وزیر جهاد کشاورزی: کشاورزان الگوی کشت را می‌پذیرند، به شرطی که دولت حمایت کند


وزیر جهاد کشاورزی: کشاورزان الگوی کشت را می‌پذیرند، به شرطی که دولت حمایت کند

وزیر جهاد کشاورزی درباره استقبال و آمادگی کشاورزان از اجرای طرح الگوی کشت گفت: اگر بسته حمایتی در بخش قیمت گذاری، پشتیبانی های بیمه ای و تسهیلاتی به درستی طراحی و انجام شود به طور حتم کشاورزان از این الگو استقبال می کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم   به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی درباره اجرای طرح الگوی کشت در بخش کشاورزی کشور، اظهار کرد: حمایت و سیاست گذاری دولت در قیمت گذاری و خرید، باید انگیزه لازم را برای افزایش تولید و کسب درآمد کشاورزان جهت مشارکت افزایش دهد.

وی افزود:الگوی کشت دو بخش اصلی «فنی» و «سیاستگذاری» دارد تا کشاورز ما بداند برای هر منطقه، با توجه به اقلیم مورد نظر، چه گیاهی را در چه زمانی بکارد تا حداکثر عملکرد و حداقل خسارت را داشته باشد.

وی اظهار داشت: با اقدامات صورت گرفته در چهار سال اخیر، بخش فنی الگوی کشت براساس منابع خاک، تحولات اقلیمی 50 سال گذشته و مورفولوژی گیاهان موجود در ایران آماده شده است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: فاز اول اجرای الگوی کشت برای کشت پاییزه آماده شده به طوری که تمامی اطلاعات در اختیار ما قرار دارد، اما باید سیاست ها و حمایت های دولت به گونه ای باشد که کشاورز ما که امروز گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی کشت می کند با انگیزه درآمدی بالا به دنبال تولید گیاهانی همچون دانه های روغنی، چغندر قند که محصول نهایی آنها وارداتی است، باشد.

وی اظهار داشت: امیدواریم این طرح هر چه سریعتر آماده و به دولت ارائه شود تا برای کشت پاییزه امسال اجرایی شود.

خاوازی درباره استقبال و آمادگی کشاورزان از اجرای طرح الگوی کشت گفت: اگر بسته حمایتی در بخش قیمت گذاری، پشتیبانی های بیمه ای و تسهیلاتی به درستی طراحی و انجام شود به طور حتم کشاورزان از این الگو استقبال می کنند.

وی افزود: حمایت و سیاست گذاری دولت در قیمت گذاری و خرید باید انگیزه لازم را برای افزایش تولید و کسب درآمد کشاورزان جهت مشارکت افزایش دهد.

طرح الگوی کشت 10 سال است روی میز دولت جا خوش کرده و هنوز اجرایی نشده است، این طرح می خواست به کشاورزان توصیه کند که چه بکارند و چه نکارند و می توانست مشکلات زیادی که امروزه گریبانگیر کشاورزان است را برطرف کند.

امروز کشاورز به جای محصول اساسی مانند دانه روغنی، چغندر قند و خوراک دام و طیور؛ صیفی جات و هندوانه و خربزه می کارد که دو ضرر عمده دارد نخست اینکه تولید متناسب با نیاز کشور پیش نمی رود و سالانه دلارهای زیادی برای واردات این قبیل محصولات از کشور خارج می شود. دوم اینکه تولید زیاد این محصولات باعث می شود که تعادل بازار به هم بخورد و به همین دلیل کشاورزان در برخی سالها ضرر می کنند و کشاورزی از ثبات و پایداری خارج می شود و اگر پای درد دل کشاورزان بنشینیم همه خاطره ای از افت شدید قیمت و دور ریختن محصولاتشان دارند که عمده دلیل آنها به عدم اجرای الگوی کشت بر می گردد.

وزیر جهاد کشاورزی در آخرین اظهارات خود از اجرای این طرح از ابتدای پاییز خبر داده بود اما اکنون می گوید حمایت و سیاست گذاری دولت در قیمت گذاری و خرید باید طوری باشد که  انگیزه لازم را برای افزایش تولید و کسب درآمد کشاورزان جهت مشارکت افزایش دهد. 

بالاخره زمان رو به پایان است تا دو هفته دیگر سال زراعی جدید آغاز می شود و هنوز اجرای طرح الگوی کشت قطعی نشده به ویژه آنجا که آقای وزیر می گوید امیدواریم این طرح هر چه سریعتر آماده و به دولت ارائه شود تا برای کشت پاییزه امسال اجرایی شود تردید درباره اجرای این طرح بیشتر می شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon