سودای یافتن گنج به قیمت خیانت به سرمایه‌های فرهنگی است/ شناسایی تورهای گنج‌یابی در اصفهان توسط گزارش‌های مردمی


سودای یافتن گنج به قیمت خیانت به سرمایه‌های فرهنگی است/ شناسایی تورهای گنج‌یابی در اصفهان توسط گزارش‌های مردمی

گروه استان‌ها-سودای یافتن گنج و ثروت‌های ناگهانی برخی افراد را به به ارتکاب اقدامات اشتباه وا می‌دارد، اقداماتی که جز آسیب رساندن به میراث فرهنگی کشور و طمع‌ورزی نتیجه دیگری ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، علاقه به یافتن گنج و بدست آوردن ثروتی هنگفت و ناگهانی همواره از آرزوهای دیرینه مردم دنیا بوده به گونه‌ای که داستان‌ها و افسانه‌های زیادی از نویسندگان و شاعران بزرگ در این باره نقل شده و امروزه نیز با گسترش صنعت سینما و تئاتر این گونه داستان‌ها به این حوزه هنر نیز راه یافته‌اند.

اما دوستداران ماجراجویی بعضا با تاثیر گرفتن از این داستان‌ها که گاه نیز سرگذشت واقعی یابندگان گنج را شرح می‌دهند، مرتکب اشتباهاتی می‌شوند و خطراتی را به جان می‌خرند که دردسرهای بسیاری را برای آن‌ها ایجاد می‌کند. این شوق و اشتیاق همچنین کلاهبرداران را به فکر سواستفاده از این دست از افراد می‌اندازد و آن‌ها نیز بدون تحقیق و مطالعه، جان و زندگی خود را تنها برای بدست آوردن گنج و ثروتی که بود و نبودش مشخص نیست، در دست این کلاهبرداران قرار می‌دهند.

در چند هفته گذشته برخی افراد سودجو اقدام به راه‌اندازی تورهای گنج‌یابی در استان کردند و سعی داشتند با داستان‌های ساختگی افراد مختلف را به یافتن گنج تحریک کنند. در همین رابطه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: چنین تورهایی در چندین بار در کشور برگزار شده که بخشی از فعالیت‌های آن‌ها هم در استان اصفهان بوده است که خوشبختانه با گزارش‌های مردمی که دریافت کردیم، یگان حفاظت میراث فرهنگی با همکاری نیروی انتظامی به سرعت ورود پیدا کرد و این افراد شناسایی و دستگیر شدند.

فریدون اللهیاری افزود: در برخورد با چنین فعالیت‌های به شدت سختگیر هستیم و نیروی انتظامی نیز کاملا همکاری لازم را با داشته و اجازه فعالیت‌های غیرقانونی به سودجویان را نمی‌دهد. هر گونه حفاری باستان‌شناسی انحصارا تحت نظارت پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور اتفاق می‌افتد و این نهاد مجوزهای حفاری را به باستان‌شناسان ارائه می‌دهد؛ بنابراین هرگونه فعالیتی که فاقد مجوزهای این نهاد باشد غیرقانونی بوده و با آن برخورد می‌شود.

وی اضافه کرد: سایت‌های باستانی متعددی در استان اصفهان وجود دارد که بخش‌های مهمی از آن‌ها توسط میراث فرهنگی شناسایی شدند؛ همچنین بخش‌های دیگر این سایت‌ها در حال اکتشاف هستند. البته شناسایی چنین مناطقی لزوما به معنای وجود آثار باستانی در زیر خاک‌های آن نیست و پیش از هر چیزی نیازمند به کاوش‌ها و مطالعات علمی هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و باستان‌شناسی استان اصفهان با بیان اینکه دستاوردهای کاوش‌های باستان‌شناسی بسیار حائز اهمیت هستند گفت: فرایند اکتشاف و کاوش بخش مهمی از مطالعات علمی ما را در بر می‌گیرند و چنین فعالیت‌ها و حفاری‌های غیرقانونی فرصت‌های مطالعات علمی و فرهنگی را از بین می‌برد. البته بسیاری از فعالیت‌های گنج‌یابی که انجام می‌گیرد عمدتا با نگاه سودجویی و سوداگری انجام می‌شود و یافتن فلزات گرانبها هدف اصلی این گروه‌ها است که نه تنها به این هدف می‌رسند بلکه آسیب‌هایی را نیز به سرمایه‌های فرهنگی کشور وارد می‌سازند که خیانت بزرگی به میراث فرهنگی کشور است.

وی ادامه داد: حفاری‌های غیرمجاز به صورت پراکنده انجام می‌شود به گونه‌ای که بسیاری از این حفاری‌ها در خارج از سایت‌های باستان‌شناسی قرار دارد. همچنین برخی از حفارها ساکن استان‌های همجوار اصفهان هستند و شناسایی این افراد بدون کمک و گزارش‌های مردمی ممکن نیست.

انتهای پیام/174/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon