مقاومت هایی در برابر تغییرات کنکور وجود دارد/ حذف برخی از سهمیه ها به دلیل عدم متقاضی


مقاومت هایی در برابر تغییرات کنکور وجود دارد/ حذف برخی از سهمیه ها به دلیل عدم متقاضی

معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مقاومت هایی در برابر تغییرات کنکور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم ،  ابراهیم سوزنچی، معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در برنامه تلویزیونی درباره وضعیت کنکور و سهمیه ها اظهار داشت:  کنکور در کشور ما به طور سنتی برگزار می شود، اولین بار در سال 1317 که تعداد متقاضیان از تعداد صندلی ها بیشتر شد، کنکور توسط دانشکده ها برگزار شد.

وی افزود: در سال 1324 این آزمون ها به صورت دانشگاهی شد و دانشگاه تهران این آزمون را برگزار کرد. در سال 1342 که تعداد متقاضیان خیلی بیشتر شد و از طرفی هم فرآیند تصحیح آزمون زمان بر بود، آزمون به صورت تستی برگزار شد که راحت تر باشد. در همان زمان خیلی ها به نتیجه این آزمون تشکیک کرده و گفتند این روش مناسب نیست بر همین اساس دوباره برخی دانشگاه ها آزمون تشریحی گذاشتند و در سال 1354 سازمان سنجش آموزش کشور تاسیس شد.

 معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: بعد از انقلاب که تقاضاها خیلی افزایش داشت کم کم این مسائل در سازمان سنجش متمرکز شد، سازمان متولی سنجش و پذیرش شد. کنکور  تکلیف زندگی افراد را مشخص  می کند چون سنجش و پذیرش یک جا است.

سوزنچی یادآور شد: در حال حاضر80 هزار صندلی دانشگاه دولتی بسیار متقاضی است که بیشتر از یک میلیون نفر برای پذیرش در آن کنکور می دهند.

وی با بیان اینکه در سال 86 اولین قانون حذف کنکور توسط مجلس تصویب شد، تصریح کرد: این قانون می گوید به جای کنکور باید سوابق آموزشی جایگزین شود اما در عمل این اتفاق نمی افتد چون معدل دبیرستان هم خیلی مرجع تفکیک مناسبی نیست.

سوزنچی با بیان اینکه سال 92 مجلس قانون سنجش پذیرش دانشجو را تصویب کرد، یادآور شد: یک شورای سنجش و پذیرش نیز درست شد که تصمیماتی را درباره کنکور بگیرد که این شورا یک قانونی را در سال 95 برای آزمون تحصیلات  تکمیلی گرفت در حال حاضر کارشناسی ارشد و دکتری کنکور  دارند چون بسیاری از این متقاضیان الان به مقطع ارشد و دکتری رفته اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسئله سهمیه بندی کنکور با یادآوری این نکته که اولین سهمیه بندی برای مناطق محروم در سال 1348 رخ داد، افزود:  فلسفه سهمیه ها این است که رقابتی برگزار می شود و ما باید این رقابت را عادلانه برگزار کنیم. خیلی از این افراد از مناطق محروم هستند که امکانات مناسبی نداشتند و این فرد می خواهد با افرادی رقابت کند که امکانات بیشتری داشته اند، برای جبران این، یکسری سهمیه قرار می دهیم.

 معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی  تصریح کرد: در حال حاضر سهمیه های مختلفی داریم؛ رزمندگان، المپیادها، کارگر نمونه، سیل زدگان، زلزله زدگان که در مجموعه 18 الی 19 سهمیه هستند که این ماجرا را خیلی پیچیده کرده است.

وی افزود: برخی از سهمیه ها مانند سهمیه رزمندگان که به وسیله شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده بود به دلیل اینکه متقاضی ندارد خود به خود حذف شده است و در حال حاضر دو تا سه سهمیه مسئله اصلی ایجاد کرده است و ما روی آنها متمرکز شده ایم.

وی با اشاره به اینکه قانون جامع ایثارگران در سال 96 در برنامه ششم تغییراتی ایجاد کرد، افزود:  الان بحثی که در مورد سهمیه ایثارگران وجود دارد این است که مجلس سال 96 مصوب کرد که علاوه بر سهمیه 25 درصدی ایثارگران، یک سهمیه 5 درصد هم برای همسران و جانبازان زیر 25 درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه لحاظ شود.

 معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی  افزود: سهمیه 25 درصدی همیشه بالای 20 درصد آن خالی می‌ماند و مازاد آن با ظرفیت آزاد پر می‌شد. اما مجلس یک تبصره زد که از الان به بعد، مازاد سهمیه 25 درصدی باید از سهمیه 5 درصد پر شود.

 

سوزنچی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک کارگروه مشترک با مجلس ایجاد کرده ایم تا این کار را به سرانجام برسانیم. امیدواریم مجلس نیز در این خصوص اصلاحاتی ایجاد کند.

وی تصریح کرد: یک سهمیه نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان سهمیه بومی گزینی دارد که قبلاً در رشته های پرطرفدار 40 به 60 و مابقی رشته ها 20 به 80 بومی گزینی می شد که به احتمال زیاد تغییر می کند.

سوزنچی با بیان اینکه  ما در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور مسئله کنکور را پیش می بریم، گفت: ما قبول نداریم که سنجش و پذیرش در هم تنیده باشند باید سنجش و پذیرش از هم جدا باشند. دنبال این هستیم سنجش به دو بار در سال افزایش یابد. البته مقاومت بسیاری وجود دارد، یکسری سازمان های دولتی مخالف هستند.

وی ادامه داد: همچنین به دنبال این هستیم که آزمون تستی نباشد و انواع هوش ها سنجیده شود. سوابق تحصیلی پررنگ تر شود.

 سوزنچی در پایان گفت:  در حال حاضر سیاست های آن را در 8 سیاست مدون شده و در فضای کارشناسی دنبال می کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon