظام ‌در عرصه‌هاى مختلف ‌سیاسى و اقتصادى برنمی‌دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، آیت‌الله احمد خاتمی در آیین افتتاحیه دهمین کنگره بین‌المللی امام سجاد علیه السلام اظهار داشت: همواره دشمنان انقلاب اسلامى از راه‌هاى متعددى در صدد ضربه زدن به نظام اسلامى در عرصه‌هاى مختلف نظیر روانى، سیاسى و اقتصادى هستند و روشى را که از آغاز انقلاب به دنبال داشتند و همچنان ادامه دارد، مبارزه فرهنگى با نظام مقدس جمهورى اسلامى ایران است. 

وی افزود: مقام معظم رهبرى چندین دهه است که مبارزه فرهنگى را با تعابیر مختلف نظیر تهاجم فرهنگى یا شبیخون همه جانبه فرهنگى، به همگان هشدار می‌دهند که یکى از راه‌هاى مقابله با این تهاجم، همین کارى است که عزیزان ما در این نشست دنبال می‌کنند، یعنى معرفى الگوهاى صادق و سرمشق‌هایى که همراهى با آنان یقیناً انسان را به ساحل نجات و سربلندى می‌رساند. 

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: حدیث "انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی" یعنى به همان اندازه که ما براى احیاى قرآن، این کتاب بزرگ آسمانى، تلاش می‌کنیم، جهت معرفى عترت نیز (سلام الله علیهم اجمعین) باید تلاش بسیارى داشته باشیم.

وی ضمن تشکر و قدردانى از کسانى که جهت برگزارى سمینار بزرگداشت حضرت امام سجاد(ع) تلاش کرده‌اند، تصریح کرد: چندمین نشستى است که این جمع به دنبال معرفى چهره نورانى حضرت امام سجاد(ع) است و نکته مهمى که در وهله نخست، در مورد امام سجاد(ع) مطرح است، معرفى چهره حماسى حضرت است.

آیت الله خاتمی خاطرنشان کرد: هرگز از یادم نمی‌رود که در اولین سفرى که راه براى کربلا باز شده بود، مشاهده کردم پیرمردى که درحال معرفى خیمه گاه امام حسین(ع) و یارانش بود، خیمه امام سجاد(ع) را با نام خیمه امام زین العابدین(ع) بیمار معرفى کرد؛ از این موضوع بسیار ناراحت شدم که کسانى که درحال معرفى این واقعه بزرگ هستند، خود درک درستى از بیاناتشان ندارند.

وی ادامه داد: در پى این غصه بود که بعد از برگشت به ایران، کتابى به نام "سیماى حماسى امام سجاد(ع)" در حدود 100 صفحه نوشتم که در پى اثبات این سخن است که حضرت زین العابدین(ع) در واقعه کربلا بیمار بوده اما بى حال نبوده است و آنچه که مطرح بود این است که باید در پى معرفى این چهره حماسى و با نشاط بود.

امام جمعه موقت تهران بیان کرد: نکته دوم کار بر روى صحیفه سجادیه است و باید اعتراف کنیم که آن‌چنان که باید، این کتاب بلند که برادر قرآن، زبور آل محمد(ص) و انجیل اهل بیت است به نسل ما معرفى نشده است.

آیت الله خاتمى تصریح کرد: کتاب‌ها و شرح‌هایى به زبان عربى موجود است که میتوان به "المعجم المفهرس لالفاظ" که معجم الفاظ است، "فهارس ریاض السالکین" که معجم موضوعى این کتاب است و شرح "فی ظلال الصحیفه السجادیه" اثر مرحوم مغنیه، اشاره کرد.

وى اضافه کرد: همچنین ترجمه‌هاى خوبى من جمله "ترجمه مرحوم فیض الاسلام" و شرحى که اخیراً آیت الله مکارم با جمعى از علما شروع کرده‌اند، تحت عنوان "عرفان اسلامى" که تاکنون سه جلد از این کتاب منتشر شده، موجود است. در مجموع از این قبیل فعالیت‌ها در باب معرفى صحیفه سجادیه انجام شده است اما باید بیش از قبل، این کتاب نورانى را معرفى کرد.

امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: مورد آخر که جا دارد در این همایش برنامه ریزى براى معرفى جامع آن صورت بگیرد، رساله حقوق امام سجاد(ع) است که از پنجاه و یک حق در حق الله شروع می‌شود و با حقوق اهل ذمه به پایان میرسد.

وى تاکید کرد: البته معارف امام زین العابدین(ع) تنها محدود به این موارد نیست و معارف بلند فراوانى وجود دارد ولى این دو تحفه غنیمتى یعنى صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد(ع) جاى پیگیرى و معرفى بیشترى دارد.

انتهای پیام/868/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon