افتتاح محفل آیینی "زخم عتیق" با تقدیر از خانواده شهید الیاسی/ هنر تعزیه و هنرمندانش اهل مقاومتند
محفل آیینی زخم عتیق با حضور خانواده شهید مدافع حرم علیاصغر الیاسی افتتاح شد، این نمایشگاه تا پایان ماه محرم (۲۹ شهریور) ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه محفل هنرهای آیینی زخم عتیق عصر امروز و با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان فرهنگی و هنری در تماشاخانه سرو افتتاح شد و فعالیت خود را آغاز کرد. این نمایشگاه تا 29 محرم در تماشاخانه سرو ادامه دارد.
در ابتدای این مراسم، داود فتحعلی بیگی صحبت کرد؛ او با اشاره به سختیهای هنر تعزیه و هنرمندان آن گفت: این نمایشگاه و محفل توسط نهادی راهاندازی شده است که بنیان و اساس آن بر مقاومت است. هنر تعزیه در طول تاریخ حیات خود نه تنها ماهیتش بر مقاومت و ظلمستیزی بوده بلکه هنرمندانش نیز اهل مقاومت بودند. به این معنا که علیرغم سختیها، بعضا بیاحترامیها و اینکه در دوران پهلوی زندان میرفتند و شلاق میخوردند، دست از این هنر برنداشتند.
وی ادامه داد: کوچه به کوچه مردم ایران آمیخته با هنر تعزیه است چرا که اعتقاد به این هنر داشتند. بدون شک باید گفت هنر شبیهخوانی هنر بینظیری است و اختصاص به ایرانیان شیعه دارد. بسیاری از مردم جهان هنر ایرانی را با تعزیه میشناسند و کسانی که از خارج از ایران به کشورمان سفر میکنند دنبال تعزیهاند.
این هنرمند عرصه تئاتر گفت: متأسفانه عدهای فقط سراغ نقصهای تعزیه میروند، مثلا اگر دو عیب داشته باشد همانها را بزرگ میکنند در حالی که به 98 حسن آن بیتوجهاند. گویا که این نمایش ایرانی برای عدهای تبدیل به ننگ شده است. خوشبختانه باید بگویم که امروز توجه ویژهای به این هنر شده و با افتتاح این نمایشگاه که مجموعه گرانقدری است بخشی از تاریخ هنر تعزیه در ایران به نمایش عموم درآمده است. برایم عجیب است که برخلاف این که خواستگاه هنر تعزیه در ایران بوده و چنین پیشینهای دارد ما موزهای برای تعزیه نداریم.
در بخش بعدی این مراسم، کلیپی از شهید مدافع حرم علیاصغر الیاسی به نمایش درآمد و پس از آن با حضور حمید نیلی، مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس از خانواده این شهید مدافع حرم تقدیر شد. این محفل هنرهای آیینی به نام شهید الیاسی نامگذاری شده است.
حمید نیلی، مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در بخش دیگری از این مراسم گفت: این محفل هنرهای آیینی پیشکشی به امام حسین علیهالسلام است. این نمایشگاه که از امروز آغاز شده و تا آخر محرم ادامه دارد، به چند بخش تقسیم شده است؛ یکی از بخشهای آن نمایشگاه تخصصی ادوات تعزیه است که به همت آقای دریایی جمع شده و پس از این مراسم افتتاح میشود. همچنین نشستهایی داریم که میتواند به حل بسیاری از مشکلات کمک کند. علاوه بر این، اجرای نمایش داریم.
در پایان این مراسم نمایشگاه تخصصی ادوات تعزیه افتتاح شد.
براساس این گزارش، نمایشگاه و موزه تخصصی نسخ قدیمی و ادوات تعزیه از دوره صفویه تا انقلاب اسلامی، اجرای تعزیه و شبیه خوانی، آئینهای عاشورایی اقوام ایران زمین، نقالی و پردهخوانی، نشست پژوهشی تئاتر دینی و تئاتر صحنهای «نقل سرخ» از جمله برنامههایی است که ویژه این محفل تدارک دیده شده است.
انتهای پیام/